Σπύρος Σούλης: Αυτά είναι τα 6 μεγαλύτερα λάθη που κάνετε σε μικρούς χώρους

Διαβάστε προσεκτικά σε τι παγίδες μπορεί να πέφετε; 

Οι μικροί χώροι αποτελούν μεγάλη παγίδα στη διακόσμηση καθώς εύκολα μπορείτε να συνδυάσετε λάθος κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να «μπουκώσουν». Ας δούμε μερικά από τα συνηθέστερα λάθη και πώς να τα βελτιώσετε.

Δεν υπολογίζετε σωστά τους αποθηκευτικούς χώρους Εκμεταλλευόμενοι κάθε αποθηκευτικό χώρο που έχετε στο δωμάτιό σας και δημιουργώντας μερικούς ακόμα, μπορείτε να απαλλαγείτε από πολλά πράγματα που έχετε συνεχώς μέσα στα πόδια σας. Προσθέστε ράφια, βάλτε συρτάρια ή κουτιά κάτω από το κρεβάτι, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει για να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους.

Δεν χρειάζεται να γεμίσετε έναν μικρό χώρο με πολλά έπιπλα. Βρείτε τη σωστή αναλογία

Δεν χρειάζεται να γεμίσετε έναν μικρό χώρο με πολλά έπιπλα. Βρείτε τη σωστή αναλογία.

Χρησιμοποιείτε έπιπλα που είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα απ' όσο πρέπει Σε ένα μικρό δωμάτιο πρέπει να προσέξετε πολύ τις αναλογίες. Το γεγονός πως ένα δωμάτιο είναι μικρό δεν σημαίνει πως πρέπει να του βάλετε μικρά έπιπλα. Κάθε χώρος διακοσμείται ανάλογα με το τι του πάει. Για παράδειγμα, ένας μεγάλος καναπές μπορεί να ταιριάζει σε ένα μικροσκοπικό σαλόνι, γιατί μπορεί να το κάνει να δείχνει πιο cozy.

Δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κρεβάτι μέσα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Απλά φροντίστε να δημιουργήσετε το συναίσθημα της ζεστασιάς

Δεν είναι λάθος να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κρεβάτι μέσα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Απλά φροντίστε να δημιουργήσετε το συναίσθημα της ζεστασιάς.

Έχετε υπερβολικά πολλά πράγματα Οι μικροί χώροι πρέπει να είναι διακοσμημένοι μίνιμαλ. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας κομμάτια και τα υπόλοιπα βάλτε τα είτε στην αποθήκη είτε σε άλλα δωμάτια. Οι μικροί χώροι δεν πρέπει να δείχνουν παραφορτωμένοι.

Μια όμορφη τραπεζαρία μπορεί να αποτελείται από ένα μικρό τραπέζι και 4 καρέκλες. Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε ένα τεράστιο τραπέζι. Προσαρμόστε τον χώρο σας στις ανάγκες του σπιτιού σας

Μια όμορφη τραπεζαρία μπορεί να αποτελείται από ένα μικρό τραπέζι και 4 καρέκλες. Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε ένα τεράστιο τραπέζι. Προσαρμόστε τον χώρο σας στις ανάγκες του σπιτιού σας

Δεν κάνετε πρώτα σχέδια για τον χώρο σας Πριν ξεκινήσετε να τοποθετείτε έπιπλα, σκεφτείτε πρώτα πώς θα τα συνδυάσετε. Πάρτε μια σελίδα και φτιάξτε ένα αρχικό πλάνο. Μερικά πράγματα στη φαντασία μας φαίνονται τέλεια, αλλά στην πράξη είναι σκέτη αποτυχία. Σκεφτείτε λοιπόν, πριν αρχίσετε να τοποθετείτε το οτιδήποτε μέσα σε ένα δωμάτιο αναφέρει το spirossoulis.

Δημιουργείτε τεχνητά χωρίσματα Έχουμε πει πως τα χαλιά μπορούν να χωρίσουν έναν χώρο σε μικρότερους. Αυτό το κολπάκι είναι φανταστικό για μεγάλους χώρους αλλά για μικρούς χώρους είναι σκέτη καταστροφή. Προσπαθήστε να καλύπτετε όλες τις μεγάλες επιφάνειες με ένα αντικείμενο για να μη φαίνεται ότι ο χώρος χωρίζεται σε ακόμα μικρότερους. Για παράδειγμα, αν θέλετε να βάλετε χαλί σε ένα μικρό σαλόνι, θα πρέπει να προσπαθήσετε να καλύψετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια.

Βάλτε όσο το δυνατόν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους για να μειώσετε την ακαταστασία και να έχετε ένα πιο 'άδειο' και περιποιημένο σπίτι

Βάλτε όσο το δυνατόν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους για να μειώσετε την ακαταστασία και να έχετε ένα πιο "ελαφρύ" και περιποιημένο σπίτι.

Δεν επιλέγετε τα σωστά χρώματα Σε έναν μικρό χώρο ταιριάζουν καλύτερα οι πιο απαλές αποχρώσεις καθώς αυτές τον μεγαλώνουν. Όμως από την άλλη πλευρά, οι σκούρες αποχρώσεις έχουν το θετικό πως κάνουν έναν χώρο πιο ζεστό και φιλόξενο. Δείτε τι ταιριάζει καλύτερα στον δικό σας χώρο και αποφασίστε με ποια απόχρωση θα παίξετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ