John Davis: Πέθανε ο «αληθινός» Milli Vanilli από κορωνοϊό σε ηλικία 66 ετών (φωτό & βίντεο)

Η απάτη με το pop duo και η «πραγματική» φωνή πίσω από τις επιτυχίες τους

Πέθανε στα 66 του χρόνια από κορωνοϊό ο John Davis, ο «αληθινός» Milli Vanilli, με την κόρη του να κάνει γνωστή την δυσάρεστη είδηση.

Ο διάσημος τραγουδιστής ήταν η πραγματική φωνή πίσω από από το pop duo και τραγουδούσε στο hit αλμπουμ του συγκροτήματος το 1989 «Girl You Know It's True», όπως αναφέρει το BBC.

Με τους Fabrice Morvan και Rob Pilatus, το συγκρότημα πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια singles, αλλά τους αφαιρέθηκε το βραβείο Grammy όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν η δική τους φωνή πίσω από τα τραγούδια αλλά του «αληθινού» Milli Vanilli John Davis.

Η απάτη με τους Milli Vanilli

Οι Milli Vanilli ήταν ένα ντουέτο hip-hop, αποτελούμενο από μοντέλα από το Μόναχο, Rob Pilatus και Fab Morvan. Έφτασαν στη δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του '80, λίγο μετά το σχηματισμό του δίδυμου και ήταν γνωστοί για το ξεχωριστό ύφος του χορού και για το χαρισματικό τους πρόσωπο μεγαλύτερης διάρκειας ζωής. Αυτή η αναγνώριση γρήγορα επισκιάστηκε από κάτι άλλο.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1989, το κορίτσι που ξέρεις είναι αλήθεια, έφτασε σε διεθνή αναγνώριση, με την επίσημη ενιαία κατάταξη στην πρώτη θέση στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η Milli Vanilli θεωρήθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς μουσικές ομάδες της εποχής. Τόσο για να τους απονεμηθεί το Grammy το 1990 για τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη. Το δίδυμο εγκαταστάθηκε γρήγορα στο στιχουργό τους, δηλώνοντας σε μια συνέντευξη: «Είμαστε μουσικά πιο ταλαντούχοι από ό, τι ο Bob Dylan. Μουσικά είμαστε πιο ταλαντούχοι από τον Paul McCartney. "

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaliyah (@aaliyah011679)

Ωστόσο, το επίκεντρο της κληρονομιάς αυτών των αστεριών δεν είναι η γρήγορη επιτυχία και η σύντομη δημοτικότητά τους. Το πράγμα που αθανατίζει το δίδυμο στην ποπ ιστορία είναι ότι απρόσεκτα χειροποίησαν τα τραγούδια τους.

Υπήρχαν μερικές διαφορετικές περιπτώσεις που αρχικά ώθησαν φήμες για την αυθεντικότητα του ντουέτου: μια συνέντευξη του MTV το 1989 αποκάλυψε ότι οι αγγλικές τους δεξιότητες ήταν πολύ χειρότερες σε συνομιλία από ό, τι τα τραγούδια θα υπαγόρευαν. Στη συνέχεια, σε μια ζωντανή παράσταση αργότερα το καλοκαίρι, η ηχητική φωνή άρχισε να παραλείπει και το δίδυμο έτρεξε από το στάδιο. Ωστόσο, οι οπαδοί στην εκπομπή δεν φάνηκαν τόσο φασμένοι από αυτό.

Αυτό που οδήγησε πραγματικά το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της επιτυχίας της σταδιοδρομίας τους ήταν όταν ένας άνθρωπος με το όνομα του Charles Shaw επιβεβαίωσε δημοσίως ότι ήταν μία από τις πραγματικές φωνές πίσω από το κορίτσι που ξέρεις ότι είναι αλήθεια. Πράγματι, οι πραγματικοί τραγουδιστές σε αυτά τα κομμάτια ήταν ανώνυμοι καλλιτέχνες που ο παραγωγός του Milli Vanilli, ο Frank Farian, πλήρωσε για να ηρεμήσει.

Ο Pilatus, ο Morvan και ο πράκτοράς τους εξομολόγησαν τελικά την αλήθεια στο κοινό κατά τη διάρκεια εμφάνισής του το Νοέμβριο του 1990. Παραδέχτηκαν ότι δεν τραγουδούσαν ούτε ένα κομμάτι που καταγράφηκε στο διάσημο ντεμπούτο άλμπουμ τους. Με αυτή τη δήλωση, η επιτυχία του Milli Vanilli εξαφανίστηκε ακόμη πιο γρήγορα από ό, τι είχε προκύψει στην πρώτη θέση.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την εξομολόγηση τους, το Grammy τους ανακλήθηκε και πάνω από δύο δωδεκάδες αγωγές ήρθαν να πετάξουν μέσα. Οι άνθρωποι που αγόρασαν προϊόντα Milli Vanilli ή παρευρέθηκαν σε συναυλίες ήταν ακόμη και επιλέξιμοι για επιστροφές.

Εκ των υστέρων, το σκάνδαλο συγχρονισμού των χείλη θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί μια κάπως χιουμοριστική, μονοδιάστατη ιστορία, αλλά στην πραγματικότητα το φαινόμενο που αντιμετώπισαν οι Pilatus και Morvan οδήγησε στην καταστροφή τους. Σε επόμενες συνεντεύξεις, οι Pilatus και Morvan υποστήριζαν ότι ο Farian τους χειραγωγούσε παραγγέλνοντας το duo για να συγχρονίσουν τα κομμάτια αφού υπέγραψαν το συμβόλαιο και πέρασαν την πρόοδο τους. Στη συνέχεια, μετά από πολλαπλές προσπάθειες να επιστρέψει, ο Pilatus πέθανε από υπερβολική δόση το 1998, σύμφωνα με το gre.worldtourismgroup.com.

Ανεξάρτητα από το ποιος ήταν τεχνικά υπεύθυνος για το σκάνδαλο, παραμένει μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ποπ ιστορία. Ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό που συνέβη με τον Milli Vanilli αποτέλεσε ένα σημαντικό και αξέχαστο μάθημα για τα πρότυπα απόδοσης στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, δεν συμφωνούν όλοι. Πολλοί θεωρούν επίσης τις δόλιες μουσικές στρατηγικές του Milli Vanilli ως πρόδρομο για πιο παραγόμενες μορφές ποπ, όπου τα φωνητικά τρισδιάστατα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και την παραγωγή προηγούνται του ταλέντου για τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων ενός άλμπουμ.

Ακόμη και αν η ιστορία της Milli Vanilli προσέλκυσε μεγάλη διαμάχη, ο Morvan και ο Pilatus θα θυμούνται πάντα στη μουσική βιομηχανία, το είδος της φήμης που τελικά τους προσέλκυσε στην απάτη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ