Απίθανο βίντεο: Δείτε πώς δύο μέλισσες καταφέρνουν να ανοίξουν το καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού!

Η εξαφάνισή τους θα συνιστούσε απειλή για το μεγάλο μέρος της ζωής στον πλανήτη!

Ένα απίθανο βίντεο με δύο μέλισσες που συνεργάζονται για να ανοίξουν ένα μπουκάλι πορτοκαλάδας κάνει τον γύρο του κόσμου.

Όπως θα δείτε και στις εικόνες που κατέγραψε γυναίκα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας τα δύο έντομα προσπαθούν - και καταφέρνουν! - να ξεβιδώνουν το καπάκι από το αναψυκτικό. Η μια μέλισσα στέκεται στην μια πλευρά και η άλλη στην άλλη και με τα ποδαράκια τους ασκούν πίεση ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους. 

«Τράβηξα το βίντεο ενώ έκανα διάλειμμα στη δουλειά για να φάω το μεσημεριανό μου. Πήρα ένα αναψυκτικό από έναν πελάτη αλλά σύντομα οι μέλισσες μου το έκλεψαν» είπε στο viral hod η γυναίκα που κατέγραψε το μοναδικό αυτό στιγμιότυπο.

Σημειώνεται ότι η μέλισσα είναι έντομο από την τάξη υμενόπτερα και θεωρείται από όλα γενικά τα έντομα το πιο σπουδαίο για τον άνθρωπο αλλά και για τη φύση. 

Είναι υπεύθυνες για το 60-70% της γονιμοποίησης των φυτών και η συνεχής μείωση του πληθυσμού τους έχει απασχολήσει σοβαρά τους επιστήμονες καθώς η εξαφάνισή τους θα συνιστούσε απειλή για μεγάλο μέρος της ζωής στον πλανήτη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ