Η τρυφερή στιγμή της ημέρας: Ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει χειροφίλημα σε επιζήσασα του Άουσβιτς - πάνω στο τατουάζ της φρίκης (βίντεο)

Είχε μεταφερθεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης όταν ήταν μόλις 3 ετών

Η τρυφερή στιγμή της ημέρας είναι το χειροφίλημα που έδωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε επιζήσασα του Άουσβιτς.

Ήταν στην ώρα της γενικής ακρόασης στην αυλή του Σαν Νταμάσκο στο Βατικανό όταν η 81χρονη Lidia Maksymowicz - Πολώνη υπήκοος που είχε μεταφερθεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης όταν ήταν μόλις 3 ετών - έδειξε στο Πάπα το χέρι της με το τατουάζ που έφερε τον αριθμό κρατουμένο.

Ένας ιερέας από την Πολωνία, που συνόδευε την Maksymowicz, είπε στον Πάπα την ιστορία της με τον θρησκευτικό ηγέτη να σκύβει και να της φιλά το τατουάζ με το νούμερο της φρίκης: 70072. Όπως θα δείτε και στο βίντεο στη συνέχεια τον πήρε μια θερμή αγκαλιά την οποία και εκείνος ανταπέδωσε.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, σύμφωνα με το cbsnews.com είπε στο Vatican News ότι δεν αντέλαξαν καμία λέξη με τον Πάπα αλλά «καταλάβαμε ο ένας τον άλλον».

Συνολικά εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια εξοντώθηκαν. Περίπου 900.000 πέθαναν μετά την επιλογή που έγινε άμεσα κατά την άφιξή τους. Άλλοι 200.000 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες, υποσιτισμό, βαρύτατη κακοποίηση, συνέπειες ιατρικών πειραμάτων ή δολοφονήθηκαν. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ