AstraZeneca - Θεοδωρίδου: Η σύσταση για τις γυναίκες κάτω των 50 - 29 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30 με 34 (βίντεο)

Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Τη συνέχιση των εμβολιασμών σύμφωνα με το πρόγραμμα, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών, Μαρία Θεοδωρίδου, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα,  μετά την εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων για το εμβόλιο της AstraZeneca. 

 

Και τα 4 εμβόλια είπε είναι διαθέσιμα για όλους, η δεύτερη δόση συστήνεται να γίνεται με το ίδιο εμβόλιο και αλλαγή δεύτερης δόσης συστήνεται μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρόμβωσης.  Είπε ότι οι κίνδυνοι καταγράφονται σε γυναίκες κάτω των 50 ετών, ωστόσο το όφελος του εμβολίου είναι μεγαλύτερο του κινδύνου. Ανέφερε επίσης ότι στον ΕΟΦ έχουν κατατεθεί περίπου 1500 κίτρινες κάρτες, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Δείτε επίσης: ΕΟΦ για εμβόλιο AstraZeneca: 5 τα επιβεβαιωμένα περιστατικά θρόμβωσης - Μεγαλύτερη η συχνότητα εμφάνισης στους 40 με 49 (βίντεο)

 Κικίλιας: Aνοίγει στις 29 Μαΐου η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-34 με όλα τα εμβόλια

Ανοίγει στις 29 Μαΐου η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-34 που σήμερα εμβολιάζονται με το AstraZeneca. Έτσι, θα μπορούν να εμβολιάζονται με τα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson και AstraZeneca, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε σήμερα για τους 35-39 ετών, δίνοντάς τους την δυνατότητα εμβολιασμού και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια και όπως γνωστοποίησε ο υπουργός έχουν κλειστεί 102.000 ραντεβού που αντιστοιχούν σε 51.000 πολίτες. Είπε ότι σήμερα θα ξεπεραστούν οι 5.2 εκατ. εμβολιασμού.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε επίσης για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, καθώς ο 7ήμερος μέσος όρος είναι 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 37 έτη, ενώ για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων.

Υπενθυμύζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.517 νέα κρούσματα, 44 νεκρούς και 547 διασωληνωμένους.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ