Κώστας Μπακογιάννης: Θα είμαι πάλι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων - Είμαι ερωτευμένος με την τοπική αυτοδιοίκηση (βίντεο)

Ερωτευμένος με την τοπική αυτοδιοίκηση δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Για τις αντοχές που έδειξε ο δήμος Αθηναίων στην καραντίνα και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προέκυψαν από την πανδημία, αλλά και τα εμβόλια και τον Μεγάλο Περίπατο μίλησε στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι μας, πέρα και πάνω από κόμματα, παρατάξεις και σκοπιμότητες, οφείλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα: Ο εμβολιασμός είναι προστασία των ανθρώπων γύρω μας και είναι και προστασία για μας. Είναι ένα σπουδαίο δώρο της επιστήμης, άρα είναι η ελευθερία μας» ήταν το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

«Θα είμαι πάλι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, θα διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των Αθηναίων για άλλη μια φορά» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας πως από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για το δήμο είχε πει ότι η πόλη θέλει τουλάχιστον δύο θητείες.

«Είμαι στην αυτοδιοίκηση εδώ και 10-11 χρόνια και παραμένω ερωτευμένος με την αυτοδιοίκηση, για τρεις βασικούς λόγους. 1ον, στην αυτοδιοίκηση μετράει το αποτέλεσμα, 2ον, στην αυτοδιοίκηση μπορείς να υπερβαίνεις κόμματα, ιδεολογίες, ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Μπορείς να κάνεις κοινωνικές συμμαχίες και εμένα αυτό μου πάει και 3ον, η αυτοδιοίκηση είναι μέσα στην πραγματική ζωή, δίπλα στον άνθρωπο» σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Είχα το πρώτο 24ωρο κάποια δέκατα και μια κακουχία, αλλά τώρα είμαι καλά» ανέφερε για τη δική του εμπειρία με το εμβόλιο της Astrazeneca ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Το ήθος της πολιτικής, προοπτικά γίνεται και ήθος της κοινωνίας» απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων για τα όσα έγραψαν για αυτόν στο Διαδίκτυο. «Αυτό σημαίνει ότι όλοι εμείς που είμαστε στα κοινά και συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο, οφείλουμε να καταθέτουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Που σημαίνει να αντιστεκόμαστε στις σειρήνες του εύκολου εντυπωσιασμού και να προσπαθούμε να βρίσκουμε όλοι μαζί κοινούς τόπους συνεργασίας, συνεννόησης και συναίνεσης. Εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη στο δήμο Αθηναίων» πρόσθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Ναι, πιστεύω ότι κερδίσαμε πάρα πολλά. Κάναμε βήματα μπροστά αλλά κάναμε και βήματα πίσω. Αυτό που κρατάω είναι το “νοιάξιμο”, την αλληλεγγύη» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, φέρνοντας το παράδειγμα του Πολυδύναμου Κέντρο Αστέγων που έγινε μέσα στην καραντίνα και κατάφερε να φέρει την αλλαγή στο ζήτημα των αστέγων, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ για τους τοξικοεξαρτημένους, βοηθώντας τους να βρίσκουν καταφύγιο σε κάποια δομή και «κερδίσουν το δικαίωμα στη ζωή»

. «Προφανώς και δεν τελειώσαμε με το πρόβλημα των ναρκωτικών στην πόλη. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα και το ξαναβλέπουμε τώρα που μπαίνουμε ξανά στην κανονικότητα. Όμως, επιτέλους, έχουμε κάνει βήματα» συμπλήρωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για το πρόγραμμα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, σημειώνοντας ότι αξίζουν συγχαρητήρια οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί και πως η Αθήνα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι, πέτυχε το αντίθετο μέσα στην πανδημία και το lockdown: αντί να βρομίσει, καθάρισε.

«Ο Μεγάλος Περίπατος είναι ένα κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού»

Για τον «Μεγάλο Περίπατο» και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή του, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει συζητηθεί όσο κανένα, «αλλά έχει μελετηθεί νομίζω όσο κανένα». «Εμείς σήμερα ξέρουμε κάποια πράγματα: ότι η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί και ότι οι περιβαλλοντικοί δείκτες έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, όχι λόγω καραντίνας, αλλά γιατί βλέπουμε μια σημαντική μείωση στο CO2 στην περιοχή».

«Το τρίτο που ξέρουμε είναι ότι η πόλη μπορεί να αποκτήσει δημόσιο χώρο. Να απελευθερώσει δημόσιο χώρο. Έχω βαρεθεί να ακούω ότι η Αθήνα είναι μια τσιμεντούπολη. Τώρα που τα έχουμε αυτά τα τρία, μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση που είναι διαπλάτυνση πεζοδρομίων και πράσινο. Αυτό χρειάζεται η πόλη και αυτό θα γίνει στην Ερμού, στο Σύνταγμα, στη Βασ. Όλγας και στην Πανεπιστημίου. Όπου το έχουμε κάνει στην Αθήνα, έχει πάει καλά.

«Ο Μεγάλος Περίπατος είναι ένα κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού» υπογράμμισε ο Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι το προσεχές διάστημα θα σηματοποιηθούν όλοι οι μικροί περίπατοι που υπάρχουν στην πόλη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ