Απίστευτο: Αγριογούρουνο ''έκοβε'' βόλτες στην Κηφισιά - Απείλησε μητέρα με το μωράκι της (βίντεο)

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που εντοπίζεται σε οικισμούς κοντά στην Πεντέλη με την... κάθοδο αγριογούρουνων.

Νέο περιστατικό με αγριογούρουνο, που «έκοβε βόλτες», προκάλεσε αναστάτωση στην Κηφισιά. Για το συγκεκριμένο περιστατικό μίλησε ο  στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος έκανε λόγο για τεράστιο πρόβλημα. 

Ο δήμαρχος Κηφισιάς επιβεβαίωσε στον ΑΝΤ1 το περιστατικό κατά το οποίο αγριογούρουνο απείλησε μητέρα που έκανε βόλτα με το μωρό της στο καρότσι.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι "το πρόβλημα που έχει κλιμακωθεί, ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια. Κάνουν συνεχείς διελεύσεις στην Κηφισιά και κυρίως στην Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία. Έχουν φτάσει μέχρι και το Κεφαλάρι. Το κυριότερο θέμα βέβαια είναι τα αγριογούρουνα που εμφανίζονται στον δρόμο της Εκάλης, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα".

Σημείωσε ότι, βάσει εμπειριών πια, τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κυνηγηθεί σκυλιά με τους συνοδούς τους ή που αγριογούρουνα έχουν σκοτώσει σκυλιά. Επίσης επικίνδυνο είναι και το να πλησιάσει κανείς αγριογούρουνο με μωρά, αφού τότε το ενήλικο γίνεται επιθετικό.

Αποκάλεσε ανεύθυνους όσους τα ταΐζουν και κάλεσε τους πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτούς τους κάδους απορριμμάτων, ως μέτρο προφύλαξης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ