Είναι αυτά τα ρούχα του μέλλοντος; Ισλανδή σχεδιάστρια καινοτομεί με δημιουργίες από ζελέ! Τα λιώνεις & φτιάχνεις καινούργια (φωτό)

Αν φθαρεί το υλικό ή δεν το χρειαζόμαστε πλέον

Η σχεδιάστρια από την Ισλανδία Valdís Steinarsdóttir έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια καινοτομία στο τομέα της ένδυσης αφού φτιάχνει ρούχα από ένα υλικό που μοιάζει με ζελέ και τα τα οποία μπορείς να λιώσεις και να φτιάξεις μετά καινούργια!

Η Steinarsdóttir δημιούργησε μια σειρά από ημιδιαφανή, ζελατινώδη ενδύματα τα οποία φτιάχνονται μέσα σε καλούπια, σε μια προσπάθεια εξάλειψης των αποβλήτων που «συνοδεύει» την βιομηχανία της μόδας.

Τα γιλέκα που παρουσίασε στο φεστιβάλ DesignMarch στο Ρέικιαβικ, κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ζελατίνη ή άγαρ  - έναν παράγοντα πηκτωματοποίησης που προέρχεται από τα κόκκινα φύκια.

 

 

Μόλις το υλικό φθαρεί ή δεν το χρειαζόμαστε πλέον, μπορούν να τα λιώσουν για να δημιουργήσουν νέα ρούχα χρησιμοποιώντας τις ίδιες πρώτες ύλες.

«Αυτή η μέθοδος παραγωγής ρούχων σίγουρα μας προκαλεί να σταματήσουμε και να επανεξετάσουμε τις τρέχουσες μεθόδους παραγωγής» δήλωσε η Steinarsdóttir στον Dezeen.

«Προτείνει μια τεχνική που εξαλείφει τα επιπλέον απορρίμματα και τα συνθετικά υλικά» πρόσθεσε ακόμα η Valdís που έχει κερδίσει το 2020 το βραβείο της Σχεδιάστριας της Χρονιάς στην Σκανδιναβία.

Photo: designmarch.is

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο, η βιομηχανία της μόδας παράγει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα απορριμμάτων κλωστοϋφαντουργίας, καθώς τα πατρόν κόβονται από μεγάλα ρολά υφάσματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ