Οι επιστήμονες απαντούν: ''Τα εμβόλια δεν περιέχουν μαγνητικά μικροτσίπ - Για ποιο λόγο μπορεί να κολλάνε μεταλλικά αντικείμενα στο δέρμα'' (βίντεο)

Tι απαντά ένας ειδικός... 

Από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού μπήκε στη ζωή μας, διάφορες συνωμοσίες κάνουν τον γύρο των μέσων κοικωνικών δικτύων. 

Όλα ξεκίνησαν με το ότι ο ιός δημιουργήθηκε από τις νυχτερίδες, άλλοι πάλι έκαναν λόγο πως δημιουργήθηκε μέσα στα εργαστήρια και πως ανθρώπινο χέρι οφείλεται για την διασπορά του.

Πλέον έχουν μπει στη ζωή μας τα εμβόλια και είναι η μόνη μας ασπίδα για την προστασία και την μετάδοση του Covid -19. 

Τελευταία διάφορα δημοσιεύματα και βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι όσοι εμβολιάστηκαν κατά του κορvωοϊού, είχαν ως παρενέργεια τον μαγνητισμό μεταλλικών αντικειμένων, από μαγνήτες μέχρι κουτάλια και πηρούνια.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, μια γυναίκα δείχνει ότι μαγνήτης κολλάει στο μπράτσο της στο σημείο που της χορηγήθηκε το εμβόλιο, ενώ όταν κάνει το ίδιο πείραμα στο άλλο της μπράτσο, ο μαγνήτης πέφτει. Μάλιστα στο τέλος του βίντεο, η γυναίκα προειδοποιεί τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο, φωνάζοντας: «Έχουμε τσιπαριστεί».

 

 

Έτσι οι επιστήμονες για άλλη μία φορά αναγκάστηκαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και να δώσουν ένα τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας. 

"Οχι. Η λήψη εμβολίου του COVID-19 δεν μπορεί να προκαλέσει μαγνητισμό του βραχίονα σας. Αυτή είναι μια φάρσα, ", δήλωσε ο Dr Stephen Schrantz, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Ερωτηθείς για τα παραπάνω, ο Dr, Thomas Hope, ερευνητής εμβολίου και καθηγητής κυττάρων και αναπτυξιακής βιολογίας στο Northwestern University Feinberg  δήλωσε: ''Δεν υπάρχει κάτι με το οποίο μπορεί να αλληλεπιδράσει ένας μαγνήτης. Πρόκειται για πρωτεΐνες και λιπίδια, άλατα, νερό και χημικές ουσίες που διατηρούν το pH. Αυτό είναι βασικά, οπότε αυτή η θεωρία δεν ευσταθεί».

Πάντως, κανένα από τα διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19 (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson ή AstraZeneca) δεν περιέχει συστατικά με βάση το μέταλλο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ