Το πιο ακριβό πριγκιπικό νυφικό!: Ποια το φόρεσε; - Η Λετίσια, η Ευγενία, ή η Κέιτ Μίντλεντον

Ποια λέτε να φόρεσε το πιο ακριβό νυφικό; 

Τα νυφικά που φορούν οι πριγκίπισσες στο γάμο τους, κάνουν κάθε γυναίκα να ονειρεύεται. Τα υπέροχα μεταξωτά υφάσματα, η μακρυά ουρά πολλών μέτρων, οι διαμαντένιες τιάρες, τα πέπλα από χειροποίητη δαντέλα, χρειάζονται εκατοντάδες  ώρες δουλειάς και κάνουν την εμφάνιση της νύφης αληθινά πριγκιπική.

Αυτές οι μοναδικές δημιουργίες, που συχνά, στη συνέχεια, εκτίθενται σε μουσείο, κοστίζουν μια περιουσία. Με τα φώτα στραμμένα στη νύφη, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο να μένουν για πάντα σε αρχεία, στη διάθεση των μηχανών αναζήτησης, κάθε βασιλικός οίκος αντιμετωπίζει τη μοναδική τελετή του γάμου και σαν τουριστικό γεγονός που προβάλλει τη χώρα.

 

Από τα πιο ακριβά νυφικά, ήταν αυτό της Βρετανής πριγκίπισσας Ευγενίας, κόρης του πρίγκιπα Άντριου και της Σάρας Φέργκιουσον, που κόστισε 250.000 ευρώ.

 

Ακόμα ακριβότερο ήταν αυτό της αγαπημένης των Βρετανών, Κέητ Μίντλετον, στο γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, που κόστισε 300.000 ευρώ.

Αλλά το ακριβότερο σε κόστος νυφικό που φόρεσε ποτέ πριγκίπισσα, είναι αυτό που φόρεσε η σημερινή βασίλισσα της Ισπανίας, Λετίθια. Το κόστος του άγγιξε τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ναι, οκτώ εκατομμύρια! Μόνο το νυφικό. Με τα χρήματα αυτά, θα μπορούσε κάποιος θνητός να αγοράσει ένα ιδιωτικό νησί.

Ήταν 22 Μαΐου του 2004, μια μέρα που έβρεχε στη Μαδρίτη. Η νεαρή διεθνής δημοσιογράφος, Λετίθια Ορτίζ Ροκαζολάνο, έφτανε νύφη στην εκκλησία Σάντα Μαρία λα Ρεάλ ντε λα Αλμουντένα, της Μαδρίτης, σε μια Ρολς Ρόις, συνοδευόμενη από τον πατέρα της Χεσούς Χοσέ Ορτίζ Αλβαρέζ. Ήταν σχεδιασμένο να πάει στην εκκλησία με τα πόδια, αλλά, λόγω βροχής, μετακινήθηκε με τη λιμουζίνα.

Στην εκκλησία, την περίμενε ο πρίγκιπάς της και – τότε – διάδοχος του θρόνου της Ισπανίας, Φελίπε.

Η νύφη έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση, φορώντας το ονειρεμένο νυφικό της.

Σχεδιασμένο από τον Ισπανό σχεδιαστή της βασιλικής αυλής, Manuel Pertegaz, που τότε ήταν 87 ετών, το θεαματικό νυφικό ήταν έργο τέχνης. Ραμμένο από μεταξωτό ιβουάρ ύφασμα από τη Βαλένθια, με σηκωμένο γιακά-κολάρο, στενό στη μέση, με φαρδιά φούστα και μακριά μανίκια που φάρδαιναν τις άκρες.

Τόσο στο κολάρο, όσο και στο στρίφωμα και στις μανσέτες στα μανίκια, ήταν κεντημένες με χρυσοκλωστή, εικόνες από κρίνους και στάχυα, όμοιες με αυτές που υπάρχουν στο οικόσημο του οίκου των Αστουριών.

Η ουρά του νυφικού, επίσης κεντημένη, μήκους τεσσεράμισι μέτρων, χάριζε μεγαλοπρέπεια στην εμφάνιση της νύφης.

Τα παπούτσια της νύφης ήταν σχεδιασμένα από την Ισπανίδα σχεδιάστρια Pura Lopez. To πέπλο της νύφης ήταν δώρο του γαμπρού, Πρίγκιπα Φελίπε, 3 μέτρα σε μάκρος και δύο φάρδος, από μεταξωτό τούλι σε χρώμα ιβουάρ και κεντημένο με χρυσοκέντητα στεφάνια και έλικες. Το κεφάλι της Λετίθια, στεφάνωνε η Πρωσική Τιάρα από πλατίνα και διαμάντια, δώρο της πεθεράς της, βασίλισσας Σοφίας. Αυτή την τιάρα φορούσε και η ίδια η Σοφία στο γάμο της με τον Χουάν Κάρλος, το 1962 στην Αθήνα.

Ο γάμος του πρίγκιπα των Αστουριών, Φελίπε, και της Λετίθια, ήταν ο πρώτος βασιλικός γάμος που έγινε στη Μαδρίτη, μετά από έναν αιώνα. Την τελετή του γάμου παρακολούθησαν από την τηλεόραση 25 εκατομμύρια Ισπανοί.

Η Λετίθια, ως δημοσιογράφος, είχε κάνει ρεπορτάζ από το Ground Zero, το σημείο που γκρεμίστηκαν οι δίδυμοι πύργοι στη Νέα Υόρκη, από το Ιράκ και από το ναυάγιο του Prestige, του τάνκερ που προκάλεσε οικολογική καταστροφή στην Ιβηρική χερσόνησο.

Το 1998 παντρεύτηκε, με πολιτικό γάμο, έναν συγγραφέα και καθηγητή λογοτεχνίας, τον Αλόνσο Περέζ. Ο γάμος κράτησε μόνο ένα χρόνο και το 1999, το ζευγάρι οδηγήθηκε σε διαζύγιο.

Με τον πρίγκιπα Φελίπε, γνωρίστηκαν το 2002, σε ένα δείπνο. Έβγαιναν κρυφά για ένα χρόνο, μέχρι που ο Φελίπε έκανε την πρόταση γάμου, με ένα δαχτυλίδι από 16 διαμάντια σε σχήμα μπαγκέτας σε χρυσή βάση.

Το Νοέμβριο του 2003, αναγγέλθηκαν οι αρραβώνες τους και έξι μήνες μετά, έγινε ο γάμος αναφέρει το tsemperlidou.

Το 2014, μετά την παραίτηση του Χουάν Κάρλος από το αξίωμα του βασιλιά, στο θρόνο ανήλθε ο Φελίπε και η Λετίθια. Είναι η πρώτη θνητή που ανέβηκε στον ισπανικό θρόνο.

Η βασίλισσα Λετίθια έχει αποκτήσει μαζί με τον βασιλιά Φελίπε, δύο κόρες, τις πριγκίπισσες Λεονόρ και Σοφία. Πολύ τυχερό και γόνιμο το πανάκριβο νυφικό της!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ