Το φοβερό κλικ του Νίκου Αλιάγα με τον ηλικιωμένο Έλληνα & το δυνατό μήνυμα: «Κάθε ρυτίδα στο δέρμα του έλεγε μια ιστορία»

«Η ομορφιά είναι η λάμψη της ψυχής. Μόνο μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου»

Συγκινεί η ανάρτηση του Νίκου Αλιάγα που μοιράστηκε στο Instagram μια από τις φωτογραφίες που έχει τραβήξει συνοδεύοντάς της με ένα δυνατό μήνυμα για τον χρόνο, την ζωή και τις ρυτίδες μας - που δεν είναι τίποτα άλλο από την ιστορία μας.

Ο γνωστός παρουσιαστής που λατρεύει τα ασπρόμαυρα στιγμιότυπα και ασχολείται ενεργά με την φωτογραφία ανέβασε μια εικόνα στην οποία βλέπουμε έναν ηλικιωμένο άντρα που βρήκε σε κάποιο χωριό της Ελλάδας.

Στην  ανάρτησή του ο Νίκος Αλιάγας έγραψε:

«Φωτογράφισα αυτόν τον άνδρα σε έναν μικρό επαρχιακό δρόμο στη βόρεια Ελλάδα. Το πρόσωπό του μου είχε τραβήξει την προσοχή, κάθε ρυτίδα στο δέρμα του έλεγε μια ιστορία. Και η σιωπή του, ενώ ενεργοποίησα την κάμερα, είπε το απαραίτητο. Χωρίς στάση, καμία στάση, μόνο η ουσία της ύπαρξής. Με σκληρή δουλειά και αποδοχή, χωρίς θυμό και χωρίς φυγή. Τον βρήκα ελεύθερο και όμορφο. 

Τον είδα ως παιδί να περπατά τα λιθόστρωτα του Διδυμότειχου, να φωνάζει δυνατά μέσα στον ύπνο, τον φαντάστηκα να ανακοινώνει τη γέννηση του πρώτου του παιδιού στο καφενείο του χωριού, τον είδα να εργάζεται στη γη στο λυκόφως.

Τα είδα όλα σε δευτερόλεπτα, είδα εικόνες της ζωής του, της ζωής. Τα λόγια του @blanchederichemont ταιριάζουν σε αυτήν την εικόνα καλά, ένα απόσπασμα από το τελευταίο του βιβλίο #amoursinconditionnelles: 

«Αντιμέτωποι με τις ρυτίδες που ξαναγράφουν τα πρόσωπά μας, συχνά σκέφτομαι το σύνθημα της οικογένειάς μου Essᴇ ǫᴜᴀᴍ ᴠɪᴅᴇʀɪ (να είναι αντί να εμφανίζεται). Η ομορφιά είναι η λάμψη της ψυχής. Μόνο μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου. " Η αποδοχή είναι η μεγαλύτερη ελευθερία». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ