Ο εκλιπών Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: «Πάλεψα από νεαρός με την αρρώστια μου & βγήκα νικητής» - Η διαμάχη με τους γιους του - Το επίτευγμα της Χαλυβουργικής

Διαγνώστηκε από μικρή ηλικία με σπάνια μορφής αρθρίτιδα

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Ο εκλιπών επιχειρηματίας ήταν απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και της ΑΣΟΕΕ. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία, αλλά γύρισε έγκαιρα για να δουλέψει στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Το 1998 ίδρυσε τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία, την Arcadia.

Ωστόσο η ζωή δεν ήρθε χωρίς δυσκολίες αφού διαγνώστηκε από μικρή ηλικία με σπάνια αρθρίτιδα. Οι γιατροί του είχαν πει ότι δεν θα περπατάει και δεν θα οδηγεί. Όπως λέει ο ίδιος στην τελευταία του συνέντευξη στην «Καθημερινή» το 2018, ήταν επτά ετών όταν ξεκίνησαν τα σκαψίματα για το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής.

«Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί.

EUROKINISSI

Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου» είχε πει ακόμα στην Κ αναφορικά με την ασθένειά του.

«Η ιστορία της Χαλυβουργικής είναι πράγματι αλληλένδετη με την ιστορία της χώρας. Από το πρώτο εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς, όπου φτιάχνονταν σύρματα για καρφιά και πέταλα, μέχρι την ίδρυση του εργοστασίου στην Ελευσίνα και την τοποθέτηση των πρώτων ηλεκτρικών κλιβάνων, η συνδρομή της Χαλυβουργικής στην εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας ιδίως μετά το 1950 είναι καθοριστική, αφού η Ελλάδα είχε δική της παραγωγή σε χάλυβα για όλα τα μικρά και μεγάλα έργα που ξεκίνησαν την δεκαετία του ’50 και άλλαξαν το πρόσωπο της πατρίδας.

Από τη δεκαετία του 1960, που ξεκίνησε τη λειτουργία της πρώτης υψικαμίνου μέχρι τη δεκαετία του 1980, η Χαλυβουργική διέθετε τη μοναδική υψικάμινο στη χώρα και αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους εργοδότες στην Ελλάδα. Τα χρόνια αυτά της ακμής, η Χαλυβουργική είχε τεράστιες εξαγωγές και αποτελούσε το κόσμημα της βιομηχανίας στην Ελλάδα, διότι όχι μόνο απασχολούσε πάρα πολλούς υπαλλήλους, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία εθεωρούντο από τους ιδιοκτήτες συγγενείς και όχι υπάλληλοι. Ημασταν όλοι μια μεγάλη οικογένεια» είχε προσθέσει για το επίτευγμα της Χαλυβουργικής.

EUROKINISSI

Τον Απρίλιο του 1986, όταν ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν 41 ετών, δολοφονήθηκε ο θείος του Δημήτρης Θ. Αγγελόπουλος – γεγονός που τον σημάδεψε.

Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σημαντικά το περασμένος Σάββατο. Η σύζυγός του, Γέλη Παπαγιαννοπούλου, βρισκόταν τις τελευταίες στιγμές στο πλευρό του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο βρίσκονταν και οι δύο γιοι του, Παναγιώτης και Γιώργος.

Να σημειωθεί ότι Χαλυβουργική στις ημέρες δόξας της είχε φτάσει να απασχολεί έως και 2.500 τεχνεργάτες και οι Αγγελόπουλοι να φέρονται ότι είναι οι μεγαλύτεροι ιδιώτες παραγωγοί χάλυβα στον πλανήτη. Με τη σύζυγό του Αννα-Μαρία Γ. Παπαδημητρακοπούλου, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Χρόνια πριν από τον δεύτερο του γάμο ήταν σε διάσταση με την πρώτη του σύζυγο.

EUROKINISSI

Η κόντρα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους γιους του

Η ιστορία του ωστόσο στιγματίστηκε και από την ενδοοικογενειακή κόντρα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τα παιδιά του Γιώργο και Παναγιώτη.

Το 2018 είχαν καταθέσει αίτηση με την οποία ζητούσαν να τεθεί ο πατέρας τους σε δικαστική συμπαράσταση για λόγους άνοιας. Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε απαντήσει με δήλωση του στην οποία τόνιζε μεταξύ άλλων πως "η αίτηση αυτή είναι απολύτως ψευδής, τα δε κίνητρα γνωρίζω πολύ καλά".

EUROKINISSI

Σε πρόσφατη δήλωσή τους τα αδέρφια Αγγελοπούλου είχαν εξαπολύσει επίθεση προς «ολιγομελούς ομάδας δικηγόρων, συμβολαιογράφων και συμβούλων επενδύσεων του πατέρα τους».

Αναλυτικά σε δήλωσή τους τον Απρίλιο ανέφεραν τα εξής:

«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης, σποραδικά αλλά με επιμονή, εξακολουθούν να μας εμφανίζουν δημοσίως ως αντιδίκους με τον πατέρα μας, δηλώνουμε κατηγορηματικά τα ακόλουθα:

Επί της ουσίας, ουδέποτε υπήρξε αντιδικία με τον πατέρα μας. Όσοι γνωρίζουν από κοντά τις σχέσεις μας μαζί του, το αντιλαμβάνονται καλά αυτό. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, και ενόσω η υγεία του πατέρα μας είχε επιδεινωθεί δραματικά, ένας μικρός κύκλος ανθρώπων του περιβάλλοντός του έσπευσε να επωφεληθεί υφαρπάζοντας την περιουσία του. Έχουμε πλέον διαπιστώσει με αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι η επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελέστηκε από μια ολιγομελή ομάδα που περιελάμβανε δικηγόρους, συμβολαιογράφους και συμβούλους επενδύσεων του πατέρα μας.

Με την ενεργό συμμετοχή της δεύτερης συζύγου του Ευανθίας Παπαγιαννοπούλου. Για τα τρωκτικά αυτά, ήταν βολικό να παρουσιάζουν τον Κων. Αγγελόπουλο ως «εχθρό» των παιδιών του. Οι προσπάθειες που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε για την προστασία και ανάκτηση της οικογενειακής περιουσίας, προβλήθηκε εκ του πονηρού ως «διαμάχη» με τον πατέρα μας. Οι ίδιοι δεν δίστασαν να κατασκευάσουν μακροσκελείς συνεντεύξεις σε έντυπα με έναν άνθρωπο που είχε αδυναμία να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του, προκειμένου να «τεκμηριώσουν» ότι ο πατέρας μας είχε συνειδητά πραγματικές διαφορές μαζί μας!

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την υπαγωγή του πατέρα μας σε καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης και τον διορισμό ως συμπαραστάτη του πιο έμπιστου και μακροχρόνιου του συνεργάτη του έκλεισε οριστικά και τελεσίδικα το ζήτημα. Τα τρωκτικά κρύφτηκαν πλέον στα λαγούμια τους. Ακόμη και η «τριτανακοπή» που άσκησε μόλις πριν ένα μήνα η σύζυγός του πατέρα μας κατά της τελεσίδικης απόφασης και παρουσιάστηκε ως τάχα «μητέρα των μαχών» από κάποιες ιστοσελίδες εγκαταλείφθηκε άρον άρον με παραίτηση της ενώπιον του εφετείου Αθηνών.

Όσοι λυμαίνονταν την οικογενειακή περιουσία τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι έναν ανήμπορο άνθρωπο θα κληθούν σύντομα να λογοδοτήσουν στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ