Θαύμα, Θαύμα ! Δημιούργησε 3ο μάτι για να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο, ενώ κοιτάμε το spmartphone μας - Το... φοράς & πας (φωτό)

Το ''τρίτο μάτι'' εντοπίζει το εμπόδιο και ειδοποιεί τον άνθρωπο... 

Ένας φοιτητής βιομηχανικού σχεδιασμού δημιούργησε ένα τρίτο μάτι υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να τοποθετηθεί στο μέτωπο ενός ατόμου και να κοιτάξει για εμπόδια καθώς το άτομο περπατάει, ενώ τα πραγματικά του μάτια είναι κολλημένα στο smartphone.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα smartphones έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ζωής και αυτή η νέα τεχνολογία ήρθε για να αλλάξει τις ζωές μας. 

Woman wears Third Eye prosthetic on her forehead

Έχετε δει πιθανώς αστεία κλιπ ανθρώπων που πέφτουν σε τρύπες, επειδή κοιτούσαν τα τηλέφωνά τους, ή ίσως έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο. Χάρη στο τρίτο μάτι του Minwook Paeng, θα είστε σε θέση να στείλετε μήνυμα ή να περιηγηθείτε στο Instagram καθώς περπατάτε, χωρίς φόβο ατυχημάτων.

Το τρίτο μάτι του Paeng αποτελείται από μια ημιδιαφανή πλαστική θήκη που στερεώνεται απευθείας στο μέτωπο του χρήστη με ένα λεπτό μαξιλάρι γέλης.

Close-up of robotic eye by Minwook Paeng on a woman's forehead

Μέσα σε αυτό το πλαστικό μάτι είναι ένα μικρό ηχείο, ένας γυροσκοπικός αισθητήρας και ένας αισθητήρας σόναρ.

"Όταν ένα εμπόδιο βρίσκεται μπροστά από το χρήστη, ο υπερηχητικός αισθητήρας ανιχνεύει αυτό και ενημερώνει τον χρήστη μέσω ενός συνδεδεμένου βομβητή" δήλωσε ο σχεδιαστής.  

Close-up of robotic eye by Minwook Paeng

Ο Paeng δήλωσε στο Dezeen ότι το τρίτο μάτι του είναι το πρώτο σε μια σειρά έργων που προσπαθούν να φανταστούν ποιες είναι οι μελλοντικές γενιές του "Phono Sapiens".

 

 

Τα τηλέφωνα αλλάζουν ήδη το σώμα μας και έχουν περάσει μόνο για μερικές δεκαετίες, έτσι φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν σε μερικές γενιές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ