Σπύρος Σούλης: Φελλός - 7 μοναδικοί τρόποι για να τον βάλετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Yπέροχες όλες οι ιδέες... 

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που υπάρχουν σήμερα στον χώρο της διακόσμησης – και μας αρέσει πολύ – είναι η χρήση των υλικών που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Δεν μας δημιουργεί απορία, λοιπόν, το γεγονός πως ο φελλός επανέρχεται πιο ισχυρός από ποτέ και μπαίνει μέσα στη διακόσμηση του σπιτιού.

Το υλικό αυτό είναι ανανεώσιμο και ανακυκλώσιμο, πράγμα που τον κάνει την ιδανική επιλογή για όσους έχουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Εκτός, όμως, από την οικολογική του αξία, το ουδέτερο χρώμα και η μοναδική υφή του φελλού, τον κάνουν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό διακοσμητικό υλικό. Ας δούμε πως μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε.

Στο κεφαλάρι του κρεβατιού Μπορείτε να επενδύσετε με φελλό το πάνω μέρος του κρεβατιού σας και αμέσως θα αποκτήσετε ένα πολύ ιδιαίτερο κεφαλάρι. Η ιδέα αυτή είναι πολύ πρωτότυπη και εκτός από τα διακοσμητικά πλεονεκτήματα, λειτουργεί και πρακτικά: ο φελλός έχει ηχομονωτικές ιδιότητες. Σε περίπτωση, λοιπόν, που υπάρχει φασαρία στο περιβάλλον σας, θα προσθέσει μία νότα «ζεν» στο υπνοδωμάτιό σας.

φελλός

Όλα όσα λέει ο Σπύρος Σούλης 

Μπορείτε να επενδύσετε με φελλό το πάνω μέρος του κρεβατιού σας και αμέσως θα αποκτήσετε ένα πολύ ιδιαίτερο κεφαλάρι.

Στους τοίχους Συχνά, ένα νέο και έντονο χρώμα αρκεί για να ανανεώσει τον χώρο σας. Αν όμως ψάχνετε κάτι πιο ιδιαίτερο και πιο ενδιαφέρον, τότε η επένδυση των τοίχων με φελλό θα σας αποζημιώσει. Μπορεί να δώσει ιδιαίτερη υφή σε όλους τους χώρους και να δώσει την αίσθηση πως ένα κομμάτι της φύσης έχει τρυπώσει στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Εδώ, διακοσμεί με εξαιρετικό τρόπο τον τοίχο ενός μπάνιου και σε συνδυασμό με τον διακοσμητικό κάκτο δημιουργεί μια μοναδική αισθητική.

φελλός

Η επένδυση των τοίχων με φελλό θα σας αποζημιώσει.

Στο πάτωμα Τα πατώματα από φελλό υπήρξαν ιδιαίτερα δημοφιλή για πάνω από 100 χρόνια και ήταν το υλικό επιλογής του διάσημου αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright στα σπίτια που έφτιαχνε, στα μέσα περίπου του περασμένου αιώνα. Τα πατώματα από φελλό είναι ιδιαίτερα μαλακά και μπορούν να συντηρηθούν εύκολα, καθώς επιστρώνονται με βερνίκι – μια διαδικασία που μπορείτε να επαναλάβετε όσες φορές θέλετε. Επιπρόσθετα, μειώνουν τη στάθμη του θορύβου στον χώρο και λειτουργούν πολύ καλά σε διακοσμητικό επίπεδο, καθώς το υλικό αυτό δίνει την αίσθηση της ηρεμίας.

φελλός

Τα πατώματα από φελλό υπήρξαν ιδιαίτερα δημοφιλή για πάνω από 100 χρόνια.

Στο ταβάνι Αν στον χώρο σας δεν υπάρχουν εκτεθειμένες κολώνες και θέλετε να δημιουργήσετε ένα σημείο εστίασης με πρωτότυπο τρόπο, τότε ένα ταβάνι από φελλό είναι σίγουρο πως θα κάνει τη διαφορά. Στο καθιστικό της παρακάτω φωτογραφίας, μπορείτε να δείτε πόσο όμορφα λειτουργεί η υφή και το χρώμα του φελλού σε συνδυασμό με τους μπλε τοίχους και τον καναπέ.

φελλός

Ένα ταβάνι από φελλό είναι σίγουρο πως θα κάνει τη διαφορά.

Πατάκι μπάνιου Εκτός από την επένδυση μεγάλων επιφανειών με φελλό, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας διακοσμητικά αντικείμενα. Αυτό το DIY χαλάκι μπάνιου είναι πανέμορφο και έχει φτιαχτεί εξολοκλήρου από φελλούς μπουκαλιών.

φελλός

Αυτό το DIY χαλάκι μπάνιου είναι πανέμορφο.

Μίνι – γλαστράκια Κι όμως, ένας φελλός από μπουκάλι είναι αρκετός για να δημιουργήσετε ένα μικροσκοπικό γλαστράκι. Αν φτιάξετε πολλά τέτοια γλαστράκια, τότε θα δημιουργήσετε μια πανέμορφη διακοσμητική σύνθεση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αδειάσετε το περιεχόμενο του φελλού και να προσθέσετε λίγο χώμα και ένα μικροσκοπικό φυτό. Έπειτα μπορείτε να κολλήσετε ένα μικρό μαγνητάκι και να μεταμορφώσετε ένα βαρετό ψυγείο.

φελλός

Ένας φελλός από μπουκάλι είναι αρκετός για να δημιουργήσετε ένα μικροσκοπικό γλαστράκι.

Memo board Φτιάξτε το δικό σας memo board με φελλούς από μπουκάλια. Χρειάζεστε ένα κάδρο και αρκετούς φελλούς που θα κολλήσετε μεταξύ τους μέχρι να καλύψουν ολόκληρη της εσωτερική επιφάνεια. Ο πίνακάς είναι έτοιμος και μπορείτε να τον βάλετε σε έναν τοίχο του σπιτιού σας. Θα σας χρησιμεύσει για να βάζετε πάνω υπενθυμίσεις και ταυτόχρονα θα ενσωματώσει το πανέμορφο αυτό υλικό στον χώρο σας αναφέρει το spirossoulis.

φελλός

Φτιάξτε το δικό σας memo board με φελλούς από μπουκάλια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ