Η νύφη της βασίλισσας Ελισάβετ, Δούκισσα Sophie μιλά για την εμμηνόπαυση: Θα έπρεπε να είναι μια απελευθέρωση, αλλά το αισθάνεσαι σαν δεσμά (βίντεο)

Είναι καιρός να πούμε “αρκετά" και να "μιλήσουμε για αυτό" 

Την εμπειρία της με την εμμηνόπαυση μοιράστηκε η Δούκισσα του Wessex Sophie, που έχει παντρευτεί τον μικρότερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Edward.

Η νύφη της βασίλισσας και μητέρα δύο παιδιών, μίλησε την προηγούμενη εβδομάδα με επαγγελματίες και εθελοντές αναφορικά με τα ταμπού που υπάρχουν γύρω από την εμμηνόπαυση.

«Πάντα καταλάβαινα όταν μιλάμε για την υγεία των γυναικών, στην πραγματικότητα προηγείται το να μιλάμε για προβλήματα ή ζητήματα των γυναικών, κάτι το οποίο βάζει αμέσως το ζήτημα κάτω από αρνητικό φως» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο εμμηνορροϊκός κύκλος, οι περίοδοι, η εμμηνόπαυση, το κάνουμε μωρά ... ξέρεις, όλοι μιλάμε για το να αποκτήσουμε μωρά, αλλά κανείς δεν μιλάει για την περίοδο, κανείς δεν μιλά για την εμμηνόπαυση, γιατί όχι;" αναρωτήθηκε. 

«Είναι κάτι που μας συμβαίνει 12 φορές το χρόνο. Είναι κάτι που είναι απίστευτα φυσιολογικό, αλλά είναι κάτι που είναι κρυμμένο. Και νομίζω ότι είναι καιρός να πούμε “αρκετά, πρέπει να το βάλουμε στο τραπέζι και να πούμε, ας μιλήσουμε για αυτό”».

«Πραγματικά θα έπρεπε να γιορτάζουμε το γεγονός ότι δεν χρειάζεται πλέον να έχουμε περιόδους - θα πρέπει να είναι μια απελευθέρωση, αλλά το  αισθάνεται σαν δεσμά» είπε η Δούκισσα σύμφωνα με το People και πρόσθεσε ακόμα ότι «περιγράφεται ως κάτι απίστευτα αρνητικό».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ