Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Χάρι: «Έκανα 4 χρόνια ψυχοθεραπεία, είχα τον φόβο της απώλειας» - Ο θάνατος της Νταϊάνα τον οδήγησε στο αλκοόλ & τα ναρκωτικά

 «Μέλη της βασιλικής οικογένειας μου έλεγαν να παίξω το παιχνίδι και η ζωή θα είναι πιο εύκολη»

Πολλά είναι αυτά που αποκαλύπτει ο πρίγκιπας Χάρι μέσα από την νέα σειρά - ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν μαζί με την Όπρα για την ψυχική υγεία.

Ο γιος της Νταϊάνα μίλησε μεταξύ άλλων για τις δύσκολες ώρες που ακολούθησαν τον θάνατο της μητέρας του με τον ίδιο να λέει ότι στράφηκε τότε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά για να απαλύνει τον πόνο.

Ήταν 31 Αυγούστου του 1997 όταν η πριγκίπισσα του λαού πέθανε στο μοιραίο δυστύχημα στο Παρίσι με τον μικρό της γιο να είναι τότε μόλις 12 χρονών.

«Κάθε φορά που έπρεπε να βάλω κοστούμι και γραβάτα για να παίξω τον ρόλο μου και να έχω το σωστό “προσωπείο” κοιταζόμουν στον καθρέφτη και έλεγα “πάμε”. Αλλά ακόμα και πριν βγω από το σπίτι λουζόμουν στον ιδρώτα δεν μπορούσα να το διαχειριστώ, ένιωθα πανικό» είπε ο Χάρι.

«Ήμουν πρόθυμος να πιω, ήμουν πρόθυμος να πάρω ναρκωτικά, ήμουν πρόθυμος να κάνω πράγματα που θα με έκαναν να νιώθω λιγότερο άσχημα από όσο αισθανόμουν» εξομολογήθηκε.

«Ήταν σαν να βρισκόμουν έξω από το σώμα μου και απλά περπατούσα κάνοντας αυτό που περίμεναν όλοι από μένα: δείχνοντας το ένα δέκατο των συναισθημάτων που έδειχναν όλοι οι άλλοι: αυτή ήταν η μαμά μου -εσείς δεν την είχατε καν γνωρίσει» πρόσθεσε ακόμα.

Οι αυτοκτονικές τάσεις της Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε ακόμα για την γυναίκα του η οποία όταν ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί τον Archie (σε λίγο θα φέρει στον κόσμο και το κοριτσάκι τους).

«Νωρίτερα εκείνη τη βραδιά αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μου τις αυτοκτονικές τις σκέψεις και τις πρακτικές λεπτομέρειες για το πώς ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της... Εκείνο που την τρόμαζε πιο πολύ ήταν η καθαρότητα της σκέψης της. Δεν είχε χάσει το μυαλό της, δεν ήταν τρελή, δεν έπαιρνε χάπια μόνη της ούτε έπινε αλκοόλ, ήταν τελείως νηφάλια. Ήταν απόλυτα λογική, και όμως μέσα στη νύχτα την είχαν ξυπνήσει αυτές οι σκέψεις» λέει στο ντοκιμαντέρ ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και προσθέτει ότι αυτό που την σταμάτησε ήταν ότι δεν ήθελε να την πληγώσει.

«Αυτό που την σταμάτησε ήταν ότι κατάλαβε πόσο άδικο θα ήταν για μένα να χάσω άλλη μία γυναίκα που αγαπώ, ειδικά μετά από όσα είχα περάσει με τον θάνατο της μαμάς μου. Και μάλιστα, να χασω όχι μόνο την γυναίκα μου, αλλά και το παιδί που εγκυμονούσε, το παιδί μας» είπε.

Η ψυχοθεραπεία και η αντιμετώπιση της βασιλικής οικογένειας

Ο Χάρι μίλησε ακόμα για την ψυχική του υγεία λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έκανε ψυχοθεραπεία τέσσερα χρόνια.

«Οι άνθρωποι που είναι πληγωμένοι, πληγωμένοι από την ανατροφή, το περιβάλλον τους, από το ότι τους συνέβη, από τα όσα είδαν - από ότι και αν είναι - αν δεν μεταμορφωθείς, αν δεν το επεξεργαστείς τότε καταλήγει να βγει προς τα έξω με διαφορετικούς τρόπους και δεν μπορείς να το ελέγξεις» είπε.

«Είμαι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που το αναγνώρισαν, πρώτα είχα έναν φόβο - όταν πήγα για πρώτη φορά στη ψυχοθεραπεία - είχα τον φόβο της απώλειας. (...) Τέσσερα χρόνια θεραπείας για ένα άτομο που ποτέ δεν πίστευε ότι θα χρειαζόταν να κάνει ψυχοθεραπεία είναι πολύς καιρός. Δεν ήμουν σε ένα περιβάλλον όπου με ενθάρρυνε να μιλήσω για αυτό» προσθέτει στο ντοκιμαντέρ.

Δείτε επίσης: To «photobomb» της Μέγκαν Μαρκλ στο τρέιλερ της σειράς του πρίγκιπα Χάρι & της Όπρα: Η σκηνή από την κηδεία της Νταϊάνα (φωτό & βίντεο)

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι: «Μέλη της βασιλικής οικογένειας μου έλεγαν να παίξω το παιχνίδι και η ζωή θα είναι πιο εύκολη. Αλλά έχω πολλά στοιχεία από την μητέρα μου μέσα μου. Νιώθω ότι είμαι έξω από το σύστημα αλλά ταυτόχρονα είμαι ακόμα κολλημένος μέσα σε αυτό. Ο μόνος λόγος να “απελευθερώσετε” τον εαυτό σας και να ξεφύγετε είναι να πείτε την αλήθεια».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ