Συγκινεί η Μπέσσυ Αργυράκη για το καμένο της σπίτι: «Τον παράδεισο μας τον έκαναν κόλαση - Σώθηκαν και τα δύο μου ζωάκια» (βίντεο)

«Έχουμε πολλές μνήμες εκεί μεγάλωσαν τα παιδιά… Ήταν το ερημητήριό μας»

Συγκινεί η Μπέσσυ Αργυράκη μιλώντας για το σπίτι της που κάηκε από τη φωτιά στον οικισμό Άνω Πευκενέα, στα Μέγαρα.

Η τραγουδίστρια μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

 «Όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα γιατί αναπολούσα στιγμές που έχω περάσει εκεί και κειμήλια συναισθηματικής αξίας που είχα εκεί και έχω θυμώσει, γιατί μού είπαν ότι δεν υπήρχε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα όταν μας διώξανε από τα σπίτι μας. Καλώς έπραξαν και μας εκκένωσαν, αλλά την προηγούμενη βραδιά δεν υπήρχε ούτε ένα. Την επόμενη που έφευγα ήταν ο χώρος γεμάτος με πυροσβεστικά. Έπρεπε πρώτα να χαθεί το σπίτι μου κι όχι μόνο και άλλα και μετά να έρθουν οι δυνάμεις; Αυτό είναι το παράπονο μου» διερωτήθηκε. 

Ζήτησε να αναλάβει το κράτος να αποζημιώσει ό,τι έγινε, κι όταν ο Γιώργος Αυτιάς της ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών και εντός 4μηνου θα αρχίσουν οι πληρωμές, η κ. Αργυράκη σημείωσε ότι «μειώνεται ο πόνος από τις αποζημιώσεις, ώστε να μπορέσουμε να μείνουμε εκεί…» 

«Έχουμε πολλές μνήμες εκεί μεγάλωσαν τα παιδιά… Ήταν το ερημητήριό μας. Τον παράδεισο τον ζητώ να ξαναέρθει, γιατί τον παράδεισο μας τον έκαναν μια κόλαση. Πρέπει να προλαμβάνουμε τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Θέλω να δω τι θα γίνει».

«Σώθηκαν και τα δύο μου ζωάκια δε θα έφευγα αν δεν έβρισκα και το δεύτερο, έψαξα όλη την περιοχή» επισήμανε η Μπέσσυ Αργυράκη.

Μιλώντας αυτή τη φορά στο Mega η γτραγουδίστρια είπε ακόμα για το σπίτι της και την φωτιά ότι «ήρθαν στην ίδια μοίρα με εμένα και να ευχηθώ όσοι είμαστε γεροί, τα άψυχα χαλάσματα να έρθουν στη θέση τους και να γίνει αυτό ξανά σπίτι. Όσο είμαστε ζωντανοί… η ζωή των ανθρώπων και οι ψυχές, αυτό έχει σημασία. Δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, θρηνήσαμε αλλά τα σπίτια, τα συντρίμμια, τα όνειρα πολλών χρόνων. Θέλω να στείλω κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καταστροφές".

«Το σπίτι πρέπει να κάηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ήταν πολύ μακριά η φωτιά, όμως αυτή η φωτιά σε συνδυασμό με τον αέρα δεν ξέρεις τι κατεύθυνση θα πάρει» πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ