Έφυγε από τη ζωή ο καλλιτέχνης Αντώνης Φραγκιαδάκης - «Πατέρας» του τραγουδιού «Πάντα θλιμμένη χαραυγή» (βίντεο)

Είχε καταγωγή από την Κρήτη....

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Φραγκιαδάκης, ο «πατέρας» του γνωστού τραγουδιού «Πάντα θλιμμένη χαραυγή», σκορπίζοντας θλίψη στην καλλιτεχνική σκηνή και σε ολόκληρη την κοινωνία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Creta24.gr, o Αντώνης Φραγκιαδάκης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Την είδηση για τον χαμό του έκανε γνωστή ο Θανάσης Καλύβας μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook. 

 

 

Ο Αντώνης και ο αδερφός του, Μιχάλης Φραγκιαδάκης γνήσιοι Κρητικοί καλλιτέχνες με πολλές ανησυχίες, πάντρεψαν στο πέρασμα των χρόνων, στοιχεία της Κρητικής μουσικής με αυτά της έντεχνης. Δεξιοτέχνες, συνθέτες, τραγουδιστές, δάσκαλοι Κρητικής μουσικής, επαγγελματίες μουσικοί.

 

 

Το καλλιτεχνικό δίδυμο των αδερφών Φραγκιαδάκη «Δραβίδες» είχε τακτική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης, αποτελώντας ένα σταθερό σημείο πολιτιστικής αναφοράς, με αξιοσημείωτη δημιουργική δράση και συνεργασίες. 

 

 

Θεωρούνταν από τους κρητικούς μουσικούς με ποιότητα και ήθος. Είχαν συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς μουσικούς της κρητικής μουσικής με κορυφαία τη συνεργασία τους με τον Σκορδαλό, καθώς και με άλλους καλλιτέχνες όπως ο Ψαραντώνης, ο Παπακωνσταντίνου, ο Καλλέργης, ο Σταυρακάκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ