Η Μαρινέλλα έγινε 83 ετών: Οι μύθοι δεν έχουν ηλικία - Δείτε τη απόλυτη Ελληνίδα σταρ να αναχωρεί για τη Eurovision το 74 (φώτο -βίντεο)

Ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα πήρε μέρος στο διαγωνισμό της Eurovision

Στις 20 Μαΐου 1938 το σύμπαν μας δώρισε μία θεϊκή φωνή: Γεννιέται στη Θεσσαλονίκη η Κυριακή Παπαδοπούλου ή όπως έγινε αργότερα παγκοσμίως γνωστή η Μαρινέλλα.

Από το 1956 που κάνει επαγγελματική καριέρα μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες ερμηνείες σε τραγούδια που παραμένουν αγαπημένα όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Όποιος είχε την τύχη να δει την μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού να τραγουδά ζωντανά, έζησε μια εμπειρία που δύσκολα θα ξεχάσει.

Υπέροχη φωνή, άψογη σκηνική παρουσία, μπρίο, ζωντάνια, συναίσθημα , επικοινωνία με το κοινό. Με μία λέξη: Μαγεία!

Το 1974 η Μαρινέλλα πήρε μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι "Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου".

Το τραγούδι που ερμήνευσε μοναδικά  η Μαρινέλλα συγκέντρωσε τελικά μόνο 7 βαθμούς και κατέλαβε την 11η θέση ανάμεσα στις 17 χώρες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. 

Ήταν η χρονιά του μεγάλου θριάμβου των ABBA και του "Waterloo”.

Στη σπάνια φωτογραφία που δημοσιεύει η σελίδα "Elena's Diary" στο Instagram, η Μαρινέλλα, ο Πυθαγόρας, ο Τόλης Βοσκόπουλος, & ο Γιώργος Κατσαρός λίγο πριν την αναχώρησή για την Αγγλία για την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision το 1974, δίνουν συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση από την αίθουσα vip του αεροδρομίου του Ελληνικού

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ