Σπύρος Σούλης: Αυτά τα 10 πράγματα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε... 

Κάθε σπίτι έχει τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις και αυτό φυσικά σε συνάρτηση με τους ιδιοκτήτες του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που κάθε σπίτι πρέπει να έχει.

Πρόκειται για τα τελείως απαραίτητα και τίποτε παραπάνω. Αυτός ο μικρός οδηγός θα σας βοηθήσει να έχετε όσα πραγματικά χρειάζεστε και θα σας βγάλει από τις έγνοιες μερικών «πρέπει».

Απορρυπαντικά Εδώ τα λόγια περισσεύουν. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να έχετε απορρυπαντικά στο σπίτι σας. Μπορούμε, όμως, να αναφέρουμε πως καλό θα είναι να έχετε στην κατοχή σας όσα πραγματικά χρειάζεστε κάνοντας πρώτα μια έρευνα γύρω από τους χώρους του σπιτιού σας και υπολογίζοντας τις ανάγκες κάθε επιφάνειας ή αντικειμένου. Το να αγοράζετε πολλά απορρυπαντικά για τον ίδιο σκοπό δεν ωφελεί.

Μονάχα όσα πραγματικά χρειάζεστε και τίποτε παραπάνω.

Μονάχα όσα πραγματικά χρειάζεστε και τίποτε παραπάνω.

Υφασμάτινες Χειροπετσέτες  Μερικά ζευγάρια υφασμάτινων χειροπετσετών θα είναι πιο όμορφο να υπάρχουν στην κουζίνα σας αντί των απλών χαρτοπετσετών. Εκτός της οικονομίας που θα κάνετε η αίσθηση του υφάσματος στο πρόσωπο είναι προτιμότερη από αυτή της χαρτοπετσέτας. Μπορείτε να τις πλένετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συν της άλλης από το να αγοράσετε έτοιμες υφασμάτινες χειροπετσέτες μπορεί να φτιάξετε μόνοι σας από παλιά τραπεζομάντηλα που έχετε κουραστεί να χρησιμοποιείτε.

Κάντε συχνές πλύσεις και όση περισσότερη οικονομία από τον προϋπολογισμό της κουζίνας με στιλ πάνω απ’ όλα.

Κάντε συχνές πλύσεις και όση περισσότερη οικονομία από τον προϋπολογισμό της κουζίνας με στιλ πάνω απ’ όλα.

Έπιπλο Εισόδου Δεν νοείται σπίτι χωρίς έπιπλο στην είσοδο. Πέρα από διακοσμητικούς λόγους, που στηρίζουμε αδιαπραγμάτευτα, ένα έπιπλο στην είσοδο του σπιτιού δίνει την πρώτη εικόνα του χώρου μας. Όσο μικρό κι αν είναι ένα σπίτι ή το χολ της εισόδου πάντα υπάρχει τρόπος να εισάγεται ένα έπιπλο στην είσοδο.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας και μερικούς από αυτούς μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας και μερικούς από αυτούς μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Λευκά Είδη Τα λευκά είδη για το υπνοδωμάτιο, αν και συγκαταλέγονται στα άκρως απαραίτητα είδη για το σπίτι, δεν χρειάζεται να ξεχειλίζουν από τις ντουλάπες σας. Τρία σετ ανά σεζόν είναι υπέρ αρκετά. Άλλωστε μη ξεχνάτε πως η ποιότητα του υφάσματος των λευκών ειδών αλλά και οι αποχρώσεις αυτών θα πρέπει να αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.

Τα υφάσματα και τα χρώματα των λευκών ειδών θα πρέπει να είναι ανάλογα της εποχής.

Τα υφάσματα και τα χρώματα των λευκών ειδών θα πρέπει να είναι ανάλογα της εποχής.

Μεταλλικές Πινέζες Αντοχής Οι πινέζες μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες για όλο το σπίτι και αυτό γιατί μπορούν να σας βοηθήσουν στο να κρεμάσετε γρήγορα και εύκολα κάποια πράγματα στον τοίχο, όπως κορνίζες ή έργα τέχνης, από όποιο υλικό κι αν είναι αυτός κατασκευασμένος· πραγματοποιώντας φυσικά τις πιο μικρές τρύπες επ’ αυτών.

Μπορούν να σας φανούν χρήσιμες σε πολλά πράγματα.

Μπορούν να σας φανούν χρήσιμες σε πολλά πράγματα.

Φωτιστικά Οι περισσότεροι στα σπίτια τους αμελούν τη δύναμη του φωτός και αρκούνται μονάχα στο βασικό φως δηλαδή αυτό του φωτιστικού οροφής. Αυτό θεωρείται μέγα λάθος! Κάθε χώρος του σπιτιού θα πρέπει να έχει, πέραν του φωτιστικού της οροφής, τουλάχιστον μια ακόμη φωτιστική πηγή, είτε αυτή είναι ένα πορτατίφ είτε ένα φωτιστικό δαπέδου.

Χρησιμοποιείστε περισσότερες από μια φωτιστικές πηγές.

Χρησιμοποιείστε περισσότερες από μια φωτιστικές πηγές.

Ηλεκτρική Σκούπα Ακόμη και στην περίπτωση που τα δάπεδα ενός σπιτιού δεν είναι καλυμμένα με κάποιο είδος χαλιού ή μοκέτας η ηλεκτρική σκούπα είναι απαραίτητη καθώς είναι η μόνη συσκευή που μπορεί να σας απαλλάξει ολοκληρωτικά από τη σκόνη στα δάπεδα. Επίσης, η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δουλειές επί της καθαριότητας όπως το καθάρισμα των καναπέδων ή των στρωμάτων των κρεβατιών.

Μια ηλεκτρική σκούπα είναι απαραίτητη ακόμη και για τον καθαρισμό των στρωμάτων ή των καναπέδων.

Μια ηλεκτρική σκούπα είναι απαραίτητη ακόμη και για τον καθαρισμό των στρωμάτων ή των καναπέδων. Υπάρχουν όμως πράγματα που απαγορεύεται να αγγίξει. 

Κεριά Κι όμως, εν έτει 2016 τα κεριά συγκαταλέγονται στα είδη πρώτης ανάγκης ενός σπιτιού. Τα κεριά μπορούν να σας χρησιμεύσουν πρώτα απ’ όλα σε μια διακοπή ρεύματος (που μεταξύ μας γίνονται και τις πιο ακατάλληλες ώρες) αλλά και σε ένα επίσημο δείπνο. Η χρήση τους σε στιγμές χαλάρωσης ή δημιουργίας ατμόσφαιρας δεν συμπεριλαμβάνονται καθώς θεωρούνται αυτονόητες.

Προμηθευτείτε διαφόρων ειδών για κάθε χρήση. Φροντίστε μονάχα να υπάρχουν στο σπίτι σας.

Προμηθευτείτε διαφόρων ειδών για κάθε χρήση. Φροντίστε μονάχα να υπάρχουν στο σπίτι σας.

Φυτά Τα φυτά και τα φρέσκα λουλούδια δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από ένα σπίτι. Δεν είναι ανάγκη να είναι πολλά αλλά ούτε και σε μεγάλη έκταση, αρκεί να υπάρχουν. Η αίσθηση που δίνουν σε ένα χώρο δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο στοιχείο της διακόσμησης.

Μερικά λουλούδια μέσα σε ένα βάζο στο τραπέζι του σαλονιού είναι μια υπέροχη κίνηση. Δείτε πως μπορείτε να κρατήστε ζωντανά τα λουλούδια μέσα σε ένα βάζο για περισσότερο καιρό.

Μερικά λουλούδια μέσα σε ένα βάζο στο τραπέζι του σαλονιού είναι μια υπέροχη κίνηση αναφέρει το spirossoulis.

Συμβουλή Μιλάμε μόνο για φρέσκα φυτά και λουλούδια και όχι για συνθετικά. Ακόμη κι αν είστε επιρρεπείς στο να τα καταστρέφετε υπάρχουν φυτά που έχουν μεγάλη αντοχή στις «κακουχίες». Επίσης, υπάρχουν φυτά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση.

Διακόσμηση Τελευταίο στη λίστα αλλά όχι στη σειρά προτεραιοτήτων των άμεσων αναγκών ενός σπιτιού.  Η διακόσμηση είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στα οποία θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη σημασία. Όποιο κι αν είναι το στιλ σας υποστηρίξτε το και αναδείξτε το σε κάθε χώρο του σπιτιού σας. Ένα σπίτι δίχως διακοσμητικά στοιχεία είναι ένα σπίτι δίχως χαρακτήρα. Ένα σπίτι δίχως χαρακτήρα είναι αδιάφορο και ένα αδιάφορο σπίτι καθιστά αδιάφορο και τον ιδιοκτήτη του. Βρείτε τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν και εισάγετέ τα στον προσωπικό σας χώρο. Στο εμπόριο πλέον μπορείτε να βρείτε διακοσμητικά στοιχεία για όλα τα βαλάντια.

Όποιο κι αν είναι το στιλ σας απλώς υποστηρίξτε το και διακοσμήστε ανάλογα τους χώρους του σπιτιού σας.

Όποιο κι αν είναι το στιλ σας απλώς υποστηρίξτε το και διακοσμήστε ανάλογα τους χώρους του σπιτιού σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ