Κορωνοϊός - Αλβέρτος Μπουρλάς: Πιο εύχρηστη η νέα βερσιόν του εμβολίου της Pfizer - Θα συντηρείται σε κλασσικό καταψύκτη

 Προ των πυλών νέα βερσιόν του εμβολίου της Pfizer...

Νέα έκδοση του εμβολίου της Pfizer, το οποίο δεν θα χρειάζεται αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες και θα διατηρείται σε κανονική ψύξη βρίσκεται προ των πυλών, όπως αποκάλυψε ο CEO της αμερικανικής εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Μιλώντας στο αμερικανικό Axios, ο Μπουρλά τόνισε πως το «νέο» εμβόλιο θα μπορεί να φυλαχτεί για μήνες στη θερμοκρασία ενός «κλασικού» καταψύκτη, αντί για τους -70 βαθμούς.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγατα του εμβολίου, το οποίο ανησυχούσε πολύ, ήταν το γεγονός πως δεν ξέραμε αν τα φαρμακεία τα ιατρεία, και τα εμβολιαστικά κέντρα θα έχουν τις σωστές - και πολύ κρύες συνθήκες αποθήκευσης.

«Όπως γνωρίζετε, τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

«Πιστεύουμε ότι θα μπορούμε να το έχουμε αυτό το καλοκαίρι» πρόσθεσε. 

Σημειώνεται πως ο Μπουρλά είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα πως είναι αισιόδοξος για τις δυνατότητες του σκευάσματος των εταιρειών Pfizer/BioNTech απέναντι στην «ινδική» μετάλλαξη του του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ