Σπύρος Σούλης: Αυτές είναι οι καλοκαιρινές τάσεις στα χρώματα του τοίχου - Μπλε, πράσινοι & για τους πιο τολμηρούς κόκκινοι

Δείτε όλα τα χρώματα της σεζόν.. 

Το καλοκαίρι έρχεται και σίγουρα στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς υπάρχει ένα πράγμα: μια εποχιακή διακοσμητική ανανέωση. Είναι γνωστό πως ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να ανανεωθεί το εσωτερικό των σπιτιών είναι η αλλαγή του χρώματος των τοίχων.

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τα χρώματα, πράγμα που αποδεικνύεται και από τις φετινές τάσεις. Ας μην καθυστερούμε όμως και ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Κόκκινο Παρόλη την έντασή του, το κόκκινο έχει ανακηρυχτεί ήδη το χρώμα της χρονιάς. Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη ότι αρκετοί περιμένουν να το δουν στους τοίχους του σπιτιού τους. Καταλαβαίνουμε πως η απόφαση δεν είναι πολύ εύκολη, καθώς το κόκκινο είναι ένα χρώμα με ισχυρή παρουσία.

Μην αφήσετε, όμως, τον φόβο να σας πτοήσει – πρόκειται απλώς για ένα χρώμα και μπορείτε να το αλλάξετε στο μέλλον. Το κόκκινο ταιριάζει στα μικρά δωμάτια (αρκεί να έχουν φυσικό φως), αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε έναν μόνο τοίχο για να τον αναδείξει.

καλοκαιρινές τάσεις

Παρόλη την έντασή του, το κόκκινο έχει ανακηρυχτεί ήδη το χρώμα της χρονιάς.

Μουντά μπλε Αν δεν το έχετε ήδη διαπιστώσει, τα μουντά μπλε μας αρέσουν πολύ – και όχι μόνο σ' εμάς! Το ευρύ φάσμα αποχρώσεων και η τονική ποικιλομορφία των μουντών μπλε τα κάνουν το ιδανικό χρώμα για διακόσμηση. Στα «συν» είναι ότι ταιριάζουν σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Μη διστάσετε, λοιπόν, να τα χρησιμοποιήσετε αν θέλετε κάποιο χρώμα με έντονη προσωπικότητα που θα σας αφήνει παράλληλα πολλά διακοσμητικά περιθώρια.

καλοκαιρινές τάσεις

Η τονική ποικιλομορφία των μουντών μπλε τα κάνουν το ιδανικό χρώμα για διακόσμηση.

Ανοιχτό πράσινο Το ανοιχτό πράσινο είναι το ιδανικό χρώμα αν θέλετε να φρεσκάρετε την όψη της κουζίνας σας. Συνδυάζεται άψογα με γήινα υλικά όπως το ξύλο και δημιουργεί περιβάλλοντα που αποπνέουν ηρεμία και μία πινελιά φύσης. Μη διστάσετε να το παντρέψετε με άλλα χρώματα για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Στα χρώματα που ταιριάζουν πολύ με το ανοιχτό πράσινο ανήκει το λευκό, το γκρι, το πορτοκαλί και το κίτρινο.

καλοκαιρινές τάσεις

Το ανοιχτό πράσινο είναι το ιδανικό χρώμα αν θέλετε να φρεσκάρετε την όψη της κουζίνας σας.

Κίτρινο Μπορεί το κίτρινο να μην αποτελεί καινούργια τάση, αλλά σίγουρα δεν είναι από τα χρώματα που φαίνεται πως θα υποχωρήσουν σύντομα. Έντονο, φωτεινό και γεμάτο προσωπικότητα είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το κίτρινο μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την κουζίνα, αλλά έχει αποδείξει πως ταιριάζει σχεδόν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού αναφέρει το spirosoulis.

Αν η έντασή του σας αγχώνει μπορείτε πάντα να το χρησιμοποιήσετε σε μικρές δόσεις βάζοντας στον χώρο σας μερικές κίτρινες καλοκαιρινές πινελιές.

καλοκαιρινές τάσεις

Έντονο, φωτεινό και γεμάτο προσωπικότητα είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το κίτρινο μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ