Κορίνα Τσοπέη: Το κορίτσι από την Μάνη που έγινε ηθοποιός στο Hollywood, παντρεύτηκε έναν πλαστικό χειρουργό, έναν παραγωγό - παρέμεινε Ελληνίδα (φωτό & βίντεο)

Νίκησε τις Μις Ισραήλ, Μις Μεγάλη Βρετανία, Μις Σουηδία και Μις Κίνα και έγινε η πρώτη Ελληνίδα Μις Υφήλιος

Ήταν το 1964 όταν η Κορίνα Τσοπέη κατέκτησε τον τίτλο της Μις Υφήλιος κάνοντας περήφανη την χώρα, καθώς καμία άλλη Ελληνίδα πριν από αυτή δεν είχε φορέσει το στέμμα της ομορφότερης γυναίκας του κόσμου.

Μόλις στα 20 της χρόνια τότε η 77 σήμερα Κορίνα Τσοπέη, το κορίτσι από την Μάνη, αναδείχθηκε στα καλλιστεία που έγιναν στο Μαϊάμι της Φλόριντα στις 1 Αυγούστου. 

 

 

 

 

Νίκησε τις Μις Ισραήλ, Μις Μεγάλη Βρετανία, Μις Σουηδία και Μις Κίνα και στέφθηκε Μις Υφήλιος, φέρνοντας τον τίτλο στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Από τότε επέστρεψε αρκετές φορές στο διαγωνισμό αλλά υπό την ιδιότητα του μέλους της κριτικής επιτροπής.

Μετά την στέψη της έμεινε στην Αμερική, όπου και ζει πλέον μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια της. «Ο τίτλος που πήρα τότε και που πήγα να τον πάρω, μου έδωσε τη δυνατότητα να μείνω στην Αμερική. Και αυτό το όνειρο το πέτυχα. Αν δεν μου δινόταν η ευκαιρία, θα έμενα για πάντα στην Ελλάδα. Τότε τα πράγματα στην πατρίδα ήταν το ίδιο άσχημα όπως και τώρα. Ολος ο κόσμος προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα για ένα καλύτερο αύριο. Και για μένα ήταν ευκαιρία.

 

 

 

 

Οσο για τον τίτλο, δεν σου δίνει τίποτα άλλο από μια απλή επιβράβευση. Δεν σημαίνει τίποτα για να ανέβεις επαγγελματικά μετά. Πρέπει να σκέφτεσαι συνεχώς και να δραστηριοποιείσαι. Ο τίτλος με το πέρασμα των χρόνων χάνεται. Σβήνει. Απλώς μένει ως ανάμνηση μιας κατάκτησης» θα πει σε συνέντευξή της στη «Freddo» πριν χρόνια.

Δεν ήταν η Ελλάδα που την κράτησε μακριά, αυτή την έχει ακόμα μέσα στην καρδιά της, και την επισκέπτεται συχνά, αφού έχει εξοχικό στην Μύκονο.

Ήταν η δυσκολίες που υπήρχαν στην χώρα τα χρόνια εκείνα και κυρίως η καριέρα της στο Hollywood και η οικογένειά της που την έκαναν να μείνει στην Αμερική. «Μην ξεχνάτε ότι είμαι Ελληνίδα. Και το αίμα νερό δεν γίνεται» ια πει άλλωστε στην ίδια συνέντευξη.

Και η απόφασή της αυτή την δικαίωσε αφού εκτός από την δουλειά του φωτομοντέλου στράφηκε στην υποκριτική με εμφανίσεις σε ταινίες και σειρές της Αμερικής, όπως A Man Called Horse, Daniel Boone, Lost in Space, Valley of the Dolls and A Guide for the Married Man.

Ακόμα ασχολείται ενεργά με την φιλανθρωπία ενώ είναι πρόεδρος μιας οργάνωσης για την καταπολέμηση της παιδικής λευχαιμίας.

Οι γάμοι της Κορίνας Τσοπέη με τον πλαστικό χειρουργό Στίβεν Ζαξ και τον παραγωγό Φρέντι Φιλντς

Η Κορίνα Τσοπέη έχει παντρευτεί δύο φορές. Ο πρώτος γάμος της ήταν με τον πλαστικό χειρουργό στο Μπέβερλι Χιλς, Στίβεν Ζαξ, από το 1968 έως το 1978. Το ζευγάρι απέκτησε τρεις γιους : τον Ανδρέα, τον Στέφανο και τον Γιώργο. Ζούσαν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια αλλά επισκέπτονταν συχνά την Ελλάδα.

Ο δεύτερος γάμος της Τσοπέη ήταν με τον θεατρικό και κινηματογραφικό ατζέντη του Χόλιγουντ, Φρέντι Φιλντς (αδελφό του τραγουδιστή Σεπ Φιλντς) από το 1981 μέχρι τον θάνατό του από καρκίνο του πνεύμονα τον Δεκέμβριο του 2007.

«Για μένα ήταν ο πρώτος μου γάμος, που διαλύθηκε, με τον δόκτορα Ζακ. Ο άντρας μου με άφησε με τρία μικρά παιδιά σε μια ξένη πατρίδα. Ηταν εφιάλτης. Φοβόμουν για το τι θ’ απογίνουν τα παιδιά μου, πώς θα τα μεγαλώσω. Επειτα ήταν τραγικές οι μέρες εκείνες, γιατί μέχρι τελευταία στιγμή δεν το είχα πει στη μητέρα μου. Δεν ήθελα να την πικράνω. Το κρατούσα μέσα μου. Μερόνυχτα να κλαίω, χωρίς να μπορώ να το πω πουθενά. Σε μια ξένη πατρίδα, μόνη. Αργότερα έζησα οδυνηρά με τους θανάτους των γονιών μου και του δεύτερου συζύγου μου» είχε πει η ίδια ακόμα στη συνέντευξη που είχε δώσει το 2015.

 

 

Όμως η Κορίνα Τσοπέη ήδη από τότε γνώριζε ότι οι δυσκολίες κρύβουν και τις ομορφιές της ζωής με την ίδια να αναφέρει τότε ότι: «Περνώντας τα χρόνια, βλέπεις τα αποτελέσματα του χωρισμού και όχι τις αιτίες.

Το αποτέλεσμα ήταν να γνωρίσω τον δεύτερο σύζυγό μου,  με τον οποίο πέρασα τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μου. Αν δεν με άφηνε ο πρώτος μου σύζυγός, δεν θα γνώριζα τον δεύτερο. Γι’ αυτό και δεν είμαι θυμωμένη με τον πρώην μου. Γιατί έκανα μια καλύτερη ζωή. Και δεν σου κρύβω ότι αργότερα ευχαρίστησα τον πρώτο μου σύζυγο που με εγκατέλειψε, γιατί γνώρισα έναν απίστευτο άνθρωπο. Υστερα από λίγους μήνες, γίναμε φιλαράκια με τον πρώτο μου σύζυγο και εγώ του γνώρισα την καλύτερη φίλη μου για σύζυγό του. Ηθελα τα παιδιά μου, όταν πηγαίνουν στο σπίτι του πατέρα τους, να έχουν ένα οικείο πρόσωπο. Και αυτό ήταν η καλύτερη φίλη μου».

«Κάθε όνειρο που είχα, εκπληρώθηκε. Πήρα έναν τίτλο, έκανα παιδιά, απέκτησα εγγόνια, προσπαθώ να βοηθήσω κόσμο. Κάθε πρωί όταν σηκώνομαι λέω “δόξα τω Θεώ, δεν μου πονάει τίποτα, είμαι καλά”. Δεν έχω πλέον να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Αυτό για μένα είναι επιτυχία».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ