42°C: Ποια είναι η σειρά για την οποία μιλούν όλοι;

Το νέο ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ μέσα σε λίγες μόνο μέρες μετά την πρεμιέρα του έχει γίνει viral

Κάτω από τον καυτό ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, μία έφηβη κοπέλα χάνει τη ζωή της στο σημείο, όπου βρέθηκε η σωρός της μητέρας της έξι χρόνια πριν. Έγκλημα ή αυτοκτονία; Σύμπτωση ή προμελετημένη πράξη; Στο μυστήριο αυτό πρωταγωνιστούν έντονοι χαρακτήρες που «κουβαλούν» πάθη και σκοτεινά μυστικά.

Όλα αυτά στο νέο ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ 8 επεισοδίων «42°C», που μέσα σε λίγες μόνο μέρες μετά την πρεμιέρα του έχει γίνει viral. Και πώς να μη γίνει άλλωστε όταν βασικά του συστατικά είναι, υπόθεση που κεντρίζει το ενδιαφέρον, εικόνα που κερδίζει τον τηλεθεατή και πολυδιάστατοι χαρακτήρες;

Η σειρά αποτελεί το νέο βήμα της COSMOTE TV στον τομέα της μυθοπλασίας, ύστερα από τις 2 σεζόν του «Έτερος Εγώ», που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Αντίστοιχα, οι «42°C», ακολουθούν τα υψηλά standards της COSMOTE TV. Ενδεικτικό της ποιότητας της παραγωγής είναι ότι τα γυρίσματα των οκτώ επεισοδίων διήρκεσαν 2 ολόκληρους μήνες.

Το καστ

Ακόμα ένα δυνατό «χαρτί» της σειράς είναι το καστ, που αποτελείται από καταξιωμένους ηθοποιούς, όπως ο Χρήστος Λούλης (Βραβείο Χορν, Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), η Κατερίνα Λέχου, η Έμιλυ Κολιανδρή, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης (Κρατικό Βραβείο Ερμηνείας Α' Ανδρικού Ρόλου - Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), ο Theo Alexander (True Blood, Digger) και η Μπέτυ Αποστόλου.

Παράλληλα, το κοινό αναμένεται να γνωρίσει και μία ομάδα νέων, ταλαντούχων ηθοποιών, που συμπληρώνουν μοναδικά το παζλ της ανατρεπτικής πλοκής: Ναταλία Swift, Κώστας Νικούλι (βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού για την ταινία «Ξενία» του Πάνου Κούτρα), Μιχαήλ Ταμπακάκης (υποψήφιος βραβείου Χορν), Νικολάκης Ζεγκίνογλου («Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς»), Μαριέλλη Μανουδάκη, Σεμίραμις Αμπατζόγλου, Στεφανία Σωτηροπούλου, Μαρία-Θαλασσινή Μποσταντζόγλου.

Η υπόθεση

Όσον αφορά στην πλοκή, διαδοχικές ανατροπές, κρυφές σχέσεις και αναπάντητα ερωτήματα κρατούν τον θεατή σε εγρήγορση από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η σύνθεση του σεναρίου δεν σε αφήνει να βγάλεις εύκολα συμπεράσματα, αφού ταυτόχρονα, όλοι φαίνονται αθώοι και όλοι φαίνονται ένοχοι.

Η ιστορία των «42°C» ξεκινά με τη Λένα (Ναταλία Swift), μια νέα κοπέλα που επιστρέφει στο νησί της, έξι χρόνια μετά τον απροσδόκητο θάνατο της μητέρας της (Μπέτυ Αποστόλου). Το ίδιο βράδυ, στο ίδιο σημείο που είχε σκοτωθεί η μητέρα της, βρίσκεται νεκρή η αδερφή της Άννα (Σεμίραμις Αμπατζόγλου). Τότε η Λένα ξεκινά μια αγωνιώδη προσπάθεια να μάθει έχει συμβεί: Τυχαίο γεγονός ή προμελετημένη πράξη; Ποιος γνωρίζει και ποιος κρύβει πράγματα; Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την αλήθεια, η Λένα θα ξανασυναντήσει τον εφηβικό της έρωτα, τον Νίκο (Κώστας Νικούλι). Παράλληλα, θα έρθει αντιμέτωπη με την οικογένειά της και τις μνήμες που σιγά-σιγά γυρίζουν να την στοιχειώσουν.

Ο τοπικός αστυνόμος (Χρήστος Λούλης), θα προσπαθήσει να ανακαλύψει την αλήθεια σε μια ιστορία θανάτου, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Βασικά κομμάτια του παζλ μυστηρίου, οι θείες της Λένας (Κατερίνα Λέχου, Έμιλυ Κολιανδρή), που προσπαθούν να έχουν πάντα τον έλεγχο της οικογένειας. Αντίστοιχα, o θείος της (Theo Alexander), κρύβει καλά ένασκοτεινό μυστικό.

Από την άλλη ο πατριός της (Αλέξανδρος Λογοθέτης), ανακαλύπτει το βάθος της υποκρισίας μιας οικογένειας που νόμιζε ότι γνώριζε.

Δημιουργός της σειράς «42°C» είναι η Ναταλύ Δούκα. Τη σκηνοθεσία «υπογράφει» ο βραβευμένος Γιώργος Παπαβασιλείου (Slave, Der Bergdoktor, The storm tide, Special Unit), ενώ το σενάριο οι Σέργιος Κωνσταντινίδης και Κάλλια Παπαδάκη. Την πρωτότυπη μουσική επένδυση έχει αναλάβει ο Σταύρος Μαρκόνης (Buma Award [Winner] (2019) για την σειρά «Ik Weet Wie Je Bent»), ενώ την εκτέλεση παραγωγής η εταιρεία Tanweer Productions.

Η σειρά 42°C» έκανε πρεμιέρα στις 14/5 και όλα της τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ