Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Βρέθηκε και 2ο καλάσνικοφ στο καμμένο αυτοκίνητο των δραστών που «γάζωσαν» τον 54χρονο επιχειρηματία (φωτό & βίντεο)

Οι Αρχές περισυνέλλεξαν από το σημείο της δολοφονίας πάνω από 25 κάλυκες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Ζακυνθινού επιχειρηματία, το πρωί της Παρασκευής, στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου.

Οι αρχές περισυνέλλεξαν από το σημείο της δολοφονίας πάνω από 25 κάλυκες από σφαίρες, κάποιες από τις οποίες αφαίρεσαν το νήμα της ζωής του 58χρονου, ενώ το γεγονός ότι πρόκειται για δουλειά επαγγελματιών επιβεβαιώνεται από μια ακόμη λεπτομέρεια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες είχαν επαλείψει τους κάλυκες με γράσο για να εξαφανίσουν κάθε δυνατότητα εντοπισμού γενετικού υλικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κάμερα ασφαλείας πάνω από την είσοδο του γραφείου που έγινε η δολοφονία δεν λειτουργούσε, ωστόσο στη διάθεση των αρχών βρίσκεται υλικό από άλλα σημεία της διαδρομής που φαίνεται να ακολούθησαν οι δράστες.

Ακόμα οι αστυνομικοί που εξετάζουν την υπόθεση, έχουν ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, στην περιοχή των Αμπελοκήπων Ζακύνθου, όπου βρέθηκε και το αμάξι που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Photo: zantereport.gr

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο καμένο αμάξι βρέθηκε και δεύτερο πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικόφ, εκτός από αυτό που χρησιμοποιήθηκε κατά του θύματος, αναφέρει το ΑΠΕ.

Τέλος, στη Ζάκυνθο βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής οι οποίοι είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση της δολοφονίας της 37χρονης συζύγου του θύματος αλλά και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Αθανασόπουλος Θεόδωρος.

Δείτε επίσης: Ζάκυνθος: 10 σφαίρες στο κεφάλι δέχθηκε ο άτυχος επιχειρηματίας - Άφαντοι οι δράστες (φωτό)

Σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, το δεύτερο καλάσνικοφ, δεν ήταν άδειο και βρέθηκε στο πάτωμα του αυτοκινήτου στη θέση του οδηγού και αυτό καμένο.

 

Οι αστυνομικοί που κάνουν τις έρευνες, μιλούν για το απόλυτα επαγγελματικό χτύπημα όχι μόνο για τον τρόπο εκτέλεσης, αλλά κυρίως για την προετοιμασία και τα μέτρα που έλαβαν, με απόλυτη προσοχή στις λεπτομέρειες, οι δράστες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονία.

Photo: zantereport.gr

 

Η πινακίδα του αυτοκινήτου δεν ήταν κλεμμένη αλλά πλαστή και ο αριθμός της αντιστοιχεί σε κερκυραϊκό Ι.Χ. του οποίου ο ιδιοκτήτης προφανώς και δεν είχε ιδέα.

Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια με αποτέλεσμα να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους σε κάποιο από τα βίντεο που μέχρι τώρα έχει εξετάσει η αστυνομία.

Η διαδρομή που ακολούθησαν και το σημείο το οποίο εγκατέλειψαν και έκαψαν το αυτοκίνητο είχαν σχεδιαστεί με ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Photo: zantereport.gr

Το ότι είχαν δύο όπλα και όχι ένα, δείχνει ότι και ήθελαν να σιγουρέψουν το χτύπημα σε περίπτωση που το ένα πάθαινε π.χ. εμπλοκή, αλλά και ότι ήταν έτοιμοι για μάχη είτε δέχονταν πυρά από τη συνοδεία του θύματος είτε αν καταδιώκονταν, ακόμα και από αστυνομικούς.

Επαγγελματικός ήταν και ο τρόπος που δολοφόνησαν τον 54χρονο. Με κινήσεις υπολογισμένες και ψύχραιμες, ο εκτελεστής, εξουδετέρωσε αρχικά τον συνοδό του θύματος, πυροβολώντας εναντίον του χωρίς να τον τραυματίσει, στη συνέχεια με δύο σφαίρες διέλυσε την γυάλινη πόρτα του γραφείου, και τέλος άδειασε το καλάσνικοφ πάνω στον 54χρονο. Όλα αυτά σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ