Μάριος Θεμιστοκλέους: Τον Ιούνιο τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40 με 44 - Τι είπε για τις εγκύους; (βίντεο)

«Οι επιστήμονες έχουν απαντήσει πως όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή»

O γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους απάντησε σε ερωτήματα για τα εμβόλια μέσα από την τηλεόραση του Open με τον ίδιο να λέει ότι τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των 40 με 44 θα ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο.

«Έχουμε το πλάνο, μόλις πάρουμε και την έγκριση, τα παιδιά 12-15 χρονών θα μπορούν να εμβολιαστούν» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Θεμιστοκλέους ξεκαθαρίζοντας ότι οι άνω των 18 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια τον Ιούλιο κλείνοντας ραντεβού ενώ η ηλικιακή κατηγορία 40-44 χρονών θα μπορεί να επιλέξει διαφορετικό εμβόλιο αντί του AstraZeneca από τον Ιούνιο.

«Οι επιστήμονες έχουν απαντήσει πως όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή. Καταλαβαίνω την διστακτικότητα αλλά όπως και να έχει, ο πολίτης μπορεί να διαλέξει ποιο εμβόλιο θα κάνει» πρόσθεσε ακόμα αναφορικά με την ανησυχία που υπάρχει γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Αν κάποιος θέλει να μεταφέρει νωρίτερα την δεύτερη δόση AstraZeneca, έχει αυτή τη δυνατότητα μέσα από το σύστημα» σημείωσε ακόμα ενώ σε ερώτηση για το αν μπορεί κάποιος να κάνει άλλο εμβόλιο στην πρώτη και άλλο εμβόλιο στην δεύτερη δόση, είπε: «Θα απαντήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αλλά η σύσταση του ΠΟΥ είναι πως η δεύτερη δόση πρέπει να είναι το ίδιο εμβόλιο με την πρώτη».

«Η σύσταση θα αλλάξει σύντομα και θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια» πρόσθεσε αναφορικά με τις εγκύους.

«Ναι, έχουμε 400.000 εμβολιασμούς και 800.000 ραντεβού. Χτίζεται τείχος προστασίας» σημείωσε για την την ανταπόκριση των ηλικιών 30-39.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ