Σταδιακή επιστροφή στην ελευθερία & restart στον πολιτισμό: Ανοίγουν μουσεία - θερινά σινεμά- θέατρα & συναυλιακοί χώροι

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και επίσημα το άνοιγμα των μουσείων, των θερινών σινεμά, των συναυλιακών χώρων και των παιδικών σταθμών

«Προχωράμε σε επιπλέον βήματα ανάκτησης της ελευθερίας», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 .  

Το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει  πτωτική πορεία,  ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια  είναι κάτω από 20.000, ωστόσο παραμένει υψηλός και ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σημαντική η συμμετοχή των νέων στον εμβολιασμό κατά της covid-19" επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και επίσημα το άνοιγμα των μουσείων, των θερινών σινεμά, των συναυλιακών χώρων και των παιδικών σταθμών.

Σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλες εισηγήσεις με βάση και το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης καθώς βρισκόμαστε σε τροχιά άρσης μέτρων σχεδόν στο σύνολό τους, με εξαίρεση το ωράριο κυκλοφορίας.

Έτσι, στις 14/5 ανοίγουν τα μουσεία, στις 21/5 τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75% και μια εβδομάδα μετά θα μπορούν να γίνονται και παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα όπως και συναυλίες.

Από τις 17/5 ανοίγουν, επίσης, και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Την ίδια μέρα επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Να θυμίσουμε ότι από το Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες και από τις 10/5 τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια με self test.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ