Vintage Story: Όταν η σύζυγος του Μικ Τζάγκερ "εισέβαλλε" στο Studio 54 με άλογο - Το πάρτι γενεθλίων που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο (φώτο)

Η Bianca Jagger είναι η γυναίκα που συνέβαλλε πάρα πολύ ώστε να αποκτήσει το Studio 54 τη μυθική φήμη του - Άφωνοι οι Liza Minnelli  & Calvin Klein στο θρυλικό πάρτι

Το Studio 54 ήταν το πιο "hot" στέκι της δεκαετίας του '70 και του '80. Ήταν μια  "παιδική χαρά" διασημοτήτων, με τακτικούς πελάτες  όπως οι Andy Warhol, Michael Jackson, Truman Capote, Elizabeth Taylor και Farrah Fawcett.

Η Bianca Jagger είναι η γυναίκα που συνέβαλλε πάρα πολύ ώστε να αποκτήσει το Studio 54 τη μυθική φήμη του.

Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα γιόρτασε στο θρυλικό κλαμπ τα 27α γενέθλια της και το πάρτι έμεινε στην ιστορία.

Αυτό το πάρτι έδωσε στο Studio 54 τεράστια δημοσιότητα και το βοήθησε στο να  γίνει  ο τόπος στον οποίο θα γίνονταν  τα πιο εμβληματικά πάρτι όλων των εποχών.

Προφανώς ο σύζυγος της , ο,Mick Jagger, γιόρτασε  εκείνη τη νύχτα μαζί της.

Μερικά άλλα μεγάλα ονόματα που εμφανίστηκαν στο πάρτι , ήταν οι Liza Minelli, Halston και Calvin Klein. Το μοντέλο και η ηθοποιός, Jerry Hall ,ήταν επίσης εκεί αλλά αυτό ήταν περίπου 20 χρόνια πριν γίνει η δεύτερη σύζυγος του Mick Jagger.

Το κλαμπ ήταν γεμάτο με λευκά μπαλόνια και ένας τοίχος ήταν διακοσμημένος με  μια λάμπα με το όνομα της Bianca.

Προς έκπληξή της, ένα λευκό άλογο υποδέχθηκε την Τζάγκερ στο κλαμπ.

Φορώντας το κόκκινο, ρομαντικό φόρεμά της, η Bianca ανέβηκε στο άλογο και ένα μοντέλο την οδήγησε στην πίστα.

Οι φωτογραφίες εκείνης της στιγμής έκαναν την Τζάγκερ να φιλοξενηθεί  στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο.

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα σχετικά με το ρεκόρ. Ο Mick Jagger και εγώ μπήκαμε στο Studio 54 », έγραψε η Jagger σε επιστολή προς τους Financial Times, μετά από συνέντευξη το 2015.

«Ο Steve Rubell (συνιδρυτής του Studio 54) είχε δει  μια φωτογραφία σε ένα περιοδικό με ιππασία ενός λευκού αλόγου στη Νικαράγουα και πίστευε ότι θα ήταν μια έξυπνη ιδέα να φέρει ένα άλογο στο κλαμπ ως έκπληξη γενεθλίων για μένα.

Ήταν ένα όμορφο άσπρο άλογο που μου θύμισε το δικό μου, και πήρα την  απόφαση να ανέβω πάνω του  για λίγα λεπτά.

Η σχετική φωτογραφία πήγε σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας τον μύθο - ότι έφτασα στο Studio 54 με ένα άσπρο άλογο. ", συνεχίζει, σύμφωνα με το Vintage Every Day.

Η μεταγενέστερη επιμονή της Jagger ότι δεν έφτασε με άλογο στο δημοφιλές κλαμπ της δεκαετίας του '70 είναι αποτέλεσμα της δουλειάς της ως μέρος εκστρατείας περιβαλλοντολόγων και οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων.

Χωρίς αμφιβολία θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι είναι άλλο πράγμα σε μια παρόρμηση της στιγμής σε μία γιορτή να ανεβαίνεις σε ένα άλογο, άλλο πράγμα να κακοποιείς και να κακομεταχειρίζεσαι τα ζώα", λέει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ