Ιατροδικαστής για το θάνατο 44χρονης ύστερα από τον εμβολιασμό με AstraZeneca - Δε φταίει το εμβόλιο - Τι λέει η καθηγήτρια Λινού (βίντεο)

"Ήταν μικρό το διάστημα για να αναπτυχθούν θρομβώσεις" 

Θλίψη και προβληματισμό έχει προκαλέσει ο θάνατος 44χρονης γυναίκας, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης , λίγο μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Για τον θάνατο της γυναίκας , λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca, μίλησε ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 44χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης, αποσυνδέοντας τα δύο συμβάντα.

Με δηλώσεις του στο Open, ο κ. Γαλεντέρης σχολίασε πως «κάναμε τη νεκροτομή, εμείς δεν βρήκαμε κάποια ιδιαίτερα ευρήματα χθες. Δηλαδή κάποιο οξύ αίτιο, το οποίο να οδήγησε στον θάνατο δεν υπήρξε χθες.

Δεν υπήρξε αυτή η θρόμβωση που αναφέρεται για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ούτε υπήρξε κάποιο άλλο οξύ επεισόδιο που να οδήγησε στον θάνατο».

«Το μόνο εύρημα που βρήκα είναι μια εστία παλιού εμφράγματος.

Ήταν μια μικρή εστία, που αν δεν πέρασε ασυμπτωματικά στην ασθενή, την εξέλαβε ως μυοσκελετικό πόνο και δεν το έψαξε ποτέ.

Δεν είχαμε χθες εύρημα ούτε αιτία θανάτου. Από τα μακροσκοπικά ευρήματα δεν βρήκαμε αιτία θανάτου», σημείωσε στη συνέχεια, σύμφωνα με το Voria.gr

«Ήταν μικρό το διάστημα για να αναπτυχθούν θρομβώσεις.

Πρέπει να καταλήξουμε στον μηχανισμό που προκάλεσε τον θάνατο. Δεν ήταν θρομβώσεις. Προς το παρόν δεν έχουμε ασφαλές συμπέρασμα», υπογράμμισε την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Λινού: Δεν υπάρχει παρενέργεια του εμβολίου τόσο σύντομα

Τη δική της εξήγηση όσον αγορά το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 44χρονης γυναίκας από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca έδωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν.

Μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό επικοινώνησα με διάφορα κέντρα στο εξωτερικό για να διαπιστώσω αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά» είπε η κυρία Λινού και πρόσθεσε:

«Δεν έχει υπάρξει παρενέργεια από εμβόλιο τόσο σύντομα.

Στην Αγγλία όλα τα περιστατικά είναι μετά την 5η μέρα από τον εμβολιασμό και τώρα συζητάνε ότι μπορεί να υπάρχουν πρόδρομα συμπτώματα από την τρίτη μέρα», είπε η κ. Λινού σύμφωνα με το Voria.gr , και προσέθεσε:

«Χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση και χρειάζεται να γίνει πάρα πολύ σύντομα, όχι μόνο για να αποδοθεί δίκαιο στην οικογένεια, αν συμβαίνει κάτι, αλλά κυρίως για να προλάβουμε επόμενα κρούσματα.

Πρέπει και η επιτροπή και όλοι μας να το σκεφτούμε και να το ψάξουμε πολύ σοβαρά».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ