Salvador Dali ο Ben Kingsley - Gala η Barbara Sukowa: Daliland, η ταινία για τον ιδιοφυή «τρελάρα» καλλιτέχνη (φωτό & βίντεο)

Απλά απίθανη η ομοιότητα του Kingsley με τον Dali!

Έρχεται η βιογραφική ταινία για την ζωή του μεγάλου «τρελάρα» της τέχνης, του Salvador Dali, με την σκηνοθεσία να υπογράφει η Mary Harron του American Psyco.

Ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός Ben Kingsley θα υποδυθεί τον ιδιοφυή καλλιτέχνη ενώ ο Ezra Miller θα παίξει επίσης τον διάσημο Ισπανό ζωγράφο σε νεαρότερη ηλικία.

Μάλιστα στην πρώτη φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα είχαμε την ευκαιρία να δούμε την απίστευτη ομοιότητα του Kingsley με τον Dali.

Τα γυρίσματα της ταινίας Daliland έχουν ολοκληρωθεί ενώ το film, σύμφωνα με το ruetir.com θα επικεντρώνεται στην σχέση του με την αγαπημένη του σύζυγο Gala την οποία θα υποδυθεί η Γερμανίδα ηθοποιός Barbara Sukowa.

Δείτε επίσης: Σπάνιες Vintage Pics: Η Μελίνα με τον Salvador Dali & τον Vittorio De Sica - Μαζί τους στο μαγικό τραπέζι βεντάλια ο γόης Pierre Brasseur

Η ταινία θα αφηγηθεί την ιστορία μέσα από την ματιά του James, του βοηθού του κορυφαίου καλλιτέχνη. Ακόμα στο film θα δούμε την Andreja Pejic ως Amanda Lear, τον Rupert Graves που θα παίξει τον ατζέντη και φίλο του Dali  Captain Moore, την Suki Waterhouse και τον Mark McKenna που θα παίξει τον Alice Cooper.

Δείτε επίσης: Μαγειρεύοντας με τον Σαλβαδόρ Νταλί: Μπριζόλες με σαλιγκάρια, αυγά 100 ετών - Οι γαστρονομικές εκκεντρικότητες του κορυφαίου καλλιτέχνη

Η γνωριμία του Dali με την Gala

Το 1929, ο Νταλί συνεργάζεται με τον Λουίς Μπουνιουέλ για τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους Ανδαλουσιανός Σκύλος. Ο Dali βοηθά ουσιαστικά στο σενάριο της ταινίας, η οποία αποτελεί έως σήμερα την πιο καθαρή εφαρμογή του υπερρεαλισμού στον κινηματογράφο. Παράλληλα γνωρίζει τη μελλοντική σύζυγο του και μούσα του, Ελένα Ντμτρίεβνα Ντελούβινα Ντιακόνοβα, ρωσικής καταγωγής, περισσότερο γνωστή ως Gala (από το όνομα Γαλάτεια). 

Με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ευρώπη, ο Dali μαζί με την Gala καθίσταται στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1940 όπου και θα ζήσει για τα επόμενα οκτώ χρόνια. To 1941 εργάζεται για την Walt Disney πάνω στη δημιουργία ενός κινούμενου σχεδίου (το Destino) αλλά μόνο 15 δευτερόλεπτα παρουσιάζονται ολοκληρωμένα πέντε χρόνια αργότερα. Το 1942 δημοσιεύεται και η αυτοβιογραφία του The Secret Life of Salvador Dali (Η κρυφή ζωή του Σαλβαδόρ Νταλί).

Μετά την παραμονή του στην Αμερική, περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ισπανία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη δικτατορία του Φράνκο, προκαλεί δυσμενή σχόλια, τα οποία επεκτείνονται συχνά και στα καλλιτεχνικά του έργα. Την περίοδο 1960 - 1974 εργάστηκε σχεδόν αποκλειστικά για τη δημιουργία του Θεάτρου-Μουσείου Γκαλά-Σαλβαντόρ Νταλί στο Φιγέρες.

Το 1982 ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας του απονέμει τον τίτλο του μαρκήσιου. Την ίδια χρονιά, στις 10 Ιουνίου πεθαίνει η Gala, γεγονός που προκαλεί έντονη θλίψη στον Dali ο οποίος αποπειράται να αυτοκτονήσει.

Πέθανε τελικά από καρδιακό επεισόδιο στις 23 Ιανουαρίου του 1989 στην πόλη που γεννήθηκε. Ο τάφος του βρίσκεται μέσα στο Μουσείο του στο Φιγέρες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ