Διαζύγιο Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Ιδιωτικά νησιά, βίλες, αυτοκίνητα & πολύτιμα έργα τέχνης - Πώς θα τα χωρίσουν

Μετά από 27 χρόνια γάμου, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν, καθώς δεν μπορούν να «εξελιχθούν» πλέον ως ζευγάρι.

Σαν βόμβα έσκασε χθες η είδηση πως ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του, Μελίνταέλαβαν από κοινού την απόφαση να χωρίσουν μετά από 27 χρόνια κοινής πορείας,.

Το ανακοίνωσαν με ένα... tweet.

 

 

 

 

Ως «ανεπανόρθωτα διαλυμένο» χαρακτηρίζει η Μελίντα Γκέιτς τον γάμο της . Μάλιστα  στην αίτηση διαζυγίου την οποία κατέθεσε σε δικαστήριο της Ουάσινγκτον, αποκαλύπτεται ότι η ίδια και ο σύζυγός της δεν είχαν υπογράψει ποτέ προγαμιαίο συμβόλαιο.

 

 

«Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και θα εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα. Θέλουμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

 

 

 

Σύμφωνα με την Daily Mail, που απέκτησε πρόσβαση στο εν λόγω δικαστικό έγγραφο, η έλλειψη προγαμιαίου συμφώνου σημαίνει ότι δεν το διάσημο ζευγάρι ουσιαστικά δεν έχει κάποιο «οδικό χαρτη» που θα μπορούσε να τους βοηθήσει στον διαμοιρασμό της πελώριας περιουσίας τους, η οποία αγγίζει τα 130 δισ. δολάρια. ή την αποστολή και θα εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα. Θέλουμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

eggrafo

Ο Γουίλλιαμ Χένρυ "Μπιλ" Γκέιτς (William Henry "Bill" Gates III, 28 Οκτωβρίου 1955) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, επενδυτής, προγραμματιστής υπολογιστών, και εφευρέτης. Το 1975, ο Γκέιτς και ο Πολ Άλεν συνίδρυσαν την εταιρεία Microsoft, η οποία εξελίχτηκε στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως. 

 

 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Microsoft, ο Γκέιτς έχει διατελέσει πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού. Μέχρι τον Μάιο του 2014 ήταν ο μεγαλύτερος φυσικός μέτοχος της εταιρείας. Ο Γκέιτς συνέγραψε και συμμετείχε στη συγγραφή αρκετών βιβλίων.

 

 

Ο Γκέιτς στις 27 Ιουνίου του 2008 άφησε την εργασία του στη Microsoft με σκοπό να αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε ο ίδιος.

Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης τους

 

 

 

 

''Είναι δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μου. Ακόμα προσπαθώ να ελέγξω τα συναισθήματά μου'', είπε η μεγάλη κόρη του ζευγαριού Τζένιφερ. 

daughter

 

 

Ο ερχομός της νέας χιλιετίας βρίσκει τον Μπιλ Γκέιτς και τη σύζυγό του Μελίντα να δημιουργούν το ίδρυμα “Bill & Melinda Gates Foundation“, μια ανθρωπιστική οργάνωση, σκοπός της οποίας είναι η καταπολέμηση ασθενειών, όπως το AIDS αλλά και η ελονοσία, κυρίως στον Τρίτο Κόσμο.

 

Οπως δήλωσαν οι δυο τους, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τους φιλανθρωπικούς στόχους τους, που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων και την υγειονομική περίθαλψη.

Να σημειωθεί ότι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχουν χτίσει μαζί μια αυτοκρατορία 124 δισ. δολαρίων και είναι ένα από τα πέντε πιο πλούσια ζευγάρια του πλανήτη.

Το ζευγάρι στα 27 χρόνια γάμου απέκτησε τρία παιδιά, την 25χρονη Τζένιφερ, τον 21χρονο Ρόρι και την 18χρονη Φοίβη.

Η γνωριμία του ζευγαριού

Η Μελίντα γνώρισε τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς το 1987, τέσσερις μήνες από το ξεκίνημα της εργασίας της στην εταιρία και κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού δείπνου στην Νέα Υόρκη στο οποίο έτυχε να καθίσουν ο ένας δίπλα στον άλλο.

 Αρκετούς μήνες αργότερα συναντήθηκαν ξανά στο ιδιωτικό πάρκινγκ της εταιρίας και εκείνος την ζήτησε σε ραντεβού. Αρραβωνιάστηκαν το 1993 και παντρεύτηκαν ανήμερα Πρωτοχρονιάς του 1994 στην Χαβάη.'

Πως θα χωρίσουν την περιουσία  - 130 δις το διαζύγιο

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, το διαζύγιό τους θα είναι ο μεγαλύτερος διαχωρισμός περιουσιακών στοιχείων από τότε που ο Τζεφ Μπέζος και η σύζυγός του, Μακένζι, χώρισαν στα μέσα του 2019.

Η περιουσία του Γκέιτς σύμφωνα με τον ομώνυμο δείκτη δισεκατομμυριούχων (Bloomberg Billionaires Index) ξεπερνάει τα 145 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αγγίζει τα 134 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την Wealth-X.

 

 

Όπως φαίνεται ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έχουν ήδη κάνει προεργασία και έχουν πέσει και οι υπογραφές. Η αυτοκρατορία των Γκέιτς είναι σε πέντε Πολιτείες. Ένας στόλος από αυτοκίνητα ανάμεσά τους και μια Porsche αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων και μια συλλογή έργων τέχνης ανάμεσά τους ένα βιβλίο που ανήκε στον Λεονάρντο ΝταΒίντσι και η αξία του ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, έχουν πολλά ιδιωτικά αεροπλάνα και ένα σουπερ γιοτ και ο Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στις ΗΠΑ με κτήματα σε περισσότερες από 18 Πολιτείες.

 

 

Η οικογένεια Γκέιτς διαθέτει μια σειρά από πολυτελή αρχοντικά στις ΗΠΑ: στην Ουάσιγκτον, τη Φλόριντα, την Καλιφόρνια και το Ουαϊόμινγκ. Η κύρια κατοικία τους τους όμως είναι στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, και είναι γνωστή ως Xanadu 2.0.

Το αρχοντικό των 6.100 τετραγωνικών μέτρων έχει θέα στη λίμνη Ουάσιγκτον στη Μεδίνα και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από το κέντρο του Σιάτλ -όπου έχει την έδρα του το Ίδρυμα Γκέιτς.

 

 

Ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις και κοινά αποθέματα

Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Γκέιτς είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου την οποία χρηματοδότησε με τις πωλήσεις και τα μερίσματα της Microsoft. Το μερίδιό του στην Cascade Investments εκτιμάται σε περίπου 29,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Wealth-X, και αντιπροσωπεύει το 22,4% του πλούτου του αναφέρει το cnbc.

 

 

 

 

Φιλανθρωπία

Όλα αυτά τα χρόνια, οι Γκέιτς δώρισαν δισεκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα που φέρει την υπογραφή τους.

Σε μια ανάρτηση το 2019, ο Γκέιτς έγραψε ότι οι δύό τους μετέφεραν μετοχές της Microsoft αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ίδρυμα και σήμερα, έχει περισσότερα από 51 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με μια φορολογική κατάθεση, όπως ανέφερε το CNBC.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ