Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την τέλεια πρόταση - Φανταστική κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα

Κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Τι να κάνω το αρνί που περίσσεψε; Να το φτιάξεις μια πασχαλινή πίτα εύκολη με 10' προετοιμασία. Ζεστή να την απολαύσετε να την ευχαριστηθείτε.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

  • 350 γραμ. ψημένο αρνί

  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο με τα κοτσάνια του ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. κονιάκ ή λευκό κρασί
  • 250 γραμ. κασέρι κομμένο σε κύβους
  • 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 150 γιαούρτι στραγγιστό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 φύλλο σφολιάτας (ή 1 χοντρό χωριάτικο φύλλο)
  •  

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Για την κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα,
  • την εύκολη πασχαλινή πίτα, ψιλοκόβουμε πρώτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ψημένο αρνί και τον άνηθο για την κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.
  • Η γέμιση δεν πρέπει να μην έχει καθόλου υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως.
  • Ρίχνουμε μέσα στην γέμιση τα τυριά και το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε αφού δοκιμάσουμε πρώτα.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, ακουμπάμε τη γέμιση κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Φυλακίζουμε τις ενώσεις κάτω από το ρόλο.
  • Ακουμπάμε την πίτα με την ένωση προς τα κάτω, επάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε μπορείτε να αλείψετε με αυγό για να γυαλίζει και να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσίσαμο.
  • Χαράζουμε δυο τρεις χαρακιές στην επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα και να γίνει τραγανή.
  • Αφού ψηθεί αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Η κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα γίνεται και με φρέσκο αρνί, ακολουθώντας την εξής διαδικασία:

  • Ψιλοκόβουμε πρώτα το κρέας, τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
  • Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το αρνί σε μια κατσαρόλα, να πιουν τα υγρά τους.
  • Αφού στεγνώσει το αρνί προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά για 3-4′.
  • Τέλος, ρίχνουμε τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με κονιάκ.
  • Σιγοβράζουμε να πιουν τα υγρά τους. Η γέμιση πρέπει να κρυώσει τελείως και να είναι στεγνή.
  • Προχωράμε κανονικά και γεμίζουμε το ρολό σφολιάτας με όλα τα υλικά.
  • Μπορείτε επίσης να διπλασιάζετε την ποσότητα της γέμισης και να φτιάξετε μια μεγάλη πίτα με δυο φύλλα σφολιάτας σε ένα πυρέξ ως εξής:
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο μεγάλο σκεύος, στρώνουμε το ένα φύλλο και από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, από πάνω βάζουμε το κρέας, που έχει ήδη κρυώσει και δεν έχει καθόλου υγρά.
  • Τέλος ρίχνουμε το κασέρι κομμένο σε κύβους.
  • Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο.
  • Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια της ή αλείφουμε με διάλειμμα αυγού για να γυαλίζει.
  • Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τρυπούλες στην επιφάνεια και ψήνουμε σε αέρα στους 170 βαθμούς C μέχρι να ψηθεί το φύλλο για περίπου 45′.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ