'Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί πλαστό με χόρτα- Αλλιώς η σπανακόπιτα

Φτιάξτε το για την δεύετερη μέρα του Πάσχα... 

Συστατικά

Για τα χόρτα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. χόρτα, πλυμένα
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ρύζι γλασέ
  • πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα

Για τον χυλό

  • 200 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. νερό
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Για τα χόρτα

  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε τα χόρτα στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό. Αλατίζουμε καλά και αφήνουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στο μπολ το ρύζι, το πιπέρι και τη φέτα αφού τη σπάσουμε με τα χέρια μας.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τον χυλό.

Για τον χυλό

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το σκληρό αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αυγό, το γιαούρτι και το μισό ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε λίγο λίγο 150 γρ. νερό μέχρι να πάρουμε έναν χυλό που να μοιάζει με μέλι στην υφή.
  • Προσθέτουμε  την τριμμένη φέτα και ομογενοποιούμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ρίχνουμε τον μισό χυλό στο ταψί και με ένα κουτάλι τον απλώνουμε σε όλη τη βάση του.
  • Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα χόρτα.
  • Προσθέτουμε 50 γρ. νερό στον υπόλοιπο χυλό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Θέλουμε ο χυλός να αραιώσει αρκετά και τον περιχύνουμε πάνω από τα χόρτα.
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο την πίτα και ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ