Η Thelma έγινε 114 ετών! Ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στην Αμερική θέλει απλά να φάει ξανά dinner με την φιλενάδα της (βίντεο)

Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της;

Στα 114 της χρόνια το μόνο που θέλει η Thelma Sutcliffe είναι να δειπνήσει ξανά με την φιλενάδα της.

Η Thelma έγινε πρόσφατα ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στην Αμερική και ο έβδομος σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Gerontology Research Group. Κατέλαβε την θέση όταν η προκάτοχος, Hester Ford πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 115 ετών.

Γεννημένη το 1906 η  Sutcliffe έχει ζήσει τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους αλλά και δύο πανδημίας, μία τώρα με τον κορωνοϊό και μια με την ισπανική γρίπη του 1918.

Μιλώντας στο CNN η Luella Mason, καλή φίλη της Thelma, είπε ότι η γυναίκα έχει χάσει σχεδόν την ακοή και την όρασή της, ωστόσο το μυαλό της παραμένει κοφτερό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NewsDude (@newsdude.in)

Όπως όλοι μας όμως δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τον κορωνοϊό και τα μέτρα που έχει επιφέρει. Στον οίκο ευγηρίας που διαμένει δεν τους επιτρέπουν πια να φάνε όλοι μαζί στον  κοινόχρηστο χώρο, όπως συνήθιζαν.

«Μου ραγίζει την καρδιά γιατί η πρώτη της κουβέντα είναι “θα έρθεις να φάμε μαζί;” και εγώ πρέπει να της απαντήσω “δεν μπορώ… δεν με αφήνουν, πρέπει να ακολουθήσουμε  τους κανόνες» είπε χαρακτηριστικά στο CNN η Mason.

Όσο για το μυστικό της μακροζωίας της η Sutcliffe λέει ότι ευθύνεται το ότι δεν έκανε παιδιά, δεν κάπνισε ποτέ και πιστεύει στο να μην ανησυχείς για τίποτα.

Όπως είπε η καλή της φίλη «έχει μια φιλοσοφία». «Ακόμα και σήμερα λέει “μην ανησυχείς”».

Η ίδια γνωρίζει ότι είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος στην Αμερική ωστόσο η κουβέντα πάει σε αυτό το θέμα κοκκινίζει και λέει «δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για αυτό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ