«Χτίζουν» ανοσία οι 30άρηδες: Ανάρπαστα τα εμβόλια με 200.000 ραντεβού σε μία μέρα - Θα ξεπεράσουμε τους 3.000.000 εμβολιασμούς (βίντεο)

Ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών αυξάνεται συνεχώς

Οι νέοι έχουν  ανταποκριθεί στο κάλεσμα για τα εμβόλια με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Γιώργο Γεωργαντά να λέει ότι έκλεισαν 200.000 ραντεβού την πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα.

Ειδικότερα μιλώντας στο Π΄ρωτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο υφυπουργός σημείωσε ότι:

«Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Τόνισε δε, μεταξύ άλλων, ότι ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις 5 Μαΐου, οπότε θα τεθούν σε λειτουργία περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, φτάνοντας συνολικά τα 1.500. 

 

 

Ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε πως έχουμε πια καλή ροή εμβολίων προς τη χώρα, καθώς, όπως είπε, οι παραδόσεις αυξάνονται, γίνονται έγκαιρα ενώ προστίθεται στη διάθεση των πολιτών το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, από το οποίο περιμένουμε 1.300.000 από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι αύριο (29/4) ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 40-44 ετών με το AstraZeneca, ενώ το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει για τους 45-49 ετών. Από τις 5 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson.

Την ίδια ώρα εκτιμήσεις γίνονται και για το πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τους 18 και άνω.  «Ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει μέσα στον Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και της ηλικιακής ομάδας 18 και άνω» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Από πλευράς του ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στο Action24 ανέφερε ότι «τον Ιούνιο θα έρθουν τα ραντεβού για τους κάτω των 30»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ