Τα πιο πολύτιμα sneakers είναι του Kanye West: Τιμή ρεκόρ για τα Nike Air Yeezy 1 - Πουλήθηκαν για 1.8 εκατ. δολάρια (φωτό)

Τα φόρεσε στην τελετή απονομής των Grammy το 2008

Με την πώληση τα πρωτότυπα Nike Air Yeezy 1 έγιναν πιο πολύτιμα sneakers όλων των εποχών και είναι πρώτη φορά που αθλητικά παπούτσια αγοράστηκαν σε τιμή που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια.

 

Ειδκότερα ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα αθλητικά παπούτσια Nike Air Yeezy 1 του Kanye West πουλήθηκαν σε τιμή ρεκόρ 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω ιδιωτικής πώλησης στην πλατφόρμα επενδύσεων sneaker RARES.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ye (@kanyewest)

Το ζευγάρι sneakers δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον West και σηματοδότησε την έναρξη συνεργασίας μεταξύ του ράπερ και του brand παπουτσιών.

Τα Nike που σχεδιάστηκαν από τον Μαρκ Σμιθ και τον ράπερ που τα φόρεσε στην τελετή απονομής των Grammy το 2008, όταν ερμήνευσε τις επιτυχίες του «Hey Mama» και «Stronger».

Ο Αμερικανός ράπερ, επιχειρηματίας και πρώην πλέον σύζυγος της Kim Kardashian το 2013 μετέφερε το brand Yeezy στην Adidas και συνεχίζει να πουλάει παπούτσια μέσω της εταιρείας, αναφέρει το ΑΠΕ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RTÉ News (@rtenews)

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την έκβαση, καθώς σχεδόν τριπλασιάστηκε η υψηλότερη τιμή ρεκόρ. Η πώληση αποκαλύπτει την κληρονομιά του Kanye ως έναν από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές ρούχων και αθλητικών παπουτσιών της εποχής μας και του franchise Yeezy που έχει δημιουργήσει, το οποίο έχει γίνει τιτάνας του κλάδου» δήλωσε ο Μπραμ Βάχτερ, επικεφαλής του streetwear και μοντέρνων συλλεκτικών αντικειμένων του οίκου Sotheby΄s.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ