Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: Πώς να δημιουργήσετε «μπαλκόνι» αν δεν έχετε

Πάρτε όμορφες ιδέες... 

Τώρα είναι η περίοδος που ο περισσότερος κόσμος ξεκινάει να κάθεται στα μπαλκόνια, τις βεράντες και τους κήπους. Αν εσείς δεν διαθέτετε τίποτα από αυτά, υπάρχουν κάποιες λύσεις που θα σας κάνουν να αισθανθείτε λίγο καλύτερα.

Μπορείτε να υιοθετήσετε μια από τις παρακάτω επιλογές...

Εκμεταλλευτείτε αυτό το λίγο που έχετε Αν το σπίτι σας διαθέτει ένα υπερβολικά μικρό μπαλκονάκι, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε και να δημιουργήσετε μια όμορφη γωνιά για εσάς. Μπορεί να μην χωράει η παρέα σας να κάτσει εκεί, αλλά τουλάχιστον θα μπορείτε εσείς να απολαμβάνετε το μικρό σας μπαλκονάκι. Στρώστε ένα χαλάκι, βάλτε μαξιλάρια και καθίστε όποτε θέλετε να πιείτε τον καφέ σας ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Ακόμα και αν το μπαλκόνι σας είναι μικροσκοπικό, εκμεταλλευτείτε την κάθε γωνία του.

Ακόμα και αν το μπαλκόνι σας είναι μικροσκοπικό, εκμεταλλευτείτε την κάθε γωνιά του.

Δημιουργήστε μια όμορφη γωνιά με φυτά μέσα στο σπίτι Μια επίσης καλή λύση είναι να προσθέσετε μια ραφιέρα μέσα στο σπίτι την οποία θα γεμίσετε με όμορφα φυτά και λουλούδια. Αμέσως ο χώρος θα ομορφύνει και ο αέρας που αναπνέετε θα γίνει καλύτερος. Φροντίστε μόνο να μην βάλετε τα φυτά στο δωμάτιο που κοιμάστε.

Φτιάξτε γωνιά με φυτά μέσα στο σπίτι.

Φτιάξτε γωνιά με φυτά μέσα στο σπίτι. Κάντε το σαλόνι σας να μοιάζει με κλειστή βεράντα.

Προσποιηθείτε Μπορείτε να προσποιηθείτε ότι έχετε μπαλκόνι κλείνοντας έναν χώρο του σπιτιού σας και κάνοντάς τον μπαλκόνι. Αυτό γίνεται μόνο σε περίπτωση που έχετε ένα δωμάτιο και σας περισσεύει, το οποίο όμως διαθέτει και παράθυρα. Στρώστε κάτω ψεύτικο γκαζόν, προσθέστε μια κούνια ή μια αιώρα, τραπέζι και καρέκλες και μερικά φυτά για να πρασινίσει ακόμα περισσότερο ο χώρος αναφέρει το SpirosSoulis.

Ξεχωρίστε ένα μέρος του σπιτιού ή ένα περισσευούμενο δωμάτιο (αν υπάρχει) και φτιάξτε εκεί τη βεράντα σας.

Ξεχωρίστε ένα μέρος του σπιτιού ή ένα δωμάτιο που σας περισσεύει (αν υπάρχει) και φτιάξτε εκεί τη βεράντα σας.

Εκμεταλλευτείτε τα παράθυρά σας Βγάλτε τις κουρτίνες για να μπαίνει το φυσικό φως ελεύθερο στον χώρο, δημιουργήστε γωνιές ακριβώς δίπλα στα παράθυρα και κρεμάστε γλάστρες με φυτά και λουλούδια από το ταβάνι. Μπορείτε να προσθέσετε κατά μήκος του παραθύρου έναν καναπέ και να διακοσμήσετε με μαξιλάρια, βάζα με λουλούδια και κεριά.

Εκμεταλλευτείτε τα παράθυρα βγάζοντας τις κουρτίνες, κρεμώντας φυτά και βάζοντας πάγκο με άνετα μαξιλάρια.

Εκμεταλλευτείτε τα παράθυρα βγάζοντας τις κουρτίνες, κρεμώντας φυτά και βάζοντας πάγκο με άνετα μαξιλάρια.

Προσποιηθείτε ότι είστε έξω Υπάρχουν έπιπλα που θυμίζουν εξωτερικό χώρο αλλά τοποθετούνται και μέσα στο σπίτι. Κρεμάστε, για παράδειγμα, μια μεγάλη αιώρα και απολαύστε εκεί την ανάγνωση του βιβλίου σας πίνοντας το αγαπημένο σας κοκτέιλ. Μπορείτε, όμως, να δημιουργήσετε και άλλες γωνιές διαβάσματος μέσα στο σπίτι σας με τους τρόπους που θα βρείτε εδώ.

Αν θεωρείτε πως δεν υπάρχει άλλη λύση, τότε απλά προσποιηθείτε ότι βρίσκεστε στην εξοχή. Κρεμάστε μια κούνια, φτιάξτε ένα δροσερό κοκτέιλ και απολαύστε το αγαπημένο σας βιβλίο.

Αν θεωρείτε πως δεν υπάρχει άλλη λύση, τότε απλά προσποιηθείτε ότι βρίσκεστε στην εξοχή.

Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε στο σπίτι σας να μην ξεχνάτε πως όλα λύνονται αρκεί να έχετε θετική διάθεση για να τα δείτε με άλλο μάτι. Μην απογοητεύεστε ποτέ και βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει για να φτιάξετε το σπίτι των ονείρων σας ακόμα και αν αυτό στο οποίο μένετε αυτή τη στιγμή δεν σας ικανοποιεί πλήρως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ