Story of the Day: Ιταλός 81 ετών αφήνει το νησί του - Έζησε μόνος στις ροζ παραλίες του για 32 χρόνια (βίντεο)

«Θα φύγω ελπίζοντας ότι στο μέλλον το Budelli θα προστατευτεί, όπως το προστατεύω εγώ

Ήταν το 1989 όταν ο 81χρονος σήμερα Mauro Morandi μετακόμισε στο Budelli, που φημίζεται για τις ροζ παραλίες του.

Μετά από 32 χρόνια που έμεινε στο νησί μόνος του ο άνδρας από την Ιταλία έγραψε στο Facebook την Κυριακή «Θα φύγω ελπίζοντας ότι στο μέλλον το Budelli θα προστατευτεί, όπως το προστατεύω εγώ τα τελευταία 32 χρόνια».

Ήδη από την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με το BBC, ο Morandi είχε πει ότι οι ιδιοκτήτες του νησιού ήθελαν να μεταφερθεί από εκεί.

«Ήμουν αρκετά ενοχλημένος με πολλά πράγματα στην κοινωνία μας: τον καταναλωτισμό και την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία… Αποφάσισα να μετακομίσω σε ένα έρημο νησί της Πολυνησίας, μακριά από κάθε πολιτισμό. Ήθελα να ξεκινήσω μια νέα ζωή κοντά στη φύση.» είχε πει ο ίδιος το 2018 μιλώντας στο BBC Outlook.

Αυτός και οι φίλοι του έφτασαν στο ιταλικό αρχιπέλαγος της La Maddalena, όπου σκόπευαν να δουλέψουν για να βγάλουν χρήματα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.


Ωστόσο φθάνοντας στο νησί Budelli και γνωρίζοντας τον άνθρωπο που το είχε υπό την προστασία του - και ο οποίος ήταν να συνταξιοδοτηθεί - ο Morandi αποφάσισε να μείνει.

Μέσα στα 32 χρόνια που αποκάλεσε το Budelli σπίτι του δεν ήταν λίγες οι φορές που ήρθε αντιμέτωπος με μια πιθανή «έξωση».

Το 2020, ο πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου της La Maddalena, Fabrizio Fonnesu, είπε στο CNN ότι ο Morandi είχε πραγματοποιήσει παράνομες αλλαγές στην καλύβα του, έναν πρώην ραδιοφωνικό σταθμό που χρονολογείται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την Κυριακή μιλώντας στον Guardian ο Morandi είπε ότι πλέον θα μείνει σε ένα διαμέρισμα στο νησί La Maddalena κάτι που δεν θα αλλάξει σημαντικά την ζωή του αφού πάλι θα είναι δίπλα στη θάλασσα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ