Έχει γούστο η πριγκίπισσα Άννα στους… άνδρες: Νέα σπάνια εμφάνιση με τον δεύτερο σύζυγό της - το μωβ παλτό, τα αξεσουάρ στο χρώμα της λεβάντας (φωτό)

Με τον δεύτερο γάμο της έγινε το πρώτο διαζευγμένο μέλος βασιλικής οικογένειας που ξαναπαντρεύεται από την εποχή της Βικτωρίας της Έσσης και του Ρήνου

Η πριγκίπισσα Άννα έχει γούστο στους άνδρες! Χθες το δεύτερο παιδί και η μοναδική κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου έκανε μια σπάνια εμφάνιση μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της, τον Τιμ Λόρενς.

Ειδικότερα εκείνη και ο Σερ Τιμ Λόρενς παραβρέθηκαν σε εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Anzac που είναι αφιερωμένη στπυς άνδρες και στις γυναίκες που υπηρέτησαν στον στρατό της Αυστρίας και της Νέας Ζηλανδίας και έδωσαν τις ζωές τους για τις πατρίδες τους.

Photo: Instagram/theroyalfamily

Για την περίσταση η πριγκίπισσα επέλεξε ένα μωβ φόρεμα το οποίο είχε συνδυάσει με ίδιου χρώματος παλτό.

Ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα καπέλο, ένα φουλάρι στο χρώμα της λεβάντας, μαύρα γάντια και χαμηλά μαύρα παπούτσια. Κομψός και ο  σύζυγός της που φόρεσε ένα σκούρο μπλε κοστούμι. 

Photo: Instagram/theroyalfamily

Η Άννα γνώρισε τον Τιμ Λόρενς όταν εκείνος υπηρετούσε στο βασιλικό Γιοτ Μπριτάνια, ενώ η σχέση τους αναπτύχθηκε περαιτέρω στις αρχές του 1989, τρία χρόνια αφότου ο ίδιος έγινε ιπποκόμος των βασιλικών στάβλων.

Ωστόσο η πριγκίπισσα μετρούσε ήδη έναν γάμο στο ενεργητικό της με τον αξιωματικό του βρετανικού Στρατού, Μαρκ Φίλιπς τον οποίο παντρεύτηκε το 1973 στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Την τελετή παρακολούθησαν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

 Όπως συνηθιζόταν για τους άνδρες που μπαίνουν σε βασιλικές οικογένειες, στον Φίλιπς προτάθηκε ο τίτλος του Κόμη τον οποίο, όμως, ο ίδιος αρνήθηκε.

Έτσι, ούτε τα παιδιά που απέκτησαν, κατέχουν τίτλους ευγενείας. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά: τον Πήτερ Φίλιπς γενν. 1977 και την Ζάρα γενν. 1981.

Στις 31 Αυγούστου του 1989 ανακοινώθηκε ωστόσο η πρόθεσή τους να χωρίσουν κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην βασίλισσα Ελισάβετ. Βλέπετε ήταν το πρώτο της παιδί που έπαιρνε διαζύγιο  (μετά βέβαια θα ακολουθήσουν και άλλα αφού τόσο ο πρίγκιπας Κάρολος, όσο και ο πρίγκιπας Άντριου χώρισαν).

Το ζεύγος σπάνια έκανε κοινές εμφανίσεις, ενώ και οι δύο είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις. Συνέχισαν να μοιράζονται την επιμέλεια των παιδιών τους και αρχικά είχαν δηλώσει πως δεν σκοπεύουν να πάρουν επίσημα διαζύγιο. Τελικά, πήραν διαζύγιο στις 23 Απριλίου 1992. Σήμερα έχουν 4 εγγόνια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalfamily_archive

Για να επιστρέψουμε ωστόσο στον δεύτερο και τωρινό σύζυγό της, ήταν το 1989 όταν η εφημερίδα Sun έδωσε στη δημοσιότητα προσωπική αλληλογραφία της πριγκίπισσας με τον Λόρενς.

Ωστόσο η Άννα δεν πτοήθηκε και ανακοίνωσε ότι θα τον παντρευτεί παρόλο που ήταν ένας κοινός θνητός.

Τελικά παντρεύτηκε τον σερ Λόρενς, ο οποίος πλέον είχε γίνει στρατηγός στο Βασιλικό Ναυτικό, στις 12 Δεκεμβρίου 1992 κοντά στο Κάστρο του Μπαλμόραλ. Περίπου 30 άτομα ήταν καλεσμένοι στην ιδιωτική τελετή.

Το ζεύγος αποφάσισε να παντρευτεί στην Σκωτία, καθώς η Εκκλησία της Αγγλίας απαγόρευε την τέλεση γάμων διαζευγμένων εφόσον οι πρώην σύζυγοί τους ήταν ακόμη εν ζωή.

Με την τέλεση του γάμου, η Άννα έγινε το πρώτο διαζευγμένο μέλος βασιλικής οικογένειας που ξαναπαντρεύεται από την εποχή της Βικτωρίας της Έσσης και του Ρήνου, εγγονής της Βασίλισσας Βικτωρίας.

Όπως και ο πρώτος της σύζυγος, ο Λόρενς αρνήθηκε τους τίτλους ευγενείας. Το ζευγάρι δεν έχει αποκτήσει παιδιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ