FORTUNE: Οι 25 ισχυρότερες γυναίκες της Ελλάδας - Διοικούν κολοσσούς, αυτοδημιούργητες, επιχειρηματίες, ή επικεφαλής πολυεθνικών (φωτό)

Μost powerful women 2021...

H λίστα Most Powerful Women in Business αναδεικνύει και φέτος  30 δυναμικές γυναίκες, επικεφαλής επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και αποδεικνύουν ότι η ηγεσία δεν έχει φύλο.

Εκπροσωπούν σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, σημειώνουν διακρίσεις με συνέπεια και συνέχεια στη δραστηριότητά τους, ξεχωρίζουν με τη δουλειά, τις αποφάσεις και τις ιδέες τους.

Η έρευνα καταρτίζεται με βάση α) το οικονοµικό µέγεθος και τη σηµασία της εταιρείας που διευθύνουν, β) την ευρωστία, την εξωστρέφεια, την καινοτοµία και τη δυναµικότητα της επιχείρησης, γ) το βιογραφικό και τα επιτεύγµατα καθεµίας εξ αυτών και δ) την εταιρική και κοινωνική τους επιρροή.

Το Fortune Greece παρουσιάσει τη λίστα με τις πιο Ισχυρές Γυναίκες στις Επιχειρήσεις για το 2021.

Μαρία Σκλαβενίτου

  • ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Πρόεδρος
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.​

Μέλος της ομάδας διοίκησης που ανέλαβε τη μεγαλύτερη επιχειρηματική διάσωση -αυτή της Μαρινόπουλος – κατόρθωσε να ελέγξει σχεδόν το 30% της αγοράς, και με 30.000 εργαζόμενους να είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα. Το 2020 ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του συνόλου των καταστημάτων της Μαρινόπουλος που απορρόφησε και εμφάνισε ανάπτυξη 9% σε ενοποιημένο επίπεδο (3,28 δισ. ευρώ) και 11% σε επίπεδο εταιρείας (2,63 δισ. ευρώ). Ήδη η online παρουσία της Σκλαβενίτης (sklavenitis.gr ), αναπτύχθηκε μέσω της επένδυσης στο caremarket.gr, ενώ προχώρησε σε συνεργασία με την πλατφόρμα online παραγγελιών efood και στη δημιουργία δεύτερου e-hub στην Πέτρου Ράλλη για την ομαλή εξυπηρέτηση των παραγγελιών.

Έφη Κουτσουρέλη

  • ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Αντιπρόεδρος,
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Quest Holdings

Φέτος ο όμιλος τεχνολογίας, στον οποίο υπήρξε συνιδρύτρια, γιορτάζει 40 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, με καίρια παρουσία στους τεχνολογικούς τομείς αιχμής στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αγορά. Πέρα από τις επιχειρηματικές προκλήσεις που τη συνδέουν με τον χώρο της τεχνολογίας, η Έφη Κουτσουρέλη προσβλέπει στον μετασχηματισμό και στην ενσωμάτωση νέων αντιλήψεων που διέπουν τη εποχή μας, με θέσεις που ξεκινούν από την Επιχειρηματική Ηγεσία μέχρι και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Σήμερα ο όμιλος περιλαμβάνει εννέα εταιρείες, με ισχυρά εμπορικά σήματα όπως Info Quest Technologies, iSquare, Unisystems, ACS Courier, απασχολεί περισσότερα από 2.000 άτομα, ενώ το 2020 έκλεισε με πωλήσεις ύψους 721,3 εκατ. ευρώ (+20,2%).

Ιουλία Τσέτη

  • ΙΔΙΟΤΗΤΑ: ∆ιευθύνουσα σύµβουλος
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ)

Το 2021 κατέλαβε μια σημαντική διάκριση, καθώς εξελέγη πρόεδρος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Global Compact Network Hellas, που αποτελεί το Τοπικό Δίκτυο του UN Global Compact. Η Ιουλία Τσέτη είναι ο ιθύνων νους πίσω από τη θεαματική ανάπτυξη του ομίλου ΟΦΕΤ τα τελευταία δέκα χρόνια.

Με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 80 εκατ. ευρώ, 560 εργαζομένους και παρουσία σε 65 χώρες, προχώρησε δυναμικά στη δημιουργία του νέου βιοκλιματικού εργοστασίου Uni-pharma 2 και στην πλήρη ανακαίνιση του πρώτου ιστορικού εργοστασίου Uni-pharma 1, ολοκληρώνοντας παράλληλα τη δημιουργία του logistics center με επενδύσεις που φθάνουν τα 15 εκατ. ευρώ έως το 2021 και έπεται η Uniherbo, η νέα μονάδα εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών στα Οινόφυτα. Καταλυτική ήταν και η συμβολή στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τους πρώτους μήνες της πανδημίας με τη δωρεάν χορήγηση 24 εκατομμυρίων δόσεων Unikinon στο ελληνικό κράτος.

Ασημίνα Τζίκα

  • ΙΔΙΟΤΗΤΑ: ∆ιευθύνουσα σύµβουλος
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Elvial

Επί 22 συναπτά έτη εργάζεται στους κόλπους της οικογενειακής επιχείρησης. Δεύτερης γενιάς επιχειρηματίας, από το τμήμα των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια έχει επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο του στρατηγικού προγραμματισμού στην εταιρεία που έκανε το ντεμπούτο της το 1990 ως μια βιοτεχνία παραγωγής και διάθεσης αποκλειστικά βιομηχανικών προφίλ αλουμινίου επί σχεδίου, και που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως η πιο αξιόπιστη, καινοτόμα και ποιοτική εταιρεία παραγωγής και διάθεσης συστημάτων αλουμινίου και υπηρεσιών. Αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η ρομποτική επένδυση της ELVIAL στην Αττική, ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Αφροδίτη Παναγιωτάκου

  • ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Διευθύντρια Πολιτισμού
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Ίδρυμα Ωνάση

Με πλούσιο βιογραφικό και ειδίκευση στην πολιτιστική διαχείριση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διεύρυνε την έννοια του πολιτισμού, μέσα από καινοτόμες δράσεις με ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό αποτύπωμα. Πιστώνεται τη μεγάλη επιτυχία της Στέγης και την προώθηση του διαλόγου της τέχνης με όλα τα μεγάλα θέματα που μας αφορούν.

Απάντησε στο αίτημα των καιρών, δημιουργώντας το Onassis Channel στο YouTube, με συνδρομητές σε πάνω από 90 χώρες, με περισσότερα από 4,5 εκατ. views και νέο, curated περιεχόμενο που διατίθεται δωρεάν και ανανεώνεται διαρκώς. Μέσα στην πανδημία το Ίδρυμα Ωνάση απέκτησε έντονη online παρουσία ως ένας από τους ελάχιστους οργανισμούς που παράγει πρωτότυπο περιεχόμενο αποκλειστικά για τα ψηφιακά του μέσα.

Susanne Kohout

  • ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Country President & Managing Director
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Novartis Hellas

Επικεφαλής της Novartis Hellas από το 2017, η Susanne Kohout είναι υπέρμαχος των καινοτόμων συνεργασιών, των ίσων ευκαιριών ανεξαρτήτως φύλου και πρεσβεύει ότι οι κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο τώρα.

Επί των ημερών της, η Novartis Hellas επέστρεψε το 53% των εσόδων της στην ελληνική κοινωνία και οικονομία το 2018-2019, μέσω επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη, κοινωνικά προγράμματα και στην εφοδιαστική της αλυσίδα. Το αποτύπωμα της εταιρείας είναι εξαιρετικά ισχυρό στην πρόσβαση σε φάρμακα, παρέχοντας 54 θεραπείες σε 1,7 εκατ. ασθενείς και διεξάγοντας περισσότερες από 70 κλινικές δοκιμές σε περίπου 2.500 ασθενείς, με μηδενικό κόστος για το ελληνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Δείτε όλες τις γυναίκες στο fortunegreece

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ