Θρίλερ στην Κω: Μπογιατζής ύποπτος για κατασκοπεία - Σε κατ' οίκον περιορισμό μετά τις φωτογραφίες από φυλάκια του στρατού (βίντεο)

Ο άνδρας είναι ένας από τους δύο αλλοδαπούς που συνελήφθησαν τη Δευτέρα από την Ασφάλεια του Λιμενικού, ως ύποπτου για κατασκοπία. 

Σε κατ’οίκον περιορισμό τέθηκε ο 43χρονος Αιγύπτιος, ένας εκ των δύο αλλοδαπών, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην Κω από την Ασφάλεια του Λιμενικού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι έκαναν κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας. Για την υπόθεση προέκυψε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, με τον τελευταίο να ζητά προφυλάκιση και τον ανακριτή να εισηγείται να αφεθεί ελεύθερος.

Ο 43χρονος που διώκεται επίσης για το αδίκημα της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής, καθώς μετέφερε δύο γυναίκες από τη Συρία στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα, κατά την απολογία του στον ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες και κυρίως αυτήν της κατασκοπείας. 

Ο ίδιος δήλωσε ελαιοχρωματιστής και υποστήριξε ότι βρέθηκε εντός της στρατιωτικής εγκατάστασης, καθώς εκτελούσε εργασίες εν γνώσει και παρουσία στρατιωτών.

Κατέθεσε μάλιστα και ο επικεφαλής του εργοταξίου επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του και λέγοντας ο ίδιος είχε μεταφέρει τον 43χρονο και έναν ακόμα ελαιοχρωματιστή για να βάψουν χώρους του φυλακείου όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Στέλεχος των διωκτικών αρχών που ρωτήθηκε σχετικά επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Κ» ότι ο 43χρονος συμμετείχε σε συνεργείο ελαιοχρωματισμού

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ο Αιγύπτιος κράτησε στην κατοχή του το κινητό τηλέφωνο παρά το γεγονός ότι ο Στρατός του είχε ζητήσει να το παραδώσει. 

Μάλιστα στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν τρεις φωτογραφίες και τρία βίντεο τραβηγμένα από το εξωτερικό του φυλακείου Φωκάς της Κω. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ