Story of the Day: Ζευγάρι παντρεύτηκε τέσσερις φορές & χώρισε τρεις μέσα σε 37 μέρες - Ήθελε να πάρει 32 μέρες άδεια γάμου - Σάλος στο διαδίκτυο

Ήθελαν παρατεταμένο.... μήνα το μέλιτος

Στην Ταϊβάν, ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο που προσφέρει άδεια γάμου στα  ζευγάρια που ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας , ένας υπάλληλος  τράπεζας παντρεύτηκε τον σύντροφό του στις 6 Απριλίου 2020.

Πήραν διαζύγιο μέρες αργότερα, στις 16 Απριλίου. Στη συνέχεια ξαναπαντρεύτηκαν την επόμενη μέρα.

Ένα άλλο διαζύγιο και ένας τρίτος γάμος ακολούθησαν στις 28 Απριλίου και στις 29 Απριλίου.

Μετά από ένα τρίτο διαζύγιο, στις 11 Μαΐου, παντρεύτηκαν για τέταρτη φορά, στις 12 Μαΐου.

"Ήταν όλα μια συνωμοσία για να επωφεληθούν από την αυτοδιοικούμενη πολιτική διακοπών του νησιού για τα  ζευγάρια που παντρεύονται και δικαιούνται οκτώ ημέρες άδειας " δήλωσε ο εργοδότης του άνδρα, που εργάζεται σε  τράπεζα στην Ταϊπέι.

Η τράπεζα αρνήθηκε το αίτημά του για άδεια πέραν των 8 ημερών, και έτσι ο υπάλληλος προσέφυγε στη γενική διεύθυνση απασχόλησης της Ταϊπέι, η οποία επέβαλε σε πρώτη φάση πρόστιμο 20.000 δολαρίων Ταϊβάν (590 ευρώ) στον εργοδότη του για παραβίαση των ρυθμίσεων σχετικά με τη χορήγηση άδειας, αναφέρουν οι New York Times.

Ο νόμος δεν αναφέρει πουθενά πως υπάρχει όριο για το πόσο συχνά μπορεί ένας υπάλληλος να ζητήσει άδεια γάμου.

Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναντι του εργαζομένου, ο οποίος και εκμεταλλεύθηκε ένα ‘παραθυράκι’ του νόμου.

«Απίστευτο, αυτός ο τύπος παίζει με τους γάμους και τα διαζύγιά του. Και αν θέλει να παντρεύεται και να χωρίζει κάθε μέρα; Θα πρέπει να λάβει άδεια ασθένειας παρά άδεια γάμου», σχολίασε χρήστης του διαδικτύου.

Την περασμένη εβδομάδα, η γενική διεύθυνση απασχόλησης ακύρωσε το πρόστιμο που επέβαλε στην τράπεζα και σε ανακοίνωση «αναγνώρισε ότι έγινε λάθος».

Ο εργαζόμενος, ο οποίος από τότε έχει παραιτηθεί από την τράπεζα, κάλεσε την διεύθυνση απασχόλησης για να παραπονεθεί για 24 ημέρες άδειας, τις οποίες δεν του είχε δώσει ο πρώην εργοδότης του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αναφέρει η Chicago Tribune.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ