Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

«Μίλα»: Το τραγούδι για το ελληνικό #MeToo - Ερμηνεύει ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μάνος Τάκος (βίντεο)

«Μίλα» και σπάσε τη σιωπή! 

Ένα τραγούδι-σύνθημα κατά της βίας, με τίτλο «Μίλα», ερμηνεύει ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μάνος Τάκος.
 
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δημιουργός και ερμηνευτής του τραγουδιού, είπε ότι επηρεάστηκε από τις πρόσφατες καταγγελίες για άσκηση κάθε είδους βίας στον χώρο του αθλητισμού και του θεάτρου που βγήκαν στο «φως» της δημοσιότητας.
 
Δήλωσε χαρακτηριστικά: «πήρα έμπνευση και δημιούργησα το "Μίλα", ένα τραγούδι που θα ήθελα να γίνει σύνθημα κατά της σεξουαλικής, λεκτικής και σωματικής βίας. Η οποιαδήποτε μορφή βίας είναι κατακριτέα, όταν και όπου εντοπίζεται. Πρέπει να μιλάμε».
 
Με «συμμάχους», τον Σπύρο Μπιμπίλα, την Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και τον Σπύρο Θεοδόση, ο ερμηνευτής μέσα από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάνου Δεδεβέση και του Ιωσήφ Κοτσυφάκη, ένωσε τη φωνή του με στόχο να «σπάσει» η σιωπή και να μιλήσουν τα θύματα.
 

Με το βίντεο κλιπ του «Μίλα», αναφέρει ο ερμηνευτής, «ήθελα να στείλω ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα, να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο και να στηρίξω το ελληνικό κίνημα του #MeToo! Κάπως έτσι, το πρώτο άτομο που προσέγγισα για "σύμμαχό" μου σε όλο αυτό το εγχείρημα, ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας, με τον οποίο κάναμε την πρώτη επαφή, άκουσε το τραγούδι, διάβασε το σενάριο και αμέσως ενδιαφέρθηκε στο να συμμετάσχει. Στη συνέχεια είπαν το "ναι" ο Πέτρος Λαγούτης, η Μυρτώ Αλικάκη και ο Σπύρος Θεοδόσης».

Τρεις ιστορίες διαδραματίζονται στο βιντεοκλίπ, το οποίο θυμίζει ταινία μικρού μήκους, μ’ ένα κοινό παρονομαστή, τη βία και αφιερωμένο στο ελληνικό #MeToo.

*Η χρήση του μουσικού βίντεο από το ΑΠΕ-ΜΠΕ παραχωρήθηκε από την εταιρεία «ICON MUSIC ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία διατηρεί τα δικαιώματα έκδοσης του 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit

 

2nd family summit