Good news: Το καινοτόμο παγκάκι 18 μαθητών του Λυκείου - Απορροφά τη ρύπανση , έχει 2 δύο κάδους ανακύκλωσης με πάνελ για τη φόρτιση μικροσυσκευών σακούλες για τα κατοικίδια

Οι μαθητές καινοτομούν και δημιουργούν ένα διαφορετικό παγκάκι με πολλαπλά οφέλη.

 

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή την 21η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, και την 22η Απριλίου, Διεθνή  Ημέρα Γης, επισκέφτηκε σήμερα μαζί με τον δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης  γιά να συγχαρούν τους μαθητές που  δημιούργησαν ενα οικολογικό παγκάκι από ανακυκλωμένα υλικά το  οποίο  πρόσφατα  έλαβε πρώτο βραβείο .

Η κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, μέσω του διαγωνισμού, μαθητές μας ήρθαν κοντά στην πραγματική πρόκληση της προστασίας του περιβάλλοντος και της εφεύρεσης λύσεων, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Οργανώθηκαν, συνεργάστηκαν, δημιούργησαν, κατέληξαν σε ένα πρωτοπόρο και καινοτόμο προϊόν, που κατάφεραν ήδη να προωθήσουν στην αγορά.

Το παράδειγμά τους μας γεμίζει με αισιοδοξία. Η βιωματική εκπαίδευση, η σφαιρική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή των παιδιών μας αποτελούν προτεραιότητα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, εντάξαμε στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, ήδη από φέτος πιλοτικά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, με στόχο από το επόμενο σχολικό έτος να επεκταθούν σε όλη τη χώρα, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων με θεματικές όπως η επιχειρηματικότητα, η ρομποτική, οικολογική συνείδηση και το ευ ζην. Συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης τόνισε : « είμαι περήφανος και συγκινημένος γιά το επίτευγμα των μαθητών μας και των καθηγητών μας που στόχευσαν & πέτυχαν την πρώτη θέση με το εντυπωσιακής καινοτομίας παγκάκι τους . Είμαι βέβαιος οτι την φιλική προς το περιβάλλον πρόταση σας θα ακολουθήσουν και διεθνή βραβεία αφού πρόκειται γιά μία μοναδική πατέντα από κάθε άποψη.

Είμαστε στο πλευρό του σχολείου σας απο την πρώτη στιγμή, είστε παράδειγμα προς μίμηση,αφού εν καιρώ πανδημίας ξεπεράσατε κάθε εμπόδιο και μετατρέψατε σε ευκαιρία προόδου , εξέλιξης , επιτευγμάτων και τελικά κρατάτε το τρόπαιο των κόπων σας , τόνισε ο Δήμαρχος , απευθυνόμενος στους μαθητές . Θα απορροφήσουμε τα πρώτα 100 παγκάκια σας αναγνωρίζοντας την υπεραξία του σπουδαίου εγχειρήματος σας και επιβραβεύοντας την ομαδική σας  εργασία  

Συγχαρητήρια σε όλους σας , με το καλό στα επόμενα !»

Το νικητήριο παγκάκι είναι ένα project των 18 μαθητών της Ά & Β Λυκείου του δημόσιου σχολείου του Δήμου μας, που πήραν μέρος με την ομάδα τους R.A.I.S.E. στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότη- τας Νέων με Προσανατολισμό την Αειφορία ο οποίος διοργανώθηκε από την εταιρία Envolve Entrepreneurship Gr.

Το βραβευμένο πλέον παγκάκι είναι : Reusable (επαναχρησιμοποιήσιμο), Advanced (προηγ- μένο), Innovative (καινοτόμο), Safe (ασφαλές) και Economical (οικονομικό). Πρόκειται για ένα καινοτόμο , οικολογικό παγκάκι, φτιαγμένο από ανακυκλωμένα υλικά : βαμμένο με φωτοκαταλυτικά χρώματα, τα οποία απορροφούν ατμοσφαιρικούς ρύπους & δεσμεύουν το διοξείδιο του άνθρακα , διαθέτει δύο κάδους ανακύκλωσης με αυτοματισμούς, ηλιακά πάνελ για τη φόρτιση μικροσυσκευών και βιοδιασπώμενες σακούλες για τους κάτοχους κατοικιδίων. Λόγω πανδημίας σχεδιάσαμε το παγκάκι με αποσπώμενη την κεντρική θέση, η οποία μπορεί να επανατοποθετηθεί αργότερα .

Οι δύο κάδοι ανακύκλωσης λειτουργούν με αισθητήρες πληρότητας που ειδοποιούν τα απορριμματοφόρα για την έγκαιρη αποκομιδή, ώστε να περιορίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις και η σπατάλη καυσίμων.

Η συγκυρία ανάπτυξης της δράσης των μαθητών στην περίοδο της καραντίνας ήταν μία ενδιαφέρουσα πρόκληση , όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι ίδιοι οι μαθητές , αρχικά δύσκολη, αφού δεν υπήρχε δυνατότητα δια ζώσης συναντήσεων, ενώ απαιτούνταν πολλές ώρες απασχόλησης μπροστά από τον υπολο- γιστή, επιπλέον των μαθημάτων τους

Η φετινή διάκριση αποτελεί τη συνέχεια από μια σειρά διακρίσεων που έχει λάβει το συγκεκριμένο σχολείο, ενώ είναι η πρώτη φορά που κατακτά την 1η θέση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.  Πέρσι είχε λάβει την 3η θέση, ενώ πρόπερσι την 2η θέση.

Να θυμίσουμε ότι η ομάδα αποτελείται από 18 μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου υπό την καθοδήγηση καθηγητών του σχολείου και συνεργατών της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Οι μαθητές που συμμετέχουν είναι οι εξής: Καμπύλη Αλεξάνδρα, Καραβέλλα Λενιώ, Δανιηλίδης Μάριος, Βασιλάκη Κατερίνα, Γερμενή Ελευθερία, Γιαννικοπούλου Μαριτίνα, Δελλαπόρτα Αντζελίνα, Ζανεττοπούλου Αντουανέτα, Ιωάννου Μελίνα, Καλιαμούτος Βαγγέλης, Κορυφίδης Χριστόφορος, Μοίρας Νικόλας, Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, Παπαπετροπούλου Ηρώ, Σαμοϊλη Λίνα, Στεφανοπούλου Κάτια, Συμεωνίδης Κων/νος, Τροιζής Βασίλης, Χρήστου Δημήτρης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ