Πιάσε μολύβι και χαρτί: Πώς να βάλεις στόχους μέσα σε περίοδο αβεβαιότητας και ανασφάλειας

Το πρώτο βήμα για τον καθορισμό στόχων είναι να θέσεις στόχους!

Μήπως βιώνεις μία περίοδο αβεβαιότητας και ανασφάλειας; Μήπως το να βάλεις στόχους και να κάνεις όνειρα μία τέτοια στιγμή, σου φαίνεται ακατόρθωτο; Προφανώς και δεν αρέσει σε κανέναν αυτή η κατάσταση και όλοι επιδιώκουν μια αίσθηση σταθερότητας και ομαλότητας στη ζωή τους.

Ωστόσο, υπάρχουν σίγουρα στιγμές στη ζωή, που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζουμε. Όμως, υπάρχουν σίγουρα πράγματα που μπορείς να κάνεις, ώστε βγαίνοντας από αυτή την δύσκολη περίοδο, να έχεις διασφαλίσει, ότι έχεις την καλύτερη δυνατή πιθανότητα να πετύχεις τους στόχους σου.

Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά και αποτελεσματικά πράγματα που μπορείς να κάνεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι να σκεφτείς την πορεία της ζωής σου στο σύνολό της και να κάνεις κάποιες ουσιαστικές αλλαγές, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tesmpperlidou.gr. Γιατί τέτοιες δύσκολες στιγμές είναι αυτές που μας κάνουν να αναθεωρήσουμε.

1. Πιάσε μολύβι και χαρτί.ΜΕΛ

Το πρώτο βήμα για τον καθορισμό στόχων είναι να θέσεις στόχους! Κάνε μια καταγραφή όσων θες να πετύχεις, για να είναι ξεκάθαρα και μέσα στο μυαλό σου. Σημείωσε όσα χρειάζονται για την επίτευξή τους με σειρά προτεραιότητας αλλά και όσα πρέπει να γίνουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

2. Μην αποσπάσαι.

Προσπαθήστε να μην αποσπάσαι από τις τρέχουσες καταστάσεις και σκέψου την ιδανική ζωή για σένα. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, να αποκτήσεις αυτή την αίσθηση και την εικόνα για το μέλλον σου, όταν βρίσκεσαι μέσα σε δυσκολίες, αλλά μην μένεις παγιδευμένος στις τωρινές στιγμές και ανησυχίες.

3. Γράψε επιστολές στον μελλοντικό σου εαυτό.

Ένα από τα πράγματα που συχνά μας κάνει να απομακρυνόμαστε από τους στόχους μας, είναι ότι τους ξεχνάμε. Έχουμε την τάση να ξεχνάμε πως έχουμε ευθύνη για το μέλλον μας. Μένουμε στην σκέψη απλά όσων θέλουμε να πετύχουμε, αλλά καταλήγουμε πάλι υπερβολικά επικεντρωμένοι στα όσα συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή, για άλλη μια φορά. Γιατί λοιπόν, να μη γράψεις γράμματα στον μελλοντικό σου εαυτό;

Περίγραψε τί θέλεις να πετύχεις και πώς σκοπεύεις να το κάνεις. Στη συνέχεια, άνοιξε τα γράμματα όταν έχει περάσει ο σωστός χρόνος. Ο τρόπος αυτός μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις πιο υπεύθυνος για το μέλλον σου, όταν περάσει αυτή η περίοδος αβεβαιότητας και ανασφάλειας και, συνεπώς, μπορεί να σε κρατήσει σε καλό δρόμο να πετύχεις τους στόχους σου.

Και φυσικά, μην αφήσεις τίποτα να σε πάρει από κάτω. Κύκλος είναι και γυρίζει. Τα πράγματα θα φτιάξουν και τότε η αισιοδοξία θα έρθει ξανά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ