Ματίνα Παγώνη: Περίπου το 50% των νοσηλευομένων είναι νέοι που δεν έχουν εμβολιαστεί - Τι είπε για τις μετακινήσεις του Πάσχα (βίντεο)

Τι είπε η Ματίνα Παγώνη, αναφορικά για την ανησυχία που προκαλούν τα κρούσματα...

Στα κρούσματα υπάρχει μια σταθερότητα, αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ακόμη μεγάλος, τόνισε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. 

Για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, η κα Παγώνη είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;

Όπως εξήγησε, οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. «Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς.», επεσήμανε στον ΣΚΑΙ.

 

 

Παράλληλα, σαν λύση για τα κορωνοπάρτι είπε ότι ίσως αν ανοίξει η εστίαση κάποιοι βγουν και έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών, είπε πως «η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα.»

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν έρθει και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι. 
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ