Σήμερα παρουσιάζω την πρώτη αναγγελία για την διεθνή πιστοποίηση των Αρχαίων Ελληνικών - Η Συνέντευξη Τύπου στο ίδρυμα Λασκαρίδη

Ο Βύρων Νικολαΐδης θα ανακοινώσει την πρωτοβουλία να προσφέρει δωρεάν όλες τις εξετάσεις με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Με χαρά σας προσκαλώ στο Ίδρυμα Λασκαρίδη την Τρίτη 20 Απριλίου στις 16:00 όπου συντονίζω Συνέντευξη με θέμα τη δημιουργία της πρώτης διεθνούς πιστοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας από τη LanguageCert.

Στη συνέντευξη ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου PeopleCert, Bύρων Νικολαΐδης θα ανακοινώσει την πρωτοβουλία να προσφέρει δωρεάν όλες τις εξετάσεις των Αρχαίων Ελληνικών, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Επιπλέον, θα συζητηθεί η ανάγκη που προέκυψε ώστε να δημιουργηθεί η πιστοποίηση αυτή, η αγάπη για τα Αρχαία Ελληνικά στο εξωτερικό, ο λόγος που ακόμη διδάσκονται διεθνώς και ο στόχος της δημιουργίας της πιστοποιήσεως.

Στη συνέντευξη θα παρευρεθεί (διαδικτυακά) η υφυπουργός Παιδείας κα. Ζέττα Μακρή , ενώ θα παρουσιαστεί από τη γενική διευθύντρια της Marc, Σοφία Τσιλιγιάννη, πανελλήνια έρευνα για τη σχέση των Ελλήνων με τα Αρχαία Ελληνικά.

Θα συμμετάσχουν επίσης: η Ακαδημαϊκός και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης των εξετάσεων κα Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου και οι ακαδημαϊκοί και μέλη της επιτροπής:  κ.κ. Dr. Luigi Miraglia Πρόεδρος της Ακαδημίας Κλασσικών Γλωσσών στη Ρώμη “Vivarium Novum”, η Kαθηγήτρια Κλασικών Σπουδών και διευθύντρια του TLG (Thesaurus Linguae Graecae) στο Πανεπιστήμιο Irvine της Καλιφόρνιας Δρ. Mαρία Παντελιά και ο καθηγητής της Νεοελληνικής και διευθυντής του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ Dr. Jacques Bouchard.

Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους οι κ.κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο καθηγητής Middle Eastern Studies στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Dr. Benjamin Kantor.

Την εμπειρία των μαθητών από τις πρώτες εξετάσεις Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας που διενεργήθηκαν, μας μεταφέρει ο διευθυντής Λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Γκροζούδης.  Επίσης, θα απευθύνει χαιρετισμό η Andrea Marcolongo, συγγραφέας του βιβλίου «Η Υπέροχη Γλώσσα, 9 λόγοι για να αγαπήσεις τα Αρχαία Ελληνικά», εκδ. Πατάκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ