Larry Ellison - Η ζωή του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Oracle: Πλούσιος στα 49 – 4 σύζυγοι – δύο παιδιά & μια Ουκρανή μνηστή 47 χρόνια μικρότερη του! (φώτο-βίντεο)

Η μυθιστορηματική ζωή του μεγιστάνα της τεχνολογίας  Larry Ellison - Τα δύσκολα παιδικά χρόνια - η δημιουργία ενός κολλοσσού - οι τέσσερις 

Ο Laurence Joseph "Larry" Ellison, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος  της Oracle Corporation, της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικών είναι ένας από τους πιο πλούσιους και ισχυρούς άντρες στον κόσμο.

Το 2011 ήταν ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στη γη με προσωπική περιουσία 39,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από τον Απρίλιο του 2021, βρίσκεται στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg ως ο ένατος πλουσιότερος  άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες και ως ο  δέκατος πλουσιότερος στον κόσμο, με περιουσία 93,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αυξήθηκε από 57,3 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2018. 

 

 

 Είναι επίσης ο ιδιοκτήτης του 41ου μεγαλύτερου νησιού στις Ηνωμένες Πολιτείες, του Lanai στα νησιά της Χαβάης με πληθυσμό πάνω από 3000 ανθρώπους.

 

 

Παιδικά χρόνια

Ο Larry Ellison γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1944, στη Νέα Υόρκη.

Μητέρα του η 19χρονη τότε Florence Spellman, η οποία ήταν ανύπαντρη όταν τον έφερε στον κόσμο.

 

 

Ο βιολογικός πατέρας του Ellison ήταν ένας Αμερικανό – Ιταλός πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α, ο οποίος μετατέθηκε στο εξωτερικό πριν η Spellman καταλάβει ότι ήταν έγκυος από αυτόν.

Στην ηλικία των 9 μηνών ο Ellison προσβλήθηκε από πνευμονία.

 

 

Η μητέρα του κατάλαβε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να τον φροντίσει όπως έπρεπε έτσι αποφάσισε να τον δώσει για υιοθεσία στον θείο και τη θεία της που έμεναν στο Σικάγο.

Έτσι η Lillian Spellman Ellison και ο Louis Ellison υιοθέτησαν το μικρό Larry όταν ήταν 9 μηνών.

Η  Lillian ήταν η δεύτερη σύζυγος του Louis Ellison, ενός μετανάστη που είχε φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1905 από τη Ρωσία. 

 

 

Ο Larry Ellison μέχρι το 12 έτος της ηλικίας του δεν γνώριζε ότι είναι υιοθετημένος και δεν συνάντησε τη βιολογική του μητέρα παρά μόνο όταν έγινε 48 ετών.

 

 

Αποφοίτησε από το δημοτικό σχολείο Eugene Field στη βόρεια πλευρά του Σικάγου τον Ιανουάριο του 1958 και παρακολούθησε το γυμνάσιο του Sullivan τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο του 1959 προτού μετακομίσει στο South Shore.

Eugene Field Elementary School, New York

Ο Ellison μεγάλωσε σε μια οικογένεια Εβραίων μεταρρυθμιστών. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων στην εβραϊκή γειτονιά της Νότιας Ακτής του Σικάγου.

Θυμάται ότι η θετή του μητέρα ήταν στοργική και τρυφερή σε αντίθεση με τον αυστηρό , απόμακρο και συχνά ανυπόφορο θετό του πατέρα.

 

 

Ο θετός του πατέρας υιοθέτησε το επίθετο Ellison, για να τιμήσει το σημείο εισόδου του στις Η.Π.Α, το Ellis Island.

 O Louis Ellison , θετός πατέρας του Larry ήταν χαμηλόβαθμος κυβερνητικός υπάλληλος , ο οποίος είχε κάνει μια μικρή  περιουσία στο Σικάγο μέσω των real estate επιχειρήσεων, την οποία έχασε  την περίοδο της μεγάλης κρίσης.

Ο Larry Ellison ήταν έξυπνος αλλά ατίθασος μαθητής. 

 

 

Ως προσωπικότητα ήταν επαναστάτης και ανεξάρτητος. Είχε ιδιαίτερη έφεση στα μαθηματικά και τις επιστήμες.

Εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Urbana-Champaign στο τέλος του δεύτερου έτους , παρότι είχε ανακηρυχτεί «ο φοιτητής της χρονιάς».

Δεν πήρε μέρος στις τελικές  εξετάσεις του έτους επειδή η θετή μητέρα του, με την οποία ήταν πολύ συνδεδεμένος, είχε μόλις πεθάνει.

 

 

Αφού πέρασε ένα καλοκαίρι στη Βόρεια Καλιφόρνια, όπου έζησε με τον φίλο του Chuck Weiss, παρακολούθησε έναν κύκλο μαθημάτων  στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο όπου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το σχεδιασμό υπολογιστών. 

Το 1964, σε ηλικία 20 ετών, μετακόμισε μόνιμα στη βόρεια Καλιφόρνια.

University of Illinois, Chicago

Ξεκίνησε να κάνει τα δικά του λεφτά δουλεύοντας σε διάφορες εταιρείες ως προγραμματιστής υπολογιστών .

 

 

H εντυπωσιακή καριέρα του Ellison – Δημιουργώντας έναν κολοσσό  

Το 2010 ο Larry Ellison δίνει διάλεξη στο Oracle OpenWorld, στο San Francisco.

 

Κατά τη δεκαετία του 1970, μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Amdahl Corporation, ο Έλισον εργάστηκε για την Ampex Corporation.

Ένα από τα projects του ήταν μια βάση δεδομένων για τη CIA, την οποία ονόμασε "Oracle".

 

 

O Ellison εμπνεύστηκε από ένα σύγγραμμα για τα σχετικά με τις βάσεις δεδομένων συστήματα, το οποίο γράφτηκε από τον Edgar F. Codd.

Το σύγγραμμα είχε τον τίτλο: "A Relational Model of Data for Large Shared Data Banks".

Το 1977 ίδρυσε την εταιρεία Software Development Laboratories (SDL). 

Το 1979, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Relational Software Inc., αργότερα μετονομάστηκε σε Oracle από την αρχική βάση δεδομένων που είχε δημιουργήσει ο Ellison.

 

 

Είχε ακούσει για τη βάση δεδομένων του IBM System R, επίσης βασισμένη στις θεωρίες του Codd, και ήθελε η  Oracle να είναι συνδεδεμένη με αυτή , αλλά η IBM έκανε κάτι τέτοιο αδύνατο αφού αρνήθηκε να μοιραστεί τον κωδικό του System R.

Η πρώτη κυκλοφορία της βάσης δεδομένων Oracle ήταν με το όνομα Oracle2. Δεν υπήρχε Oracle1.

Ο αριθμός 2 υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε σφάλματα είχαν ήδη επεξεργαστεί και διορθωθεί πριν την πρώτη κυκλοφορία της βάσης δεδομένων.

Το 1990, η Oracle απέλυσε το 10% (περίπου 400 άτομα) του εργατικού δυναμικού της επειδή έχασε χρήματα. 

Αυτή η κρίση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραλίγο χρεοκοπία της Oracle, δημιουργήθηκε λόγω της «εκ των προτέρων» στρατηγικής μάρκετινγκ της Oracle, στην οποία οι πωλητές κάλεσαν τους πιθανούς πελάτες να αγοράσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα λογισμικού ταυτόχρονα.

 

 

Οι πωλητές στη συνέχεια κατέγραψαν την αξία των μελλοντικών αδειών πωλήσεων στο τρέχον τρίμηνο, αυξάνοντας έτσι τα μπόνους τους.

Αυτό έγινε πρόβλημα όταν αυτές οι μελλοντικές πωλήσεις απέτυχαν στη συνέχεια να υλοποιηθούν.

Η Oracle τελικά έπρεπε να επαναδιατυπώσει τα κέρδη της δύο φορές, και επίσης να αντιμετωπίσει δικαστικές αγωγές που προέκυψαν από την υπερεκτίμησή της.

Ο Ellison θα έλεγε αργότερα ότι η Oracle είχε κάνει «ένα απίστευτο επιχειρηματικό λάθος».



Πως ο Ellison κατάφερε να κυριαρχήσει στην αγορά λογισμικών και να επιβληθεί στον ανταγωνισμό 

Παρόλο που η IBM κυριάρχησε στην αγορά σχεσιακών βάσεων δεδομένων mainframe με τα προϊόντα βάσης δεδομένων DB2 και SQL / DS, καθυστέρησε να εισέλθει στην αγορά μιας σχεσιακής βάσης δεδομένων για λειτουργικά συστήματα UNIX και Windows.

 

 

Αυτό άφησε την πόρτα ανοιχτή για τις Sybase, Oracle και Informix (και τελικά τη Microsoft) για να κυριαρχήσουν σε συστήματα μεσαίου εύρους και μικροϋπολογιστές.

Περίπου αυτό το διάστημα, η Oracle  βρισκόταν πίσω από την Sybase. 

Το 1990-1993, η Sybase ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία βάσεων δεδομένων και ο αγαπημένος προμηθευτής της βιομηχανίας βάσεων δεδομένων, αλλά σύντομα πέφτει θύμα της ίδιας της της «μανίας» για συγχώνευση.

 

 

 Η συγχώνευση της Sybase το 1993 με την Powersoft είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της εστίασης στην βασική τεχνολογία βάσεων δεδομένων.

Το 1994, η Informix Software ξεπέρασε τη Sybase και έγινε ο πιο σημαντικός αντίπαλος της Oracle.

Ο «άγριος» πόλεμος μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Informix Phil White και του Ellison ήταν η πρώτη σελίδα της Silicon Valley για τρία χρόνια.

Τον Απρίλιο του 1997, η Informix ανακοίνωσε ένα σημαντικό έλλειμμα εσόδων και επαναδιατυπώσεις κερδών. 

 

Ο Phil White κατέληξε τελικά στη φυλακή και η Informix απορροφήθηκε από την IBM το 2000.

Επίσης το 1997, ο Ellison έγινε διευθυντής της Apple Computers αφού ο Steve Jobs επέστρεψε στην εταιρεία.

Παραιτήθηκε το 2002, λέγοντας ότι δεν είχε το χρόνο να παρευρεθεί στις απαραίτητες επίσημες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Μόλις η Informix και η Sybase εξουδετερώθηκαν, η Oracle έγινε για χρόνια ο κυρίαρχος στον κλάδο μέχρι την άνοδο του Microsoft SQL Server στα τέλη της δεκαετίας του '90 και την απόκτηση της IBM από την Informix Software το 2001.

 

 

Σήμερα, ο κύριος ανταγωνιστής της Oracle για νέες άδειες βάσεων δεδομένων σε λειτουργικά συστήματα UNIX, Linux και Windows είναι με το DB2 της η IBM.

Τον Απρίλιο του 2009, η Oracle ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει την Sun Microsystems μετά από τη σύγκρουση με την IBM και την Hewlett-Packard. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την εξαγορά της Sun Microsystems από την Oracle, στις 21 Ιανουαρίου 2010 και συμφώνησε ότι "η εξαγορά της Sun από την Oracle έχει την δυνατότητα αναζωογόνησης σημαντικών στοιχείων και δημιουργία νέων και καινοτόμων προϊόντων ".

Στις 9 Αυγούστου 2010, ο Ellison κατήγγειλε το διοικητικό συμβούλιο της Hewlett-Packard για την απόλυση του Διευθύνοντος Συμβούλου Mark Hurd, γράφοντας: 

«Το διοικητικό συμβούλιο της H.P. μόλις έλαβε τη χειρότερη απόφαση μετά από αυτή που έλαβαν οι ηλίθιοι στο διοικητικό συμβούλιο της Apple που απέλυσαν τον Steve Jobs πριν από πολλά χρόνια». 

Ο Ellison και ο Hurd είναι στενοί προσωπικοί φίλοι - ο Hurd παίζει συχνά τένις στο σπίτι του Ellison. 

Στη συνέχεια, στις 6 Σεπτεμβρίου, η Oracle προσέλαβε τον Mark Hurd και τον έκανε συνπρόεδρο μαζί με τη Safra A. Catz. 

 



Ο Ellison διατήρησε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

 

Ο Ellison κατέχει μερίδια στις Salesforce.com, NetSuite, Quark Biotechnology Inc. και SuperGen.

 

 

Η τεράστια περιουσία και οι ιλιγγιώδεις αμοιβές 

Το 2005, η Oracle έδωσε στον Ellison μισθό 975.000 δολάρια, μπόνους 6.500.000 δολάρια και άλλη αποζημίωση 955.100 δολάρια.

Το 2007, ο Ellison έλαβε συνολική αποζημίωση 61.180.524  δολάρια, η οποία περιελάμβανε βασικό μισθό 1.000.000 δολάρια, μπόνους 8.369.000 και άλλες αμοιβές που χορηγήθηκαν 50.087.100 δολάρια. 

 

 

Το 2008, έλαβε συνολική αποζημίωση 84.598.700 δολάρια η οποία περιελάμβανε το μισθό , τα μπόνους τις έξτρα αμοιβές και την αξία κάποιων μετοχών.

Για μικρό χρονικό διάστημα το 2000, ο Ellison ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

 

 

Το 2006, το  Forbes  τον ονόμασε τον πιο πλούσιο Καλιφορνέζο.

Στις 2 Ιουλίου 2009, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Oracle's Board απένειμε στον Ellison άλλα 7 εκατομμύρια μετοχές.

Από τις 10 Μαρτίου 2010, ο Elisson είχε καταχωρηθεί στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes ως το έκτο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο

 



 

 

Η περιπετειώδης προσωπική ζωή

Ο Elisson έχει παντρευτεί και χωρίσει τέσσερις φορές. 

Παντρεύτηκε την Adda Quinn  το 1967 και έμειναν παντρεμένοι  έως το 1974. 

Παντρεύτηκε τη Nancy Wheeler Jenkins το 1977 και χώρισαν το  1978. 

Από το 1983 έως το 1986, ήταν παντρεμένος με την Barbara Boothe.

Κατά τη διάρκεια αυτού του γάμου γεννήθηκαν δύο παιδιά: ένας γιος ο David και μια κόρη η Megan. 

 

 

Τόσο η Μέγκαν όσο και ο Ντέιβιντ ήταν εκτελεστικοί παραγωγοί για την ταινία του 2010 True Grit των Coen Brothers.

 

 

Στις 18 Δεκεμβρίου 2003, ο Ellison παντρεύτηκε τη Melanie Craft, συγγραφέα ρομαντικών μυθιστορημάτων, στο κτήμα του στο Woodside. 

Ο φίλος του Steve Jobs (Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Inc) ήταν ο επίσημος φωτογράφος του γάμου και κουμπάρος ο Tom Lantos 

Ο Ellison και η Melanie Craft-Ellison χώρισαν τον Σεπτέμβριο του 2010, αναφέρει το greatest-universe.blogspot.com

 

 

Η τωρινή σχέση του Larry Ellison & η κάτα 47 χρόνια μικρότερη σύντροφος

Ο Larry Ellison σήμερα  είναι πιθανώς ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κλάδο της τεχνολογίας. 

Ο 76χρονος επιχειρηματίας είναι επενδυτής, φιλάνθρωπος, συνιδρυτής, εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Oracle Corporation,  διοικεί μια εταιρεία στην οποία  πολλοί θα ονειρεύονταν να εργαστούν.

Ο Larry Ellison, ο οποίος μοιάζει αρκετά με τον "Tony Stark", τόσο στην εμφάνιση όσο και στον τρόπο σκέψης παραμένει καρδιοκατακτητής ακόμη και στην ηλικία του.

 

 

Λόγω της μεγάλης φήμης του, η προσωπική του ζωή δεν μένει κρυφή ακόμα κι αν αυτός θα το ήθελε.

Μετά από τέσσερις γάμους είναι «ελεύθερος» με την έννοια ότι δεν έχει επίσημη δέσμευση, αλλά έχει έναν πολύ ρομαντικό δεσμό με μια όμορφη κυρία.

Η γυναίκα που «έκλεψε» την καρδιά του Larry Ellison, αυτή τη φορά, ονομάζεται Nikita Kahn.

 

 

Δεν είναι γνωστό το πότε ακριβώς ο Ellison άρχισε να βγαίνει με την Nikita αλλά οι δυό τους έχουν σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Nikita Kahn, είναι μοντέλο, ηθοποιός, επιχειρηματίας και ακτιβιστής ζώων σύμφωνα με το προσωπικό της βιογραφικό και όσα αναφέρονται στο προφίλ της  στο Instagram.

 

 

 

Και οι δύο είναι πολύ δημοφιλείς και έχουν πολλούς ακόλουθους στα Social Media.

Το προφίλ της Nikita στο Instagram είναι ιδιωτικό, έχει μόνο 2.371 ακόλουθους.

Παρά το γεγονός ότι  και ο Ellison και η σύντροφος του είναι αρκετά διάσημοι, προτιμούν να διατηρούν χαμηλό προφίλ και να κρατούν τη ζωή τους μακριά από τα αδιάκριτα μάτια της δημοσιότητας.

Η φίλη του δισεκατομμυριούχου, Ellison,  η Nikita Kahn, είναι και η ίδια επιτυχημένη. 

 

 

Γεννήθηκε το 1991 στην Ουκρανία, αλλά μεγάλωσε στις ΗΠΑ

 

 

Παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας ο Larry και η σύντροφος του φαίνεται να περνούν πολύ καλά μαζί, παρά τα όσα λένε «οι κακές γλώσσες» που σχολιάζουν τα 47 χρόνια που μεσολάβησαν από την ημέρα που γεννήθηκε ο Ellison μέχρι την ημέρα που γεννήθηκε η Kahn, αναφέρει το stillabae.com

 



 

Yachting

Το 2011 ο Ellison έγινε ιδιοκτήτης του έκτου μεγαλύτερου γιοτ στον κόσμο, το οποίο είχε το όνομα Rising Sun.

Στη συνέχεια πούλησε τις μετοχές του στο σκάφος στον κινηματογραφικό και μουσικό παραγωγό , David Geffen. 

 

 

Το Rising Sun έχει μήκος 138 μ. και σύμφωνα με πληροφορίες η κατασκευή του στις Η.Π.Α  κόστισε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το greatest-universe.blogspot.com

Ο Larry Ellison, είναι χρηματοδότης της ομάδας BMW Oracle Racing, η οποία κέρδισε το 2010 το America's Cup.

 

 

Η ομάδα BMW Oracle Racing ήταν το φαβορί για ρεκόρ ως εκπρόσωπος του Golden Gate Yacht Club του Σαν Φρανσίσκο για το Κύπελλο Αμερικής του 2007 στη Βαλένθια της Ισπανίας έως ότου αποκλείστηκε από την ομάδα Louis Vuitton Cup το 2007 στους ημιτελικούς.

 

 

Κύπελλο Αμερικής 2010

Στις 14 Φεβρουαρίου 2010, το σκάφος Ellison USA 17 κέρδισε τον δεύτερο αγώνα (στην σημαντικότερη από τις τρεις σειρές αγωνιστικών του 33ου Αμερικάνικου Κυπέλλου, αφού κέρδισε τον πρώτο αγώνα δύο ημέρες νωρίτερα. 

Εξασφαλίζοντας μια ιστορική νίκη, ο Ellison και η ομάδα του BMW Oracle έγιναν οι πρώτοι “outsiders” που κέρδισαν έναν τόσο σημαντικό αγώνα.

Το Κύπελλο επέστρεψε στις αμερικανικές ακτές για πρώτη φορά από το 1995.

 

 

Ο Ellison ήταν μέλος του πληρώματος για τον δεύτερο αγώνα

Τένις

Ο Ellison παρακολουθούσε το επαγγελματικό τένις σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Το 2004 μπήκε ενεργά στο παιχνίδι.

Το 2010, αγόρασε μερίδιο 50% σε ένα από τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά στις Ηνωμένες Πολιτείες, το BNP Paribas Open. 

Αυτή η αγορά έσωσε το τουρνουά από την πώληση και τη μετακίνηση του εκτός του Αμερικάνικου Κυπέλλου.

 

 



Ιδιωτικό Jet

Ο Ellison έχει άδεια πιλότου και έχει στην κατοχή του αρκετά αεροσκάφη.

Ο ίδιος κατηγορήθηκε από την Πόλη του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, για παραβίαση των ορίων της για νυχτερινές προσγειώσεις και απογειώσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο  Σαν Χοσέ Μινέτα , αεροσκαφών  βάρους άνω των 34. 019  κιλών.

Το 2010 ο Ellison απάντησε με μήνυση στις κατηγορίες  για παραβίαση των κανόνων του αεροδρομίου, υποστηρίζοντας ότι το «αεροπλάνο του είναι πιστοποιημένο από τον κατασκευαστή να πετάει σε δύο βάρη: 34.019 κιλά και 40. 823 κιλά, για βαρύτερα φορτία ή μεγάλες πτήσεις που απαιτούν περισσότερα καύσιμα».

 

 

Αλλά ο πιλότος δεν προσγειώθηκε ποτέ στο αεροδρόμιο  Σαν Χοσέ Μινέτα , με βάρος μεγαλύτερο των 34.019 κιλών και υπάρχει ημερολόγιο πτήσεων που το αποδεικνύει αυτό.

 

 

Ο δικαστής αποφάσισε να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του Ellison αλλά δεν ακύρωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας του αεροσκάφους.

 

 

 Αυτοκίνητα

Ο Ellison διαθέτει πολλά «μυθικά» αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός Audi R8 και ενός McLaren F1. 

Το αγαπημένο του είναι το Acura NSX, το οποίο ήταν γνωστό ότι δίνει ως δώρα κάθε χρόνο μετά από κάθε προαγωγή του.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι επίσης ιδιοκτήτης ενός Lexus LFA και ενός Lexus LS600hL.

 

 

Σπίτια

Ο Larry Ellison διαμόρφωσε το αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων, κτήμα στο Woodside στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τη φεουδαρχική ιαπωνική αρχιτεκτονική, με τεχνητή λίμνη 2,3 στρεμμάτων (9,300 m2) και εκτεταμένο αντισεισμικό εξοπλισμό 

Το 2004 και το 2005, ο Ellison, αγόρασε περισσότερα από 12 ακίνητα στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, αξίας άνω των 180 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσό των 65 εκατομμυρίων δολαρίων που διέθεσε ο Ellison για πέντε συνεχόμενα lots στο Carbon Beach του Μαλιμπού ήταν η πιο δαπανηρή real estate συναλλαγή  στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών έως τη στιγμή που  ο Ron Perelman πούλησε το συγκρότημα Palm Beach της Φλόριντα για 70 εκατομμύρια δολάρια αργότερα το ίδιο έτος.

 

 

Στις αρχές του 2010, ο Ellison αγόρασε το μέγαρο Astor Beechwood στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ για 10,5 εκατομμύρια δολάρια. 

Η ιδιοκτησία ήταν το πρώην καλοκαιρινό σπίτι της εξέχουσας οικογένειας Astor.

To 2011 o Ellison αγόρασε το 249 στρεμμάτων Porcupine Creek Estate and private golf course, στο  Rancho Mirage, CA για 42.9 εκ. Δολάρια. 

 

 

Το ακίνητο ήταν το πρώην σπίτι των ιδρυτών του Yellowstone Club, Edra και Tim Blixseth,  και πουλήθηκε στον Ellison από πιστωτές μετά το διαζύγιο και την πτώχευσή τους.

 

 

Φιλανθρωπικές δωρεές

Προκειμένου να διευθετήσει μια αγωγή για διαρροή εμπιστευτικών συναλλαγών που προέκυψε όταν ο Ellison πούλησε μετοχές της Oracle σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, του επετράπη να δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στο δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα χωρίς να παραδεχτεί αδικήματα.

Ένας δικαστής της Καλιφόρνια αρνήθηκε να επιτρέψει να πληρώσει η Oracle τα νομικά τέλη του Ellison ύψους 24 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δικηγόρος του Ellison υποστήριξε ότι αν πλήρωνε εκείνος αυτά τα τέλη θα ήταν σα να παραδέχεται την ενοχή του.

Οι φιλανθρωπικές δωρεές του Έλισον στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ήταν ένα ζήτημα σχετικό με την περίπτωση αυτή αφού αφορούσε  την ανεξαρτησία δύο καθηγητών του Στάνφορντ που αξιολόγησαν τα πλεονεκτήματα της υπόθεσης για την Oracle.

Σε απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Έλισον έκανε μια αμφιλεγόμενη προσφορά για δωρεά στο λογισμικό της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης που θα του επέτρεπε να δημιουργήσει και να τρέξει μια εθνική βάση δεδομένων αναγνώρισης και να εκδώσει ταυτότητες.

 

 

Το 2004 η λίστα του Forbes που περιέχει τις φιλανθρωπικές δωρεές που έγιναν από τους 400 πλουσιότερους Αμερικάνους αναφέρει ότι ο Ellison είχε δωρίσει 151.092.103 δολάρια το προηγούμενο έτος, περίπου το 1% του εκτιμώμενου προσωπικού του πλούτου.

Τον Ιούνιο του 2006, ο Έλισον ανακοίνωσε ότι δεν θα τηρήσει την προηγούμενη δέσμευσή του ύψους 115 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ισχυριζόμενος ότι αυτό οφείλεται στην αποχώρηση του πρώην προέδρου Larry Summers  .

Ο εκπρόσωπος της Oracle, Bob Wynne, ανακοίνωσε: "Ήταν πραγματικά το πνευματικό παιδί του Larry Summers και όταν αποφασίστηκε ότι ο  Larry Summers θα φύγει , ο Larry Ellison επανεξέτασε… την δωρεά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ήταν ο Larry Ellison και ο Larry Summers που είχαν αρχικά επινοήσει αυτή την ιδέα".

Τον Αύγουστο του 2010 αναφέρθηκε ότι ο Ellison είναι ένας από τους 40 δισεκατομμυριούχους που υπέγραψε το «The Giving Pledge»

Ο ίδιος έγραψε: «Πριν από πολλά χρόνια, έβαλα σχεδόν όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία σε trust με την πρόθεση να δωρίσω τουλάχιστον 95 τοις εκατό του πλούτου μου σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Έχω ήδη δώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην ιατρική έρευνα και εκπαίδευση, και θα δώσω δισεκατομμύρια περισσότερα με την πάροδο του χρόνου. 

Μέχρι τώρα, το έκανα αυτές τις δωρεές χωρίς θόρυβο- γιατί πιστεύω εδώ και πολύ καιρό ότι αυτό η φιλανθρωπική δραστηριότητα είναι ένα προσωπικό και ιδιωτικό θέμα. "

 

 

Η θαυμάσια ζωή της κληρονόμου της Oracle - της "Πριγκίπισσας" Megan Ellison

Η κόρη του Larry, Megan Ellison , γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1986 στην Santa Clara County της Καλιφόρνια. 

Η μητέρα της είναι η Barbara Boothe, τρίτη σύζυγος του Larry Ellison.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1983 και χώρισε το 1986, όταν η Μέγκαν ήταν μόλις τεσσάρων μηνών. 

Credits: Twitter

Όπως και ο πατέρας της, η Μέγκαν ήταν επαναστάτρια, δυναμική και σκληρή από νεαρή ηλικία.

Στη λεζάντα μιας φωτογραφίας που ανέβασε στο twitter έγραψε: 

«Πρέπει να μάθετε τους κανόνες του παιχνιδιού. Τότε θα μπορείτε να το παίξετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο».

Αν και ο Larry ζει τη φανταχτερή ζωή που θα περίμενε κανείς από έναν δισεκατομμυριούχο, η πρώην σύζυγός του Barbara, ζει μια πολύ πιο ήσυχη ζωή , ως ιδιοκτήτρια της Wild Turkey Farm στο Wilsonville του Όρεγκον. 

Άρχισε να μεγαλώνει άλογα στο Woodside της Καλιφόρνια, ενώ τα παιδιά της ήταν ακόμη μικρά και τώρα φροντίζει περισσότερα από 100 από αυτά στο αγρόκτημα των 215 στρεμμάτων.

 

 

Όταν η Μέγκαν ήταν νεαρή κοπέλα, άρχισε να ενδιαφέρεται για τα άλογα κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο Woodside της μητέρας της.

Άρχισε να παίρνει  μέρος σε μερικούς από τους κορυφαίους αγώνες ιππασίας στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Πρωταθλημάτων Young Rider.

 

 

Παρότι την ανατροφή της Μέγκαν και του αδερφού της, David την ανέλαβε κατά κύριο λόγο η μητέρα τους και τα δύο παιδιά , «χάλασαν» καθώς τα κακόμαθε ο Larry.

 

 

Και τα δύο αδέρφια ακολουθούν καριέρα στην βιομηχανία του κινηματογράφου και λέγεται ότι είναι πολύ ανταγωνιστικά μεταξύ τους.

Μια πηγή δήλωσε στη Vanity Fair, ότι χάρη στον Larry , η Μέγκαν έχει εισέλθει για τα καλά στον κόσμο των εκατομμυριούχων.

Έχει δει μερικούς από τους πιο ισχυρούς «παίχτες» στις αίθουσες που συναντιέται μαζί τους ο πατέρας της.

Τα παιδιά συχνά πήγαιναν διακοπές με τον πατέρα τους, και η Μέγκαν κάποτε πήγε στο St. Tropez με τον Khaled, γιο του Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Alwaleed. 

 

 

Το πρώτο της αυτοκίνητο ως έφηβη ήταν μία Lexus 430SC ενώ τώρα οδηγεί μία πανάκριβη γκρίζα Aston Martin του 1989.

Η Μέγκαν πέρασε δύο εξάμηνα στη Σχολή Κινηματογραφικών Τεχνών της USC πριν την εγκαταλείψει για να ταξιδέψει στον κόσμο το 2005, αναφέρει το Business Insider

Ένας από τους προορισμούς της ήταν τα Ιμαλάια, όπου πέρασε λίγο χρόνο με πεζοπορία σε ένα βουνό που ονομάζεται Annapurna.

 

 

Αυτό το βουνό θα δώσει  αργότερα το όνομα του  στην εταιρεία παραγωγής ταινιών της, Μέγκαν, την Annapurna Pictures. 

Αφού επέστρεψε από τα ταξίδια της, άρχισε να χρηματοδοτεί μια σειρά ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού. 

 

 

Για ένα χρονικό διάστημα,  την καθοδήγησε ο συνιδρυτής της Dreamworks David Geffen, ένας φίλος του πατέρα της. 

 

 

Ήταν το 2011, στα 25α γενέθλιά της , όταν τής παραχωρήθηκε πρόσβαση στο μεγάλο πλούτο των οικογενειακών funds και η καριέρα της άρχισε πραγματικά να απογειώνεται.

 

 

Ήταν εκείνη την εποχή που αγόρασε τρία σπίτια στη γειτονιά Bird Streets του Χόλιγουντ, εκεί που έφτιαξε την έδρα, της νέας εταιρείας παραγωγής που της ανήκει.

Η εργασιακή ατμόσφαιρα ήταν "απλή" και η ομάδα πραγματοποιούσε συχνά συναντήσεις δίπλα στην πισίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ