Η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στεφάνι στην κηδεία με λεβάντες, καμπανούλες, τριαντάφυλλα & δεντρολίβανο - Τι σημαίνει η επιλογή;

Tα λουλούδια «έκρυβαν» και έναν συμβολισμό για την ελληνική καταγωγή του πρίγκιπα

Η Μέγκαν Μαρκλ σύζυγος του βρετανού πρίγκιπα Harry παρακολούθηε την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου από το σπίτι της στην Καλιφόρνια μετά τη σύσταση του γιατρού της να μην ταξιδέψει επειδή είναι έγκυος, είπε πηγήγ προσκείμενη στο ζευγάρι.

Η Μέγκαν παρακολούθησε τον σύζυγό της να ακολουθεί το φέρετρο του 99χρονου παππού του και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πατέρας του Χάρι, πρίγκιπας Κάρολος και ο αδελφός του, πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Η κηδεία ήταν η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι θα συνάντησε την οικογένειά του μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε με την Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρι τον Μάρτιο.

Η πηγή, η οποία διατήρησε την ανωνυμία της, είπε ότι η Μέγκαν που βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ήλπιζε να παραστεί στην κηδεία αλλά ο γιατρός της δεν της έδωσε άδεια.

Ωστόσο η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι φρόντισε να στείλει στεφάνι το οποίο πέλεξε μαζί με τον άντρα της.

Σύμφωνα με την daily mail ήταν προσωπική επιλογή του ζευγαριού, ενώ απευθύνθηκαν στον άνθρωπο που τους είχε βοηθήσει και με τον στολισμό του γάμου τους.

Όσο για τα λουλούδια που διάλεξαν, αυτά έκρυβαν έναν συμβολισμό για την ελληνική καταγωγή του πρίγκιπα που γεννήθηκε στην Κέρκυρα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα είχαν συμπεριλάβει το Acanthus mollis (Άκανθος) που είναι το εθνικό λουλούδι της Ελλάδας αλλά και το Ερύγγιο που συμβολίζει το βασιλικό Ναυτικό, όπου και υπηρέτησε ο πρίγκιπας.

Οι καμπανούλες από την άλλη συμβολίζουν την ευγνωμοσύνη και την αγάπη, ενώ το δεντρολίβανο σχετίζεται με την μνήμη. Για να θυμούνται το αγαπημένο τους πρόσωπο που «έφυγε» από την ζωή.

Οι λεβάντες πάλι έχουν να κάνουν με την αφοσίωση και τα τριαντάφυλλα με τον μήνα Ιούνιο, που ήταν και ο μήνας γέννησης του δούκα του Εδιμβούργου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ