Οι τέσσερις γυναίκες ¨"βράχοι" πλάι στη χήρα Βασίλισσα Ελισάβετ - "Άνθρωπος κλειδί" η μία - Ποιες είναι οι "Κυρίες της Αυλής"; (φώτο)

Η σύζυγος του Εδουάρδου, Κόμη του Ουέσσεξ είναι μία από τις τέσσερις γυναίκες που στέκονται στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ, τώρα που θρηνεί το χαμό του μεγάλου της έρωτα.

Εδώ και μία εβδομάδα η βασίλισσα Ελισάβετ μαθαίνει να ζει χωρίς τον "βράχο" της. Έτσι αποκαλούσε τον Πρίγκιπα Φίλιππο, για τον οποίο έλεγε ότι είναι "το στήριγμα και η δύναμη της".

Ο Δούκας του Εδιμβούργου για πάνω από 70 χρόνια ήταν αφοσιωμένος απόλυτα στην "μικρή του Λίλιμπετ" , τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Την προηγούμενη Παρασκευή η βασίλισσα  δήλωσε ότι ο θάνατος του συζύγου της , αφήνει "ένα τεράστιο κενό στη ζωή της", αλλά η νύφη της, η Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ είπε ότι η Ελισάβετ αντιμετωπίζει με "λαμπρό τρόπο" την απώλεια.

Η σύζυγος του Εδουάρδου, Κόμη του Ουέσσεξ είναι μία από τις τέσσερις γυναίκες που στέκονται στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ, τώρα που θρηνεί το χαμό του μεγάλου της έρωτα.

 

 

Η Σοφία ήταν πάντα πολύ κοντά στη βασίλισσα και είναι ένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που επισκέπτονται πολύ συχνά το κάστρο του Ουίσδορ, τώρα που η Ελισάβετ πενθεί.

 

 

Πηγές από το παλάτι αποκαλούν τη Σοφία, "το μυστικό όπλο της βασιλικής οικογένειας".

 

 

Άνθρωποι του παλατιού αναφέρουν ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η Ελισάβετ στηρίζεται επίσης στην κόρη της, Πριγκίπισσα Άννα, η οποία ήταν πολύ κοντά στον πατέρα της.

 

 

Μεγάλη υποστήριξη στη βασίλισσα παρέχει και η στενή της φίλη και μοδίστρα της, η Angela Kelly καθώς και ξαδέρφη του Δούκα του Εδιμβούργου, Lady Pamela Hicks, αναφέρει η Mirror.

 

 

Μία πηγή από το παλάτι δήλωσε στην Daily Mail: "Αυτό που μοιράζονται οι τέσσερις γυναίκες είναι η απόλυτη αφοσίωση στη βασίλισσα , αλλά και η ικανότητα να είναι ειλικρινείς μαζί της, κάτι που είναι σπάνιο για τους βασιλικούς οίκους".

 

 

Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ

 

 

Η Σοφία, Κόμισσα του Ουέσσεξ είναι η σύζυγος του Πρίγκιπα Εδουάρδου, Κόμη του Ουέσσεξ, του νεότερου γιου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Είναι το "¨μυστικό όπλο" της βασιλικής οικογένειας, ενώ ο ρόλος της έχει αναβαθμιστεί από τότε που η Μέγκαν και ο Πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και ο Πρίγκιπας Άντριου αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

 

 

Οι άνθρωποι στο παλάτι εκτιμούν την αφοσίωση και την ηθική της, ενώ τη θαυμάζουν για τη θέση που κατάφερε να κατακτήσει στην οικογένεια.

Η βασίλισσα την έχει προσκαλέσει πολλές φορές να τη συνοδέψει σε εκδηλώσεις ενώ παρακολουθούν πολλές ταινίες μαζί.

 

 

Η Ελισάβετ είναι επίσης κοντά στα παιδιά της Σοφίας, τη Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ και τον Ιάκωβο, Υποκόμη του Σέβερν.

Angela Kelly

 

 

Η σχεδιάστρια μόδας και μοδίστρα που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, εργάζεται για τη βασίλισσα  για περισσότερα από 25 χρόνια και είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα μέλη του προσωπικού της, καθώς και μια αγαπημένη φίλη.

 

 

Ο επίσημος τίτλος της είναι Προσωπικός Βοηθός, Σύμβουλος και Επιμελητής της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας.

Το 2012, η βασίλισσα την έκανε υπολοχαγό του βασιλικού βικτοριανού τάγματος και είναι το μόνο άτομο που του δόθηκε η άδεια να γράφει βιβλία για τη βασίλισσα.

 

 

Μιλώντας στο παρελθόν στην Telegraph, η Angela είπε:

 

 

"Λατρεύω την βασίλισσα και τα πάντα γύρω από αυτή. Με άφησε να την πλησιάσω αφού δούλεψα τρία χρόνια κοντά της. Τώρα γνωρίζει ότι δεν θα υπερβώ ποτέ το όριο και θα της είμαι πιστή για πάντα".

 

 

Lady Pamela Hicks

 

 

Η δεύτερη ξαδέρφη της Βασίλισσας και η πρώην κυρία της αυλής, η Lady Pamela έχει υπηρετήσει τη Βασίλισσα για δεκαετίες.

 

 

Ως κόρη του Λόρδου Louis Mountbatten, η μεγαλύτερη εγγονή της βασίλισσας Βικτώριας και ξαδέρφη του πρίγκιπα Φίλιππου, γνώριζε τη βασιλική ζωή και βοήθησε τον νεαρό μονάρχη να ξεπεράσει τα εμπόδια.

 

 

Μιλώντας σε ένα ντοκιμαντέρ του ITV, η Lady Pamela περιγράφει τη βασίλισσα ως «εξαιρετικά πιστή και εντελώς ανιδιοτελή» ενώ επαινεί την αίσθηση του καθήκοντός της.

 

 

«Το να γνωρίζεις τη βασίλισσα συνεπάγεται αυτόματα   ότι θα  την θαυμάσεις πάνω από όλους τους άλλους. Πάντα δεχόταν ότι είχε καθήκον να κάνει»

 

 

Πριγκίπισσα Άννα

 

 

Η μοναχοκόρη της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου, η πριγκίπισσα Άννα είχε πάντα έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό με τον πατέρα της.

 

 

Λέγεται ότι έμοιαζε πολύ με τον Δούκα, και οι δύο τους είχαν κοινό χαρακτηριστικό τη στάση ζωής:  «απλά συνέχισε να προχωράς με αυτό (σ.σ. με ότι συνέβη),  και μην παραπονιέσαι»

 

 

Για την απώλεια του πατέρα της η Πριγκίπισσα Άννα έγραψε:

"Ξέρεις ότι πρόκειται να συμβεί, αλλά δεν είσαι ποτέ πραγματικά έτοιμη. Ο πατέρας μου ήταν ο δάσκαλός μου, ο υποστηρικτής μου και κριτής μου, αλλά ως επί το πλείστον είναι το παράδειγμά  για μια ζωή που την έζησε όμορφα και υπηρετούσε το καθήκον του ελεύθερα,  κι αυτό ήταν ότι ήθελα περισσότερο να μιμηθώ.

Η ικανότητά του να αντιμετωπίζει κάθε άτομο ως ξεχωριστή προσωπικότητα και να προσαρμόζει   τις δικές του δεξιότητες σε κάθε περίσταση που ήταν απαραίτητο, φαίνεται σε όλους τους οργανισμούς στους οποίους συμμετείχε.

Θεωρώ ότι είναι τιμή και προνόμιο που μου ζητήθηκε να ακολουθήσω τα βήματά του και ήταν χαρά μου που με κράτησε σε επαφή με τις δραστηριότητές του.

 

 

Ξέρω τι σήμαινε για όλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία και στον ευρύτερο κόσμο.

 

H γυναίκα "κλειδί"

 

 

Από τις τέσσεριες Κυρίες της βασιλικής αυλής η Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ, είναι αυτή που είναι πιο κοντά στη βασίλισσα.

Οι άνθρωποι του παλατιού περιγράφουν τη σχέση των δύο γυναικών σαν σχέση μάνας με κόρη, αναφέρει η Mirror.

 

 

Κατά την διάρκεια της πανδημίας η Σοφία , ο σύζυγος και τα παιδιά της, ήταν συχνοί επισκέπτες στο κάστρο του Ουίσδορ για να κάνουν παρέα στη Βασίλισσα Ελισάβετ.

 

 

Ανάμεσα στις δύο γυναίκες υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη, ενώ η κόμισσα του Ουέσσεξ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε δίπλα στη βασίλισσα όταν πέθανε ο Πρίγκιπας Φίλιππος.

 

 

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιά από τις τέσσερις γυναίκες θα είναι αυτή που θα συνοδεύει τη Βασίλισσα Ελισάβετ, στην κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου.

 

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα φτάσει αύριο στο νεκροταφείο με Bentley, συνοδευόμενη από μία κυρία της τιμής.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ